• Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Fabeltjeskrant-poppen op Verzamelaarsbeurs

Lees meer...  UTRECHT - De VerzamelaarsJaarbeurs Utrechtse Jaarbeurs is al decennia lang de meest toonaangevende Verzamelbeurs van Europa. Op 13 en 14 april (12 april handelarendag), vullen de standhouders uit binnen- en buitenland weer de 5 hallen met alles op het gebied van verzamelen.

Een fantastische plek voor liefhebbers van o.a. design, speelgoed, antiek, platte zaken (munten/postzegels), 50er jaren, film & sci fi, curiositeiten en uiteraard de Mega Platen & CD Beurs, met miljoenen vinyl platen, singles, cd's en merchandise op muziekgebied.

Lees meer

Feestelijke Zeemonsters bij Maritiem Museum

Lees meer...  ROTTERDAM - Op zondag 31 maart viert het Maritiem Museum Rotterdam de opening van de familietentoonstelling Zeemonsters (4+). Het wordt een dag vol zeemonster-activiteiten voor het hele gezin. Het museum is extra feestelijk aangekleed én er is een optreden van de winnares van The Voice Kids. In de familietentoonstelling Zeemonsters gaan bezoekers op onderzoek uit. Ze nemen het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoeten een mega-octopus, reuzenkrab en zeemeerminnen.

Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan? Zeemonsters is een spannende tentoonstelling, waarin niets is wat het lijkt.

Lees meer

Salle Privée: the ultimate men's wardrobe

Lees meer...  De moderne man is veel onderweg zij het voor werk, een weekendje weg, of een luxe strandvakantie. Salle Privée's permanente collectie, the ultimate men’s wardrobe, bedient in essentie alle seizoenen het gehele jaar door. Voor warmer weer zijn er voor zowel casual als formal verscheidene opties waaronder lichte poplin en linnen overhemden, chino’s in een linnen-katoen blend, shorts en verschillende lichte knits en T-shirts.

Naast de vaste collectie breidt Salle Privée een aantal keer per jaar de collectie uit met enkele stuks. Voor komend seizoen zal Salle Privée een aantal items toevoegen met een meer uitgesproken zomerse sfeer. De nieuwe items worden gekarakteriseerd door lichte nuanceringen en rijke materialen, maar blijven in lijn met bestaande stijlen.

Lees meer

Marianne Poot : Cornelius Haga Lyceum moet dicht

Lees meer...  Het Cornelius Haga Lyceum moet worden gesloten op grond van bedreiging van de openbare orde. Dat zegt fractievoorzitter Marianne Poot van de Amsterdamse VVD fractie. Ze reageert daarmee op een waarschuwing van de Nationale Coordinator Terrorismebestrijding die zegt dat leerlingen van de school worden beïnvloed door leraren die contacten hebben met terroristen. Er ontstaat nu een wolk van omringende meningen pro en contra deze reactie.

Er is opeens een bovenmatige belangstelling ontstaan voor het verschil tussen bijzonder onderwijs aan kinderen en de zogeheten brede scholen die grotere groepen leerlingen onderwijs geven zonder verschillen in religie en culturele achtergrond te accentueren.

Lees meer

Buitenlandse auteurs aanwezig op Happinez Festival

Lees meer...AMSTERDAM - Van 10 tot en met 12 mei vindt de vijfde editie van het Happinez Festival plaats bij Taets, vlak bij Amsterdam. Tijdens dit festival zijn de buitenlandse Kosmos-auteurs Andrea Owen, James Wallman en Jørn Viumdal aanwezig. Zij schrijven over onderwerpen die voor heel wat mensen nogal stevige bagage vormen.

Terwijl de wind giert om mijn huis en de bomen in de tuin bijna gevloerd worden had ik best iemand willen hebben die mij troostend delen uit Andrea Owens boek How to stop feeling like shit aan mij voorlas. Helaas ... Die persoon is momenteel niet aanwezig.

