• Henk Krol ontvangt Michiel de Ruyter Prijs 2017

 • Fashionclash Festival Maastricht Makes Sense

 • Singer Laren & Elephant Parade presenteren unieke kunst

 • Martin Scorsese – The Exhibition in Eye Amsterdam

 • Wandelen in de hoofdstad en mooie beelden tegenkomen

 • Society-minnend Amsterdam op Zilveren Hilton Haringparty

 • Nederlands Fotomuseum: wereldberoemde Sebastião Salgado

 • British Race Festival spreekt tot de verbeelding

 • Aangenaam aantrekkelijk in BonBon Lingerie

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Museum aan het Vrijthof 'Ziender/Ogen/Blij’

Lees meer...  MAASTRICHT - Onder de titel Ziender/ogen/blij toont het Museum aan het Vrijthof van zondag 3 september tot en met zondag 5 november schilderijen van drie schilderessen: Annelies Hoek, Margriet Houben en Anneque Lijnkamp. Anneque Lijnkamp Truyen, die eerder exposeerde in Museum De Wieger in Deurne, schildert een wereld waarin droom en werkelijkheid door elkaar heen lopen. Ze vertelt beeldend over opvallende situaties en komische scènetjes die mild zijn neergezet . Haar schilderijen geven knipogen naar de kijker.

Mensen in velerlei gedaanten en dieren zijn vaste ingrediënten. Titels als “de boerin heeft een vrije dag” en “moeder Overste is jarig” zetten de toon voor deze naïeve schilderijen.Annelies Hoek is vooral bekend van haar portretten. Ze schilderde o.a. een staatsieportret van koningin Beatrix. Maar ook het snel en onopvallend vastleggen van mensen in een wachtkamer of op een boot is een uitdaging voor haar. “The art of the controlled accident” noemt ze het zelf.

Lees meer

Haarlem levenslustige stad vol muziek

Lees meer...  HAARLEM - "Haarlem leeft." Vraag het de liefhebbers van die mooie stad vol musea en podia maar eens waar jaarlijks allerlei artiesten optreden. Ook muzikale fan en fotograaf Roberto Baake vond het weer fantastisch zo'n muzikaal event mee te maken.

"Ik was dit weekend bij Haarlem Jazz & More, 'zegt hij. "Een muzikale explosie was dat daar. saxofonist Hans Dulfer, (de vader van Candy Dulfer ) op het podium op de Oude Groenmarkt. Hij kwam weer even ongelooflijk goed zijn partij meeblazen. Er waren 5 andere artiesten ook van klasse. "

Lees meer

Boek: Vergeven als zoektocht

Lees meer...  Morgen verschijnt het boek Vergeven. Het gaat over Vergeven als persoonlijke en filosofische zoektocht. Ook over omgaan met onrecht geschreven door de Duitse filosoof en auteur Svenja Flasspöhler.
Flasspöhlers eigen geschiedenis – ze werd op veertienjarige leeftijd verlaten door haar moeder en groeide op bij haar stiefvader – vormt het uitgangspunt voor haar filosofische zoektocht naar de betekenis van vergeven. Ze laat zien dat filosofie andere inzichten biedt dan religie. Met haar boek Vergeven werd ze genomineerd voor de prestigieuze Tractatus Preis.

Lees meer

Mooi in balans zijn terwijl je loopt...

Lees meer...  Voor veel Aziatische vrouwen is het al eeuwenlang een van generatie op generatie doorverteld schoonheidsgeheim: Wie in balans is, loopt rechtop, straalt en lacht. Daar kan geen crème, masker of serum tegenop! De houten Japanse sandaal, met een blokje onder de zool, kan dat wel. Het Nederlandse merk Xsensible ontwikkelde daarom samen met de Japanse schoenendesigner Tetsuya Nosaka de balansschoen.

Deze zorgt voor balans in houding en geest en maakt je minder moe. Voor de winter 2017/2018 vertaalde de Japanse designer het concept naar een glamourous maar sportief enkelhoog model van hoogwaardig leder.

