Couturier Paul Schulten denkt in mogelijkheden

AMSTERDAM - Voor de modebewuste vrouw die zowel zakelijk als privé opvallend goed voor de dag wil komen presenteert Paul Schulten in zijn coutureshow jurken met unieke dessins. Voor zomer '15 in fel roze, marine, beige en geel. Of wit met toch een opmerkelijk dessin. Je zult zo'n speciaal verwerkt dessin in de jurken van Paul Schulten echt niet vaak tegenkomen. Eén van de bezoeksters van zijn show zit naast mij verrukt te kijken naar een stijlvolle en plezierig draagbare jurk in wit/zwart. Waarom kiest zij dit klassieke zwart-wit in plaats van de zachte kleurexplosie die deze zomer hot is? Al die heerlijke kleuren van deze nieuwe zomer laten haar toch niet totaal onbewogen?

"Dit wordt mijn supercreatie," reageert zij. "Juist als iedereen kleur verkiest hou ik het op zwart/wit. Zo'n jurk van Paul Schulten is na jaren nog altijd even elegant. Heerlijk."
Lang niet iedereen deelt haar smaak maar Paul Schulten denkt in mogelijkheden voor ieder type vrouw. Dat is zo flexibel en klantvriendelijk van een couturier die voor allerlei culturen werkt in verschillende stijlen. (En voor een heel groot maatbereik zodat ook het niet makkelijke figuur hier terecht kan).
De creatief gedessineerde en streng gesneden jas op de leggingachtige pant past nagenoeg bij iedere gelegenheid. Er is ook breigoed in coutureshape.
Voor de avond zijn er prachtig gemouleerde en gedrapeerde cocktailjurkjes. Heel mooi zijn de mouwloze topjes van met de hand geborduurd kant. De show wordt besloten met sluikvallende lange avondjaponnen met lage rug en laagvallende geknoopte ceintuurs. Onweerstaanbaar en zeer opvallend door zacht gele of zalmkleurige volumineuze transparante zijden rok.