Lees meer

‘Herinneringen aan mijn broer’ van Toon Tellegen

Lees meer...  AMSTERDAM - In Theater Bellevue spelen Thomas, Sacha en Jos speelt Herinneringen aan mijn broer, naar de novelle De seringenboom van Toon Tellegen. De schrijver benaderde het collectief voor een toneelbewerking van dit verhaal over zijn jeugd en de herinneringen aan zijn overleden oudere broer. Het is het vierde stuk van Toon Tellegen dat het theatercollectief naar de planken brengt. Zo wordt deze bijzondere samenwerking voortgezet en toont een diep onderling begrijpen aan. .

Herinneringen aan mijn broer ging op 8 maart jl. in première en afgelopen zomer was er een preview te zien tijdens theaterfestival De Parade. Van 16 t/m 20 april is Herinneringen aan mijn broer te zien in Bellevue Lunchtheater als onderdeel van het Pop Arts Festival 2019.

Lees meer

Paleis Het Loo presenteert koninklijke rijtuigen

Lees meer...  Het laatste weekend van mei geeft Paleis Het Loo bezoekers een uniek kijkje achter de schermen van het koninklijk vervoer. Het Koninklijk Staldepartement is op 25 en 26 mei te gast en presenteert de paarden, rijtuigen en auto’s van Koning Willem-Alexander.

Op zondag zijn er om 11.00 en 14.00 uur concerten met lichtklassieke muziek. Tijdens het evenement gelden de reguliere entreetarieven, er wordt geen toeslag geheven.

Lees meer

Zij betoverde in 2018 de jury...

Lees meer...  De genomineerden van de 28ste editie van de Coiffure Award zijn bekend. Vandaag zijn de 95 genomineerden van de grootste en meest toonaangevende kappersprijs van Nederland geïnformeerd dat hun inzending is geselecteerd door een gerenommeerde nationale en internationale jury.

De passie en creativiteit waarmee de Nederlandse kappers hun ambacht vieren valt ook internationaal op. De uitreiking van de 13 prestigieuze Coiffure Awards vindt plaats op zondagavond 12 mei tijdens een groots gala.

Lees meer

Friese modeontwerpster Moniek Miedema: superduurzaam

Lees meer...  LEEUWARDEN - De nieuwe ByOni collectie van de Friese modeontwerpster Moniek Miedema -in juli 2019 in de winkels- zal geheel traceerbaar zijn. Moniek Miedema verrast haar klanten graag met iets nieuws. Het superduurzame Nederlandse modelabel ByOni van Moniek Miedema is voor vrouwen van jong en oud tot dik en dun en staat bekend om kleurrijke en tijdloze collecties: chique, maar ook zeer draagbaar. ByOni bestaat uit een online winkel en zes winkels door heel Nederland. Binnenkort wordt er uitgebreid naar het buitenland.

Consumenten kunnen van nu af aan via een zogenaamd QR code- track & trace systeem online exact zien waar hun kledingstuk vandaan komt en door wie, hoe, én van welke stoffen het is gemaakt. Hiermee is ByOni één van de weinige geheel transparante fashionlabels in Nederland.

Lees meer

Dos por Dos met fantasierijke zomersieraden

Lees meer...  Naast oorbellen brengt Dos por Dos ook deze zomer weer een uitgebreide collectie armbandjes en halskettingen uit. Deze fantasierijke zomersieraden zijn een perfecte aanvulling van je vaste sieradencollectie.

De sieraden van Dos por Dos zijn ontworpen voor de moderne vrouw die niet klakkeloos alle trends overneemt, maar haar eigen gevoel en stijl in haar presentatie van het moment laat zien. Zij heeft iets van doe-wat-je-wilt en omdat je er zelf zin in hebt  Laat de trend voor wat het is.