Lees meer

Mode uit roeping

Lees meer...  Dit is Yvonne die uit roeping de onderneming VonkZ-Style runt. Zij behoort tot het nieuwe type moderne zakenvrouw dat voornamelijk werkt uit roeping. Natuurlijk moet zij net als iedereen in zaken voldoende verdienen om met haar winkel te surviven.

Maar VonkZ-Style gevestigd in Wisseloord 105 te Gein (een stadsdeel dat behoort tot Amsterdam) is vooral haar geesteskind uit roeping. Zij behoort tot het nieuwe type zelfstandigen dat in de eerste plaats graag de klanten zo goed mogelijk helpt. Dat contact is heel belangrijk voor haar. Niet dat je dit vroeger niet tegenkwam want toen had je ook veel zelfstandig werkenden met veel liefde voor hun vak. Maar in onze kille zakelijke tijd kom je dat bevlogene om de klanten het beste te kunnen geven onder de 1 millioen zelfstandigen in ons land veel vaker tegen.

Lees meer

Van der Klein over Historische Kracht

Lees meer...  "Hier is het nog zomer maar in Den Haag regent het - hoe toepasselijk- tranen met tuiten." Klopt Van der Klein. De Indië-herdenking vindt midden in een zee van paraplu's en poncho's plaats.

"Ër zijn bij deze herdenking van de Indische Gemeenschap op 15 augustus 2017 historische woorden gesproken..." Hier wordt tenslotte met de capitulatie van Japan het einde van de Tweede Wereldoorlog in Indonesië herdacht.

"Echt? Het definitieve einde... Veel mensen dragen de Tweede Wereldoorlog anders nog steeds met zich mee." Dat besef ik maar al te goed. En de meeste mensen met mij die van de verschrikkingen van de concentratiekampen weten...

Lees meer

Klanten van het UWV boos op klantenservice

Lees meer...Klanten van het UWV die de klantenservice willen bereiken betalen een tarief wat hoger ligt dan de gebruikelijke belkosten. Hoewel de wetgever heeft bepaalt dat een klantenservice geen extra kosten meer mag rekenen gelden deze regels schijnbaar niet voor het UWV en andere (semi-)overheidsinstanties.

De extra kosten voor het bellen naar het UWV via 0900 - 92 94 zijn 4 cent per minuut met een starttarief van 4,5 cent. Dit komt bovenop de belkosten voor het normale telefoonnummer. Wanneer verandert men hier dat een instantie die mede door de overheid wordt gefinancierd er aan de klanten -die al niet in de leukste omstandigheden bellen- ongemerkt iets bijverdient? Het klinkt niet bepaald hulpvaardig...

Lees meer

Een Franse herfst met Lizzy & Superga

Lees meer...  Een mooie herfstdag in Parijs... Uitrusten na een emotionele tijd. En wachten tot je weer verder gaat. Misschien komt hij nog wel of misschien ook niet... Daar zit je dan toch behaaglijk en nadenkend. Totaal niet-couture maar wel streetstyle actueel.

Zij draagt ontwerpen van Lizzy Van der Ligt. Passend bij dagen vol verrassingen. Na twee succesvolle zomercollecties, ontwerpt styliste & designer Lizzy van der Ligt al weer een derde collectie voor Superga. Dit keer voor het Fall Winter seizoen van 2017/ 2018.

Lees meer

Dopper vervangt complete kleurenpalet

Lees meer...  HAARLEM - Dopper - bekend van de duurzame design waterfles - heeft besloten het assortiment van flessen in primaire kleuren om te zetten naar flessen in pasteltinten. (Waarschijnlijk zullen de flessen in de 'oude' kleuren in 2018 niet meer verkrijgbaar zijn.) Nadat de eerste blauwe Dopper zes jaar geleden van de band rolde, hebben veel nieuwe kleuren de revue gepasseerd; van felgeel tot donkerpaars.

