Supervrouwelijke modeshow bij Sheila de Vries

AMSTERDAM - We zijn uitgenodigd door Sheila de Vries. Modeontwerpster. Welke BN-er is niet in haar ontwerp getrouwd? En ging ons staatshoofd er niet overal mee op pad? Wij gewone stervelingen dragen vandaag een ‘Touch of Sheila ‘. Dat heeft onze gastvrouw gevraagd. Als mannelijke reporter vind ik het genieten. Van de sfeer, de drankjes en elkaar. Is het na 40 jaar ontwerpen nog wel leuk om een nieuwe collectie te bedenken, lukt dat überhaupt nog wel?
Sheila de Vries: “O ja... Het wordt zelfs steeds leuker! Ik raak enorm geïnspireerd door mijn buitenlandse reizen. En vind daar mijn stoffen.“

(We gaan zitten. Couturekrant? Front row! Ik lach. Op de stoel een design armbandje voor alle gasten, the Hands of Fatima. Om ons te beschermen tegen het kwaad. We leven tenslotte in onzekere tijden, zo wordt ons gezegd.)
Popmuziek zwelt aan, de eerste mooie meiden komen binnen. De slanke silhouetten presenteren de wintercollectie. Sheila voelt aan: vrouwen willen weer jurkjes dragen.
We zien een petit robe noir met exotische aplieks. Hand geborduurde korte jasjes met pantalon. Lammycoats met capuchon. Het wordt tenslotte een extreem koude winter. Jammer van de prachtige colliers met Fatima handjes, deze verdwijnen bijna onder de jassen.
Tot slot de avondcollectie. Oh… was het maar altijd avond.. wat is er mooier dan dames in lange avondjurken. Waarom gaan zo weinig vrouwen in het lang? Als ze zouden weten hoe mannen naar ze kijken….
Anyway. Feestelijke creaties, zwart met opgewerkte kralen. “In Azië zijn ze er dol op” fluistert jazz coryfee Laura Fygi in mijn oor. Society lady mevrouw Stutterheim is fan van het eerste uur. Patricia Steur: “bij Sheila voel je je op en top vrouw”. Is een Sheila de Vries dan alleen weggelegd voor de rich en famous? Welnee. Ik koop na afloop een mooie kasjmier trui voor mijzelf. Maar ik ben dan ook een man.

AUTEUR: RonaldHeister@pr4all

FOTO: SYDNEY KORSSE