Lees meer

Singer Laren kiest ontwerp Nardinc vleugel

Lees meer...  NAARDEN - Een jaar geleden ontving Singer Laren een omvangrijke schenking van Els Blokker-Verwer. De gift omvat de privécollectie kunstwerken van Els en Jaap Blokker: de Collectie Nardinc. Daarnaast bevat de schenking een bedrag voor de bouw van een nieuwe museumvleugel om permanent het ontstaan en de bloei van het Nederlands modernisme te kunnen laten zien.

Het streven is om de nieuwe museumvleugel in de loop van 2021 te openen voor publiek. Voor het ontwerp kiest Singer Laren voor Bedaux de Brouwer Architecten.

Lees meer

Boek: Jamie goes green

Lees meer...  De vraag naar recepten met groenten in de hoofdrol is de afgelopen jaren flink gestegen. Jamie inspireert velen in zijn nieuwe boek Veg om onze groente-intake te verhogen en ons receptenrepertoire uit te breiden, met meer dan 100 heerlijke nieuwe recepten. Veg staat vol overheerlijk eten, variërend van simpele maaltijden en familiefavorieten tot weekendgerechten om te delen met vrienden. V

an eenpansgerechten, curry ’s, stoofgerechten, salades, pasta, taarten, rijst en noedels, burgers en soepen tot vrijdagavondhapjes en brunchgerechten. Dit boek bevat recepten voor elke soort kok. En voor elke soort eter: of je nu één of twee keer per week geen vlees wilt eten, een vegetarische levensstijl nastreeft of gewoon briljante nieuwe smaakcombinaties wilt proberen.

Lees meer

Mediabedrijven zingen een toontje lager

Lees meer...Even het plechtige woord nakijken hoor. Wat is charter? Het is een samenvattend manifest over principes die mensen uitgaand van een charter willen gaan handhaven. En persoonlijk vind ik die foto een bemoedigend beeld is. Een foto van een rijtje positief ingestelde ondertekenaars van het Charter Diversiteit. Even slikken voor we verder gaan: zij worden geflankeerd door medewerkers van Diversiteit in Bedrijf, dat het charter beheert.

Waar komt dit op neer? De goede dames en heren beloven zonder vooroordelen in hun media-ondernemingen mensen aan te nemen. Men wil bewust af van het buitensluiten van .... Iedereen kent het rijtje: mensen met een andere huidskleur, cultuur of sexualiteit. Het is eee grens die hier en daar wel al voorzichtig wel doorbroken werd. Er zijn al regelmatig in de officiële media wat meer mensen met een donkere huidskleur te zien.

Lees meer

Marianne Thieme: 1 dag maar...

Lees meer...  In een tot de nok toe gevuld Tuschinski vond onlangs de wereldpremière plaats van #Powerplant. In deze nieuwe film met Marianne Thieme wordt onderzocht wat de kansen zijn voor een plantaardige samenleving. #Powerplant is de 5e documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. Plantaardige voeding is bezig aan een onstuitbare opmars. Wetenschappers, artiesten, ondernemers en consumenten zien een plantaardige toekomst als enig alternatief in het belang van dieren, natuur, milieu, klimaat, voedselverdeling en volksgezondheid.

Tegelijk vindt vanuit de vleessector wereldwijd een intensieve lobby plaats om vleesvervangers de voet dwars te zetten: in Missouri dreigt gevangenisstraf voor wie plantaardige producten met vlees associeert, in Frankrijk een boete tot 300.000 euro. (!) The Economist en Forbes riepen 2019 al uit als het jaar waarin plantaardig voedsel de nieuwe norm zal worden. Of het nu is uit overwegingen van dierenwelzijn of omwille van het klimaat, dierenwelzijn. volksgezondheid etc. etc. Het wachten is op de politiek, die ver achter lijkt te lopen op deze onomkeerbare maatschappelijke ontwikkeling.

Lees meer

Groningen en Tilburg hebben wereldprimeur

Lees meer...Groningen en Tilburg wille in de stad het vervoer groener organiseren. Zoiets moet eerst worden bedacht en georganiseerd. Maar Groningen heeft nu met de CityHub een wereldwijde primeur binnen het 220 landen tellende expresnetwerk van DHL.