Nu is het tijd voor een totaal nieuwe kleurlijn. Gabriëlle Boer - Brand Manager- koos frisse pasteltinten. Als modieuze en ook ideologische overwegingen. Haar keuze is een signaal... Dopper wil het drinken van kraanwater wereldwijd promoten, want als iedereen kraanwater kan drinken hoeft niemand meer vervuilende wegwerpflesjes te kopen.

Lees meer

Direct boetes pinnen bij afvaltroep neersmijten

Lees meer...  AMSTERDAM - Kunnen alle afvalhandhavers worden uitgerust met mobiele pinapparatuur zodat afvalovertreders hun boete voortaan direct kunnen betalen? Raadslid Rik Torn: “Door afvalveroorzakers hun boete te laten pinnen kunnen afvalboetes efficiënter, vaker en sneller worden geïncasseerd.”

Eerder dit jaar bleek dat veel parkeerboetes die worden uitgeschreven aan buitenlandse toeristen niet worden betaald. Volgens Torn bestaat er een risico dat boetes voor het veroorzaken van troep ook onbetaald blijven. Hij zegt: “Maar dankzij de VVD is er vanaf volgend jaar een permanent handhavingsteam in burger actief in het drukbezochte Damgebied. Wij verwachten dat dit team veel boetes zal uitschrijven aan toeristen die hun afval op straat gooien. Wij willen dat deze boetes ook daadwerkelijk betaald worden.”

Lees meer

FOAM presenteert De ultieme verhalenverteller

Lees meer...  Naast de fotojournalistieke reportages die hij in opdracht maakte, besteedde de talentvolle Gordon Parks zijn tijd aan eigen creatieve projecten. Nadat een collega bij Life Magazine hem aanraadde een boek over zijn jeugd te maken, schreef Parks een roman die in 1963 verscheen.

The Learning Tree is een boek met veel details uit zijn jonge jaren in Kansas, op het Amerikaanse platteland, waar discriminatie de norm was. Parks schreef een filmscenario gebaseerd op het boek en regisseerde de opnamen. De speelfilm The Learning Tree toont de schoonheid van het platteland en de hechte gezinsband en tegelijkertijd de plotselinge uitbarstingen van geweld en vernederingen.

Lees meer

Boek: "Naar een democratischer Europa"

Lees meer...  Op 31 augustus verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij het boek Naar een democratischer Europa - Voorstel voor een nieuw verdrag. In dit boek buigen 4 knappe koppen zich over hele grote en dringende vragen.

Laten we maar even de kat bij de staart grijpen: Sinds de eurocrisis is Europa in de greep van bezuinigingen. Maar wie heeft dat beleid bepaald? De auteurs Thomas Piketty, Stéphanie Hennette, Guillaume Sacriste en Antoine Vauchez laten hun licht hierop en over nog andere zeer opmerkelijke zaken schijnen...

Lees meer

DTM-coureurs zorgen voor publieksevenement in Zandvoort

Lees meer...  ZANDVOORT - Op donderdag 17 augustus van 14.00 tot 15.00 uur vindt er een veel bekeken publieksevenement plaats met een aantal DTM-coureurs in het centrum van Zandvoort.

Het evenement begint op vrijdag met vrije trainingen en kwalificaties voor alle klassen van 11.15 tot 19.25 uur.

Lees meer

Verstappen, Van der Garde en De Vries op Circuit

Lees meer...  ZANDVOORT - Over enkele dagen, van 18 tot en met 20 augustus, staat Circuit Zandvoort weer geheel in het teken van de Duitse toerwagenserie DTM. Hoewel sinds het seizoen 2011 een regelmatige Nederlandse DTM deelname van Renger van der Zande node wordt gemist zal het voorprogramma veel te bieden hebben.

FIA EK Formule 3, de Audi Sport TT Cup en de GT4 European Series Northern Cup zullen aktief zijn. Zelfs Formule 1-held Max Verstappen komt naar Zandvoort, hij zal op zondag 20 augustus als speciale gast aanwezig zijn. Natuurlijk vormen de ruim 500 pk krachtige toerwagens van Audi, BMW en Mercedes-AMG in de DTM de hoofdmoot van het programma, met in totaal drie vrije trainingen, twee kwalificaties en twee races van elk 55 minuten inclusief verplichte pitstop.

