• Aangenaam aantrekkelijk in BonBon Lingerie

 • Paul Schulten Collectie vol kleur en charme

 • Una Vera Favola Carnevalesca bij Ronald Kolk

 • Sheila & Gideon Collections brengt Jazzy Collectie

 • Flor Amazona brengt statement sieraden

 • Kunstenares Ans Markus exposeert in Museum Jan van der Togt

 • Museum Singer Laren opent magisch boutique hotel

 • Van Abbemuseum toont achterkant van de ontwerppraktijk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Zweden bezorgd over pers-onvrijheid in Hongarije

Lees meer...  Dit weekend had de uit Amstelveen komende journalist Stefan J. Bos die werkt in Boedapest in Hongarije een onderhoud met de Zweedse ambassadeur op diens verzoek. stefan-bosDe staat als enige Nederlander met zeven Hongaarse voor o.m. de BBC, Reuters, Bloomberg en andere media werkende Hongaren daar namelijk op een zogenaamde "zwarte lijst." Dit is een hoogst onterechte en vooral zeer teleurstellende en pijnlijke boycot van het betrokken en oprecht werkende Nederlandse journalist.  

Behalve de acht mensen op de lijst der ‘verdachte’ journalisten waren ook ambassadeurs uit Canada, Frankrijk en de zaakgelastigde van Amerika bij de bespreking aanwezig. Zij maken zich allen ernstig zorgen over de persvrijheid in Hongarije. Stefan J. Bos, die in het verleden een prijs van een andere Hongaarse regering kreeg wegens zijn Oost-Europa verslaggeving, werd al eerder in een proces betrokken in een proces wegens pers-onvrijheid.

Lees meer

Shakespeareweek in Arnhem

Lees meer...  ARNHEM - De echte Shakespeareliefhebbers kunnen van woe. 25 t/m za. 28 oktober hun hart ophalen! Stadstheater besteedt in die week maar liefst vier avonden aan deze bijzondere meester en ’s werelds grootste beïnvloeder van  theater.

Te beginnen met een verdiepingsavond op woe. 25 oktober met vervolgens op do. 26, vr. 27 en za. 28 oktober drie voorstellingen van verschillende gezelschappen. Om het Shakespeare-gevoel compleet wordt er in die week elke avond Engels eten geserveerd in Grand Café Mahler!

Lees meer

Eén Stedelijke Thuiszorgorganisatie een grote opruiming

Lees meer...  AMSTERDAM - De SP lanceert het plan om alle 28 (!) commerciële thuiszorg aanbieders -die dus hulp verlenen bij het huishouden avn ouderen die dat nodig hebben - in Amsterdam te stroomlijnen tot één overzichtelijke en niet versnipperde Thuiszorgorganisatie.

Met volledig begrip voor alle goede hard werkende mensen binnen het huidige aanbod blijkt er toch in het totaal-beeld veel onnodig bureaucratisch gedoe de nodige last te veroorzaken. Er zijn verder te hoge kosten verbonden aan dure directies en dat kost samen met eerder genoemde gebeuzel door de troosteloze en nodeloze bureaucratie veel te veel geld.Er werd al maanden, jaren steen en been geklaagd over de harde bezuinigingen op thuiszorgpersoneel en de zeer verwerpelijke verschraling van thuiszorg voor cliënten.

Lees meer

‘Nepnieuws is een reëel probleem’

Lees meer...  Niet alleen journalisten, maar ook persvoorlichters hebben last van nepnieuws. Driekwart van hen vindt de opkomst van nepnieuws een reëel probleem en net iets meer dan de helft zegt regelmatig nepnieuws voorbij te zien komen. Dat blijkt uit onderzoek onder 374 Nederlandse perswoordvoerders, dat werd uitgevoerd door Corner Stone.

“Het is veelzeggend dat geen enkele vakgenoot zegt dat hij nooit nepnieuws ziet”, stelt Bartho Boer van de adviesraad van Logeion, die het onderzoek samen met Corner Stone uitvoerde.

Lees meer

Van Abbemuseum toont achterkant van de ontwerppraktijk

Lees meer...  EINDHOVEN - Tijdens de Dutch Design Week 2017 in Eindhoven presenteert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de nieuwe lichting kunstenaars. Het gaat om ontwerpers, kunstenaars en architecten die afgelopen jaar de werkbeurs Talentontwikkeling ontving.Met als titel In No Particular Order wordt in negen installaties collectief een statement gemaakt over de hedendaagse ontwerppraktijk. Dit is vanaf vandaag te zien in het Van Abbemuseum van 21 t/m 29 oktober 2017.