Nederland geldt als bedenker en proeftuin voor verschillende duurzame bezorgoplossingen die wereldwijd worden ingezet. Dat past bij de aangescherpte milieudoelstelling van DHL dat marktleider wil worden in groen vervoer. Dat zal plaats kunnen vinden door in 2050 alle logistiek gerelateerde vervuiling tot nul te hebben teruggebracht.

Lees meer

Blind Walk in Utrecht

Lees meer...  Op vrijdag 21 juni vindt de allereerste Blind Walk die Utrecht ooit gezien heeft plaats. Honderden duo’s wandelen met ooglapjes op de zonsondergang tegemoet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor oogonderzoek. Volg dan met elkaar het vijf kilometer lange braillepad en wandel onder de Domtoren door, voorbij de Utrechtse werfkelders en langs de grachten. De geblinddoekte wandeling is onderdeel van het jaarlijkse event Blind voor 1 Dag.

Meer dan 90 procent van alle Nederlanders krijgt in zijn leven (onnodig) te maken met oogproblemen. Van oogklachten als droge ogen tot ernstige oogziekten als glaucoom of maculadegeneratie. Maar ondanks de bekende problematiek blijft kansrijk onderzoek vaak uit en bestaat er voor veel oogziekten nog geen goede behandeling. De oorzaak? Geldgebrek.

Lees meer

Boek: Thriller Moordenaarsstorm

Lees meer...  ALKMAAR – Op maandag 15 april presenteert schrijfster en actrice Inge Ipenburg haar nieuwe thriller Moordenaarsstorm bij boekhandel Scheltema in Amsterdam (Rokin 9). De verslavende thriller is het eerste deel in het tweeluik Siciliaanse kronieken. Het tweede deel, De mannen vallen, verschijnt in juni bij uitgeverij Pepper Books.

Maxine Steenstra woont al een aantal jaren op Sicilië wanneer ze tijdens haar ochtend-workout op het strand een dood meisje vindt. Is ze gevallen? Is ze vermoord? En waarom ligt ze precies hier, op deze voor Max zo vertrouwde plek?

Lees meer

Nepnieuws in Rusland door nieuwe wet geboycot

Lees meer...  Het bericht dat de Russische regering nu wetgeving heeft aangenomen die het mogelijk maakt geldboetes en gevangenisstraffen uit te delen voor het verspreiden van nepnieuws en het beledigen van de autoriteiten verheugt ongetwijfeld velen met mij. En ik zal aan het eind van dit artikel u graag laten weten waarom.

Verspreiders van nepnieuws kunnen volgens de nieuwe wetten in Rusland zonder waarschuwing geblokkeerd worden. Het bericht laat ik eerst volgen zoals het onze redactie heeft bereikt. Auteur is Nick Kivits.
Individuen in Rusland riskeren een maximumboete van zo’n 4050 euro wanneer ze nepnieuws verspreiden. De maximale boete voor het beledigen van autoriteiten ligt op omgerekend 1350 euro. Bij herhaling kunnen recidivisten tot vijftien dagen in de gevangenis gezet worden.De wetten werden donderdag met grote meerderheid aangenomen. Ze gaan pas daadwerkelijk in wanneer de senaat en president Vladimir Poetin de wet ondertekenen. Maar die stap is volgens de Volkskrant in Rusland niet meer dan een formaliteit.

Lees meer

‘Helft Nederlanders vindt rol vrouwen in media te klein’

Lees meer...  Journalisten moeten beter hun best doen om ervoor te zorgen dat vrouwen en mannen evenveel te zien zijn in de media. Dat is een van de conclusies van een opinieonderzoek dat bureau Kien in opdracht van Free Press Unlimited uitvoerde.

Vooral vrouwen herkennen zich volgens dat onderzoek matig in de deskundigen die in de Nederlandse media te zien zijn. Het overgrote deel van die deskundigen is man.

