• Zomercouture Paul Schulten kleurrijk en stijlvol

 • Raadhuis Zandvoort en Zandvoorts Museum toont Haute Couture

 • Bigli juwelen dieper kleurtimbre

 • Sheila De Vries presenteert zonnige zomercouture

 • Introdans danst 5***** programma

 • Havaianas de Brasil Logo op weg naar de zon

 • Filmfestival Cannes oogverblindend gestart

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

20 Jaar Couturekrant

 • COUTUREKRANT 20 JAAR

  Dit jaar bestaat onze Couturekrant 20 jaar. Dat is een geldige reden om onze regelmatig terugkerende bezoekers te bedanken. En Read More
 • Sheila de Vries

  Sheila De Vries: alle creaties hebben hun eigen verhaal... De couture van Sheila de Vries is het resultaat van reizen Read More
 • Ronald Kolk

  Ronald Kolk begon zijn loopbaan begon bij Amsterdamse couturiers maar hij is een natuurtalent. Van jongs aan af knipte hij Read More
 • Paul Schulten

  Paul Schulten brengt spraakmakende show. Paul Schulten is een couturier met star-class. Hij is hot bij zijn eigen klantenkring. Zijn Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Opmerkelijke Radio Uitzendingen Voor De Fans

Lees meer...  Morgen begint het voor de radiofans. Dan volgen er heel aparte en opmerkelijke radio-uitzendingen. Over Elly Ameling, Claudie de Cleen en Krista van der Niet en Ko van den Bosch. Om te beginnen op maandag 21 mei: Elly Ameling, zangeres. Sopraan Elly Ameling nam in 1996 na een glasrijke carrière van 43 jaar afscheid als zangeres.

Daarna begon ze een nieuwe carrière met het geven van masterclasses. Hiervoor reist ze op 85-jarige leeftijd nog de hele wereld over en is ze deze week een van de coaches bij het Internationaal Lied Festival Zeist.( Presentatie: Jellie Brouwer).

Lees meer

Stripjournalist Guy Delisle bij Stripdagen Haarlem 2018

Lees meer...  HAARLEM - De bekroonde striptekenaar Guy Delisle, die internationaal furore maakte met zijn eigenzinnige reportages in conflictgebieden overal ter wereld, is de eerste hoofdgast van Stripdagen Haarlem 2018 tijdens het beursweekend van 26 en 27 mei.

Vorig jaar bracht hij zijn meest recente boek uit: Gegijzeld waarin hij het verhaal vertelt van de Franse arts Christophe André die in 1997 in de Kaukasus door Tsjetsjenen werd gegijzeld. Delisle werkte 15 jaar aan het boek, terwijl hij ondertussen met een reeks andere uitgaven zijn naam vestigde als een van de meest relevante hedendaagse tekenaars.

Lees meer

Uitsluiten Zembla door UMC is niet okay

Lees meer...  Dolf Rogmans heeft in censuur op zaterdag 19 mei 2018 zijn visie gegeven op het buitensluiten van Zembla door het UMC. En dat toont aan dat sommige methodes van communicatie nogal antiek overkomen. Redactioneel Zembla-verslaggever Ton van der Ham heeft op verzoek van VillaMedia wat het persoonlijk met hem deed toen hij door het academisch ziekenhuis in Utrecht (UMC) werd geweerd bij een lezing over openheid. (De man werd zelfs in de boeien geslagen en afgevoerd... Gekker moet het toch niet worden!)

Dolf Rogmans: "En terecht begint Van der Ham zijn stuk met dat hij het niet persoonlijk wil maken, dat doet het UMC juist. Ze hebben het duidelijk op zijn persoon voorzien, is zijn stelling. En in zijn verhaal maakt hij dat heel duidelijk."