Hier kan de artistieke en professionele groei worden gezien van de 32 kansrijke ontwerpers en makers die afgelopen jaar de werkbeurs Talentontwikkeling ontvingen. Daarvoor tonen negen installaties in het Van Abbemuseum associaties met de thema’s Positie, Inspiratie, Werkomgeving en Representatie. En andere nuttige en zinvolle thema's als Geld, Geluk, Taal, Discours en Markt.

Lees meer

Stoom afblazen rond Harvey Weinstein

Lees meer...  Het eigenaardige is dat Harvey Weinstein, gekleed in een duur pak dat zijn machtige positie in de business aangaf, nou niet direct moeders mooiste is. Verre van dat. .. Als Weinstein nou een hunk was geweest zou je kunnen begrijpen dat "de slachtoffers" gezwegen hebben.

Er is begrijpelijk wel sprake van een conflict met de ingrediënten "zakelijkheid, ongeoorloofd gedrag, en carrière". Dat blijkt uit veel van de reacties van de vrouwen en de mannen die er van op de hoogte waren. Amerikaanse media berichten dat Peter Baker, verslaggever van Time zo ongeveer 40 maal naar diverse mensen in 's wereld grootste filmindistrie die Hollywood is gebeld heeft. Maar hij ving bot.

Lees meer

VS: ‘Celstraf voor journalisten reële optie bij lekken’

Lees meer...   De Amerikaanse procureur-generaal Jeff Sessions heeft in een senaatsverhoor geweigerd gevangenisstraf uit te sluiten voor journalisten die gelekte documenten krijgen toegespeeld en hun bronnen vervolgens geheim houden.

Sessions zei desgevraagd zo’n toezegging niet te kunnen doen, omdat er geen wetgeving is die journalisten in de Verenigde Staten bijzondere bescherming biedt. Hij stelde dat de regering “op dit moment” geen agressieve stappen tegen de media onderneemt en dat in dergelijke confrontaties met journalisten eerst ‘alternatieven’ worden onderzocht.

Lees meer

Boek: Wonderlijke binnenwereld (behulpzaam bij herfstdepressie)

Lees meer...  In deze mooie tijd vol herfstkleuren en overal goudachtig vallende bladeren met hier en daar nog wat heerlijke zonneschijn moeten wij toch vaak opstaan bij donkere ochtendluchten en ons naar buiten haasten tijdens een totaal verwarrende temperatuur. Dat geeft soms vage of vreemde gevoelens. Na een mooie zomer moeten we overschakelen en soms voelen mensen zich daar niet zo goed bij. Of worden onzeker.

Als je in je persoonlijke kennissenkring nogal wat zwaar op de handse figuren hebt kan je in zulke ogenblikken je borst nat maken voor al hun ontboezemingen. Waar komt dat toch door? Het stormt en regent nog niet en iedereen kan zoveel leuke dingen beleven. Dat kan ook in de winter straks maar ja, we willen de zomer niet kwijt. En waarom reageren we nu zo overdreven zwaar op een heel natuurlijk patroon? Voor wie het wil weten: het zit in je binnenwereld.

Lees meer

Nederlandse onderneemster democratiseert de sieradenmarkt

Lees meer...  NEW YORK - De Nederlandse Sophie Kahn (rechts op de foto) is, oprichter van sieradenmerk AUrate (uit te spreken als 'oreet' wat verhalenverteller betekent). Zij studeerde in Amerika financiën maar wilde toch liever iets in fashion doen. Samen met een studie-vriendin die zij leerde kennen tijdens haar jaren bij Princeton University omtwikkelde zij een bijzondere lijn in sieraden.

AUrate maakt gouden maar eveneens betaalbare sieraden met een edgy look and feel. Het zijn sieraden van een hoge kwaliteit die ook qua uiterlijk iets bijzonders hebben maar ... en dat is de speciale factor: toch 'voordelig' ofwel zoals Sophie Kahn het noemt 'democratisch' van prijs zijn. Hmm... Hoe kan dat? Het heeft te maken met haar financiële studie waardoor zij de sieradenmarkt anders bekijkt.