Lees meer

Internationaal Folklorefestival bruist in Amsterdam

Lees meer...  AMSTERDAM - Op zaterdag 9 maart zal in het Podium Mozaiek Theater in Amsterdam voor de derde keer een Internationaal Folklorefestival plaatsvinden. De dansers komen uit tal van landen en zijn superenthousiast omdat ze als een met elkaar vertrouwde dansgroep eindelijk samen eens het mooie Amsterdam kunnen bezoeken. Het wordt dan ook weer een fantastisch festival.

 
De plek op het podium hebben de groepen alleen na veel oefening en hard werk verdiend. Daarbij laten ze niet alleen hun eigen danskunst zien maar hopen ze eveneens kennis te kunnen maken met het werk van dansers uit andere landen. Het wordt net las de vorige keren weer een groot evenement waaraan meer dan 400 mensen meewerken.

Lees meer

8 maart – Internationale Vrouwendag 2019

Lees meer...  AMSTERDAM - ‘We moeten een stem geven aan vrouwen in de kledingindustrie. Dat is hard nodig om intimidatie in kledingfabrieken terug te dringen.’ Dat zegt Fair Wear Foundation’s Margreet Vrieling aan de vooravond van Internationale Vrouwendag.

Steeds meer consumenten zijn zich bewust van de slechte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie, zoals lage lonen en kinderarbeid. ‘Minder bekend is dat intimidatie en geweld hardnekkige problemen zijn in kledingfabrieken’, zegt Vrieling, associate director bij Fair Wear Foundation (FWF). 'Maar dat betekent niet dat het niet bestaat.’

Lees meer

Boek: Thriller Moordgeheim door Natasza Tardio

Lees meer...  ALKMAAR – In maart verschijnt bij uitgeverij Kluitman de langverwachte nieuwe jeugdthriller van Natasza Tardio, getiteld: Moordgeheim. Na het succes van Afgesloten (o.a. genomineerd voor de Jonge Jury Prijs 2018) komt Natasza nu weer met een spannende novelle.

Moordgeheim is de spin-off van Moordvrienden (in 2014 bekroond met de Jonge Jury Debuutprijs).

Lees meer

Actiecomité XS4ALL Moet Blijven bezig voor nieuw bedrijf

Lees meer...  Actiecomité Xs4All Moet Blijven werkt aan de oprichting van een nieuw bedrijf onder een nieuwe naam. Het comité zet deze stap omdat KPN zich tot nu toe niet bereid heeft getoond om zijn internetdochter te verkopen, op afstand te zetten of gewoon te laten voortbestaan.

De juridische structuur wordt volgens de actievoerders zo ingericht dat het eigendom niet is gericht op economisch gewin, maar op ‘ideologische standvastigheid’. Privacy, veiligheid, vrije toegang voor iedereen en bescherming tegen datadeling staan hierbij centraal.

Lees meer

Van der Klein: Ajax on top...

Lees meer...  "Mischien ben ik wel erg laat opgestaan vandaag. Ik denki dat ik nog een halve kater heb..." Je KAN toch geen kater hebben na gisteravond. Jullie gilden en brulden het dak van het huis.

"We belden je vanuit een heel klein cafeetje hoor. We MOESTEN jou eenvoudig bellen." Huh? Om kwart voor 12 's nachts? En alleen omdat Ajax toevallig wat beter voetbalt dan Real Madrid?

Lees meer

Lacoste herfstcollectie speelt met krokodilvignet

Lees meer...  De herfst- en wintercollectie van Lacoste tennismode werd onlangs gepresenteerd in de Tennis Club de Paris. Louise Trotter gaf met deze presentatie haar eigentijdse visie op het eertijds zo beroemde merk met als vignet de krokodil. Daarbij toont zij enerzijds respect voor de Lacostetraditie die door de pioniersgeest van René Lacoste een uitmuntende collectie heeft opgebouwd.

Anderzijds wil zij zich toch richting de toekomst afzetten tegen het alom geroemde maar zeer aanwezige vignet.

Lees meer

Meer artikelen...