Lees meer

Aangenaam aantrekkelijk in BonBon Lingerie

Lees meer...  BonBon Lingerie is een designermerk dat in 2004 is opgericht in Estland. Alle lingerieartikelen van het merk worden daar met de hand gemaakt in Tallinn. Bij BonBon Lingerie willen de designers dat vrouwen zich in hun lingerie op elk moment mooi en op een prettige wijze aantrekkelijk kunnen voelen.

Er wordt bijzonder veel zorg besteed aan de afwerking van het ontwerp zodat ook een prachtige vrouw er desgewenst uit kan laten zien als een unieke femme fatale.

Lees meer

Het L.A. Meisje in „Glorious" leeft foxy

Lees meer...  Het L.A.-meisje wat hier de BonBon Lingerie draagt uit de Gloriouscollectie wordt geïnspireerd door de jaren 70. Denk daarbij aan de vibrerende sfeer van groeperingen van L.A., aan Barbie of aan Sir David Bowie.

Het L.A. Meisje is een contrasterend meisje dat een "foxy" manier heeft om te leven. En dat is een heel actuele veel voorkomende levensstijl. Wat wil dat nu zeggen?

Lees meer

Cécile Narinx werkt voor 'het nieuwe normaal'

Lees meer...  Het septembernummer van Harper’s Bazaar staat geheel in het teken van diversiteit. De nieuwe najaarsmode wordt getoond door modellen in alle soorten, leeftijden, huidkleuren en maten, onder de noemer ‘het nieuwe normaal’.

En dat is bijzonder in de mode- en bladenwereld, waarin de modellen doorgaans jong, dun en wit zijn, en waar het idee dat donkere modellen op de cover niet verkopen sinds jaar en dag hardnekkig gemeengoed is. ‘We laten onmiskenbaar zien dat ze er zijn, modellen in alle soorten en maten, en dat ze niet misstaan in het belangrijkste nummer van het jaar,’ schrijft hoofdredacteur Cécile Narinx.

Lees meer

De Mol graaft verder aan Nederlands media-imperium

Lees meer...  SPAN-NEND ... Eensgezindheid in de vakpers over de bedoelingen van John de Mol. Nu hij TMG niet kan overnemen zal hij naar andere wegen zoeken om toch uit te komen bij een Nederlands media-imperium. Zowel Adformatie als eerder Frank.news constateren dat er mogelijkheden genoeg zijn.

Bovendien staat volgens deskundige het bedrijf al aardig in de steigers. De Mol heeft een meerderheid in Talpa Radio en daarmee alle grote Nederlandse commerciële radiostations in handen alsmede recent de tv-zenders SBS. De 30 procent TMG-aandelen geven hem bovendien de kans of invloed te hebben op de koers van het krantenbedrijf dan wel Talpa Radio helemaal in handen te krijgen. TMG is daar nu minderheidsaandeelhouder.

Lees meer

House of Byfield: mode is een feestje

Lees meer...  Opzwepende muziek. Een prachtig donker model in een semi-transparante jurk in regenboogkleuren loopt zelfverzekerd over de catwalk. Wat volgt is – letterlijk – een regenboog aan kleuren. Niet alleen dankzij de transparante stof met regenboogprint die steeds terugkomt, maar ook door modellen met verschillende huidskleuren in allerlei gekleurde stukken. De collectie heet dan ook niet voor niets ‘Taste of Rainbow’.

Carmichael Byfield emigreerde in 2008 naar Nederland, waar hij zijn interesse voor mannen- en vrouwenkleding professioneel ontwikkelde door mode te studeren. Sinds 2011 freelancet hij als ontwerper en inmiddels heeft hij zijn eigen ‘House of Byfield’.

Lees meer

Carmichael Byfieldshow in teken van de vrede

Lees meer...  Bij modeman Carmichael Byfield straalt zijn collectie de symboliek van vrede uit. “Het is een vredessymbool dat laat zien dat we samen sterk staan als mensen met verschillende kleuren die zich over de hele wereld verenigen.”