Lees meer

Boek: Tutti Meloetti stimulans voor creativiteit

Lees meer...  Het is heel speciaal als je met de hand zelf mooie letters kunt maken zoals mensen vroeger wel deden in oude geschriften of documenten of bij liefdesbrieven als ze het heel erg te pakken hadden. Vroeger werd het schrijven in mooie handschriften calligrafie genoemd en nu spreekt men over handlettering.

Handlettering is een sterke stimulans voor meer persoonlijke creativiteit. Het is momenteel trendy in bepaalde kringen en dat is niet zo gek want het is toch iets bijzonders als iemand jouw naam heel mooi kan opschrijven op een kaart of enveloppe. Het is natuurlijk ook geweldig als je met de hand in mooie letters iemands naam kan schrijven op een feestelijke kaart bijvoorbeeld bij een diner. Of op een ansicht die je stuurt.

Lees meer

Moniek Miedema opent nieuwe ByOni-winkel

Lees meer...  HAARLEM - Over twee weekjes opent Moniek Miedema opnieuw een ByOni-winkel in Haarlem. Veel vrouwelijke klanten hebben de Friese modeontwerpster al jaren geleden weten te vinden. Vrouwen weten Moniek Miedema overal in allerlei ByOni-winkels te vinden. De creatieve Friezin ontdekte haar ontwerptalent toen ze heel jong met een dansgezelschap optrad en fantastisch mooie costuums maakte voor de deelnemers. De vele complimenten daarvoor leidden haar na veel avonturen naar nieuwe wegen.

Maar al heb je nog zoveel talent: je wordt niet zomaar Frieslands beroemdste couturier als je niet een enorme doorzetster bent en heel wat meer pijlen op je boog hebt!  Moniek Miedema begon met een winkeltje in de Voorstreek in Leeuwarden waarin ze steeds voor in de winkel verkocht wat ze achterin tussendoor of 's avonds maakte.

Lees meer

Kunstig servetten vouwen op Paleis Het Loo

Lees meer...  In het verleden was een koninklijk gedekte tafel pas compleet met kunstig  gevouwen servetten. Tijdens Winterpaleis Het Loo zijn hiervan op de gedekte tafels in het paleis indrukwekkende voorbeelden te zien.

Hoe het servetten vouwen in zijn werk gaat wordt getoond tijdens demonstraties en ook bezoekers kunnen zelf aan de slag om bijvoorbeeld een ‘papegaai’, ‘historische keukenmeid’ of ‘lotusbloem’ te vouwen.

Lees meer

Markante expositie: 'Boten bij de vis'

Lees meer...  De expo 'Boten bij de vis' opent voor het eerst haar deuren op 13 januari 2018 in het Stadsmuseum Harderwijk. Het is een heel interessante tentoonstelling die de bezoeker meeneemt naar naar de tijd van vroeger waarin mensen zo hard werkten en kinderen net zo gekleed waren als hun ouders. Toch waren er toen ook al mensen die zich in een bepaalde welstand konden verheugen.

Voor de bewoners van het Zuiderzeegebied was visserij een belangrijke bron van inkomsten. Hiervoor waren goede schepen van essentieel belang. De expo 'Boten bij de vis' vertelt over de schepen die op de Noord- en de Zuiderzee voeren.

Lees meer

Zuiderzeecollectie 'Jong gekleed, oud gedaan'

Lees meer...  Vanaf zaterdag 4 november gaat de eerste tentoonstelling van Netwerk Zuiderzeecollectie 'Jong gekleed, oud gedaan' reizen. Acht musea uit dit netwerk werken namelijk samen aan twee reizende tentoonstellingen over een heel interessante cultuur in een tijd waarin op nauwelijks zichtbare wijze iemands levenswijze gecodeerd was in de kleding. Dat ligt nu ver achter ons.

Toch willen de musea op een bevlogen wijze dolgraag de geschiedenis en cultuur van het Zuiderzeegebied zo goed mogelijk overbrengen. Hun tentoonstellingen zullen te zien zijn op verschillende locaties aan de voormalige Zuiderzee.

Lees meer

Biografie over dartheld Michael van Gerwen

Lees meer...  ALKMAAR – Eind november verschijnt Van Gerwen. Het verhaal van de beste darter ooit bij de nieuwe sportimprint New Victory Books. Oud-profdarter en tv-analist Co Stompé schreef het voorwoord van deze ongeautoriseerde biografie. Het boek, geschreven door Alex de Laat (pseudoniem) geeft een beeld van het niet-alledaagse leven van de wereldberoemde dartheld Michael van Gerwen.

Darten trekt wekelijks miljoenen kijkers en is daarmee een van de populairste tv-sporten van dit moment. Michael van Gerwen wordt geboren in het Brabantse Boxtel. Wie is deze Michael van Gerwen? Hoe is hij opgegroeid, hoe verloopt de carrière van ‘Mighty Mike’ tot nu toe en wat drijft de tweevoudig wereldkampioen?

Lees meer

Leeuwarder Courant liet zich niet afbluffen

Lees meer...   LEEUWARDEN - De gemeente Het Bildt moet, na een slepende procedure over openbaarheid van stukken, toch de proceskosten van de Leeuwarder Courant betalen. Dit heeft de Raad van State bepaald. Na drie jaar juridisch touwtrekken na een afgewezen Wob-verzoek maakte de gemeenteraad van Het Bildt eind december 2016 geheime afspraken rond de zogeheten “supermarktdeal” alsnog openbaar.

De afspraken richtten zich op de bouw van zorgflat Van Harenshuus in Sint Annaparochie; bezwaren van supermarkteigenaar Herman Wassenaar werden voor acht ton afgekocht.

Lees meer

And the winners are... Nieuwe modevisie...

Lees meer...  MUKASHI MUKASHI van Birutė Mažeikaitė heeft de Fashion Makes Sense Award juryprijs gewonnen. De in Berlijn wonende ontwerpster wordt beloond met een geldbedrag van €2.500,- voor het ontwikkelen van een duurzame collectie. Deze zal gepresenteerd worden tijdens FASHIONCLASH Festival 2018.

Het publieksprijs (een geldbedrag van €500,-.) gaat naar STRIKKS. De prijzen werden uitgereikt door Daan Prevoo, gedeputeerde van Provincie Limburg, die tevens heeft aangekondigd voor de komende drie jaar dit project te ondersteunen.

Lees meer

Kerkklokken luidden voor uitvaart Van der Laan

Lees meer...  AMSTERDAM - Een bloemenzee en rijen met mensen die ieder op hun eigen wijze afscheid namen van zoals sommigen zeiden 'de allerliefste burgemeester die Amsterdam ooit gehad heeft..." Kerkklokken luidden, vlaggen bij overheidsinstellingen en burgers her en der in de straten van Amsterdam hingen vandaag halfstok.

De uitvaart van de Amsterdamse burgemeester Eberhard Van der Laan werd begeleid door het stoppen van het openbaar verkeer en 1 minuut stilstand. En toen werd het oorverdovend stil want Amsterdam had erg veel verdriet...

Lees meer

Boek: Halszaak door Boris O. Dittrich

Lees meer...  AMSTERDAM - De nieuwe thriller van Boris O. Dittrich werd gepresenteerd in het Betty Asfalt Complex tijdens een door veel thriller-fans druk bezocht event. Diverse rechters, politiemensen en rechercheurs reserveerden eveneens graag hun kostbare vrijetijd om als eerste kennis te nemen van de nieuwe politiethriller 'Halszaak'van een auteur die met kennis van zaken over hun vak kan schrijven.

D66-Kamerlid Vera Bergkamp accepteerde met kennelijk genoegen het eerste exemplaar van Halszaak door Boris O. Dittrich die vooraf meldde dat drie vrouwen veel voor hem betekend hebben bij het schrijven van het boek. Daaronder nam zijn moeder een prominente plaats in omdat zij hem hielp bij het vinden van ongelooflijke nieuwe wendingen in het verhaal!

Lees meer

Duitse Postbode minder moe door robot

Lees meer...  BAD HERSFELD - Het is nog een proef in Duitsland gaat de postbode met een postrobot op weg. Die robot kan 180 kilo post meenemen. Dat betekent heel wat minder vermoeiend gesjouw en trekkracht voor de postbode. De robot wordt PostBot genoemd. Het is de toepasselijk naam van de nieuwe hulp voor postbodes in Duitsland. Veel mensen denken bij robot vaak aan een machine-achtige menspop maar een robot kan gewoon ook slechts uit een machinale arm bestaan die in een fabriek aan de produktie meewerkt.

Door films en boeken over robotten worden aan deze robot-mechanismen vaak hele enge fantasieën gekoppeld over robotten die de wereld willen overnemen. Maar wij investeren natuurlijk zelf in het programma van de robot en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien.