De collectie is daarmee ook een reactie op de verschillende terroristische aanslagen in Europa van de laatste jaren.

Lees meer

Wat werd getoond tijdens de Show Trinhbecx?

Lees meer...  AMSTERDAM - Na te zijn afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool van de Kunsten te Arnhem (juni 2015), hebben Tung Trinh en Tim Becx besloten hun krachten te bundelen en deel te nemen aan de Global Denim Awards (oktober 2015) als een duo.

Tijdens hun academiejaren op de modeafdeling waren ze al nauw betrokken met elkaars werk. Participeren aan de denim competitie was dan ook de perfecte vervolgstap voor het starten en ontwikkelen van TRINHBECX. Het duo combineert hun individuele ideeën en delen dezelfde passie voor het experiment.

Lees meer

Steviger optreden tegen scheepswrakken in Amsterdam

Lees meer...  AMSTERDAM - Scheepswrakken ontsieren het water van grachten en kanalen in de hoofdstad. Duoraadslid Rob De Bruin wil dat Amsterdam de strijd tegen gezonken scheepswrakken langs de kades van het Amsterdamse binnenwater harder gaat voeren.

“Half of volledig gezonken boten langs de kant zorgen voor onveiligheid. Waternet moet deze wrakken sneller weghalen”, aldus De Bruin.

Lees meer

Amerikaanse uitgevers bang voor verlies onafhankelijkheid

Lees meer...  Amerikaanse uitgevers vinden dat Google en Facebook te veel macht en reclame-inkomsten naar zich toetrekken en dat bedreigt hun voorbestaan en die van onafhankelijke nieuwsgaring. Ze gaan de overheid vragen van de twee internetgiganten te eisen dat aan hun ook de nodige financiële ruimte op allerlei platformen wordt toegewezen.

Dat kan alleen worden ingewilligd als de anti-trustwet veranderd wordt. Het is echter zeer de vraag of de Republikeinse partij die momenteel het congres domineert hier oren naar zal hebben.

Lees meer

Boek:"De Afrikaanse droom" met intrigerend beeld

Lees meer...  Het binnenkort te verschijnen boek van Carien Westerveld gaat over de opkomende middenklasse in Nairobi. Wie in de eenentwintigste eeuw aan Afrika denkt, denkt aan mogelijkheden, groei, vernieuwing. Voorbij is het tijdperk waarin het continent werd afgedaan als hopeloos. In metropolen als Nairobi is echter een groeiende groep stedelingen zichtbaar die nieuwe levensstijlen omarmen en die worden gezien als de aanjagers van economische groei. Maar wie zijn deze jonge middenklassers en wat beweegt hen?

De auteur Carien Westerveld gaat in Kenia op zoek naar een generatie stedelingen die er alles voor overhebben om 'iemand' te worden. Met jonge Nairobianen volgt ze een cursus rijk worden, bezoekt ze bruiloften, Bijbelgroepen en literaire avonden, en spreekt ze over politiek, liefde, geld en de toekomst.

Lees meer

Overdreven drukte over omroepbaas MAX

Lees meer...  De Telegraaf en weekblad Privé zijn in het verleden gedoken van Omroep MAX-baas Jan Slagter. Hij probeert volgens het weekblad al tien jaar zijn curriculum vitae ‘te verzwijgen’. Vrienden van vroeger meldden Privé dat het cv van Jan Slagter - zoals dat te lezen valt op de site van zijn eigen Omroep MAX - op zijn minst selectief is en zeker niet volledig.

Dat zal ongetwijfeld kloppen want wie heeft nu in haar of zijn leven geen periodes waar je liever niet meer aan denkt. Wat is hier dan wel voor 'ergs' gebeurd? In de idealistische jaren zeventig - de hippietijd- was Slagter een soort sekteleider. Hij trok met de beste christelijke bedoelingen langs de deuren of zong gelovige liederen omringd door mede-sekteleden.

Lees meer

Meer artikelen...