Lees meer

Muziekfestival Popronde in Drents Museum

Lees meer...  ASSEN - Popronde is een reizend muziekfestival dat elk jaar van september tot en met november plaatsvindt in ruim 40 steden. Talentvolle acts krijgen de kans om door heel Nederland hun muziek te laten horen. Bekende acts zoals Dotan, Racoon, Chef’Special en Kensington sieren de lijst van oud-deelnemers aan het festival.

Op donderdag 19 oktober komt het landelijke muziekfestival Popronde weer naar Assen. Dit jaar zijn Lisa Nora en LGHTNNG te gast in het Drents Museum om hun unieke sound te laten horen. Vanaf 20.45 uur gaat het festival van start in Grandcafé Krul.

Lees meer

Liefdevolle orkestrale muziek en dance in Musis Arnhem

Lees meer...  ARNHEM – De internationaal bekende producer en componist Henrik Schwarz staat bekend om zijn eclectische benadering van composities en design. Hij weet succesvol een balans te houden tussen elektronische muziek, klassiek en jazz, en tussen zeer energiek, dance sets bij grote Techno evenementen en concert performances in auditoriums.

Zijn werk is geïnspireerd door Michael Jackson, James Brown, Stevie Wonder, Boy George, Ane Brun, Camille, The Foals en Mari Boine. Muziek en dance in Musis Arnhem.

Lees meer

Bont voor Dieren wint hoger beroep tegen Airforce

Lees meer...  Kledingmerk Airforce is op het matje geroepen door de Reclame Code Commissie over de misleidende en onjuiste labels die worden toegevoegd aan hun winterjassen met bontkragen. Het kledingmerk kan niet garanderen dat het bont dat in de kragen zit op diervriendelijke wijze is verkregen. Bovendien is de diersoort, een wasbeerhond, niet juist vermeld.

Bont voor Dieren spande de zaak aan nadat zij ontdekte dat er verschillende onjuiste beweringen werden gedaan in de labels. De Reclame Code Commissie geeft Bont voor Dieren gelijk op alle punten in het Hoger Beroep. Airforce jassen met bontkraag bevatten een kleine envelop met extra productinformatie waarop o.a. vermeld wordt dat het bont van gecontroleerde bontfokkerijen komt waar dieren NIET worden blootgesteld aan een inhumane behandeling. Bovendien zou Airforce alleen werken met bontfokkerijen die een diervriendelijke werkwijze garanderen. De label tekst benadrukt dat elk stuk bont afkomstig is van de wasbeer, en dat dit geen wild dier zou betreffen noch familie van de hond zou zijn...

Lees meer

Boek: 60 gezonde pannekoek- recepten

Lees meer...  Pannenkoeken eten is altijd een feest! Dat een pannenkoek niet alleen lekker maar ook gezond én lekker kan zijn, bewijzen Claudia Willekes en Geertje Tensen met hun boek 'Pannenkoekdag'. Dit boek geeft je een nieuwe kijk op het bakken van pannenkoeken, gezond en voedzaam. Een familiekookboek met 60 heerlijke recepten verdeeld over de momenten van de dag. Maak ze als ontbijt, lunch of neem ze mee voor onderweg. De recepten zijn snel en makkelijk te maken.

Claudia en Geertje: “Vanaf nu maken we gezonde pannenkoeken!”, dachten we nadat we witte bloem pannenkoeken met stroop hadden gegeten. Maar hoe? Inmiddels weten we precies hoe, het resultaat lees je in ons kookboek Pannenkoekdag, een kookboek vol heerlijke, gezonde pannenkoekrecepten.

Lees meer

Face Time: portretten op stations tonen onze identiteit

Lees meer...  Face Time is een portretten-tentoonstelling voor een enorm groot publiek op zes grote NS stations met als thema: identiteit in de samenleving. Het is een reizende tentoonstelling getoond in de stationshal van Amsterdam Amstel, Almere, Den Haag Centraal, Breda, Zwolle en Arnhem.

Deze tentoonstelling, gemaakt door Dutch National Portrait Gallery, reist elke twee weken met de expositie naar een andere stad. Per dag komen meer dan 250.000 reizigers hierdoor in aanraking met kunst en cultuur.Het thema ‘Identiteit in de samenleving’ vormt een onderdeel van de Stichting Kunst en Cultuur in Beweging waardoor er een heleboel verschillende culturele activiteiten plaats vinden op ieder station en in elke stad die wordt aangedaan.

Lees meer

Meer artikelen...