Lees meer

Eye Filmmuseums nieuwe medewerker is een robot

Lees meer...  Eye Filmmuseum en Stichting Modern Times presenteren: Jan Bot. Deze bot brengt filmerfgoed naar het tijdperk van het algoritme. Een computerprogramma dat dag en nacht experimentele films in elkaar sleutelt waarin vroeg twintigste-eeuws beeldmateriaal wordt gekoppeld aan actuele thema’s op sociale media. Dat is Jan Bot, de eerste robotmedewerker van Eye Filmmuseum. De website daaromtrent is jan.bot en gaat live op 26 mei.

Hoe breng je een collectie oude films weer tot leven? Filmarchieven besteden veel tijd aan het restaureren van oude films, maar hoe zorg je dat al dat unieke materiaal ook een publiek bereikt? Eye Filmmuseum werkt samen met filmmakers Bram Loogman en Pablo Núñez Palma aan een mogelijke oplossing. Het resultaat: Jan Bot.

Lees meer

Ontroerende ceremonie huwelijk prins Harry en Meghan Markle

Lees meer...  De Britse prins Harry, de jongste zoon van prins Charles en zesde in de lijn van troonopvolging, is vandaag in het huwelijk getreden met de Amerikaanse Meghan Markle. In de St George's Chapel in Windsor hebben beiden elkaar hun jawoord gegeven.

Dit gebeurde tijdens een ontroerende kerkdienst waarin ook het woord gegeven werd aan de zuster van Diana: de moeder van prins Harry die heel indrukwekkend sprak over liefde in de Bijbelse betekenis. "Liefde is de enige weg", vertelde ook voorganger Michael Curry tegen de glimlachende prins Harry en Meghan. Het jonge paar kwam open, eerlijk en heel gelukkig over.

Lees meer

Trotse Russin schrijdt over de rode loper

Lees meer...  Cannes is het Mekka voor de filmliefhebber, de grootste filmmarkt van de wereld, en het beste podium voor de (betere) film.

Het Filmfestival in Cannes heeft een veelbewogen geschiedenis vol verhalen over geluk gebaseerd op verzonnen romantiek, drama en creativiteit van gedreven filmmakers. Overal zien beroemde regisseurs, actrices en acteurs hun kans om hun imago nog meer te promoten.

Lees meer

Vrolijke muziek in Tuinen Paleis Het Loo

Lees meer... Vanaf 27 mei is er elke laatste zondagmiddag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur muziek in de tuinen van Paleis Het Loo: een Vrolijke Noot.

De terrassen onder de Colonnades achter in de paleistuinen vormen daarbij een uniek podium. De keuze voor de ensembles en de muziek is geïnspireerd op de barokke periode waarin het paleis en de tuinen zijn ontworpen.

Lees meer

Spoorwegmuseum trots op 50 jaar NS huisstijl

Lees meer...  UTRECHT - Op 26 mei wordt de tentoonstelling over de succesvol ontworpen tijdloze 50 jarige NS huisstijl ’ feestelijk geopend. De tentoonstelling wordt voorafgegaan door de documentaire ‘Een tijdloos ontwerp’ die op 21 mei op RTV Utrecht wordt uitgezonden. Het was destijds een doorbraak, de introductie in 1968 van het nieuwe NS logo en de gele kleur van de treinen. Het fenomeen ‘huisstijl’ was nog nieuw, NS was het eerste bedrijf dat eigentijdse vormgeving voor de publieke sector toepaste. Het bleek een gouden greep.

De frisse ideeën van de jonge ontwerpers sloten naadloos aan bij de behoefte van NS om zich voortaan als modern en dynamisch bedrijf te presenteren. Dat de huisstijl nu, 50 jaar later, nog steeds wordt gebruikt zegt genoeg. Het was baanbrekend design!

Lees meer

Klagers bij Fox News

Lees meer...  De Amerikaanse zender Fox News heeft in de afgelopen tijd maar liefst 18 rechtszaken die tegen het bedrijf waren aangespannen geschikt. Het betrof rechtszaken rond discriminatie op zowel ras als geslacht. Het bedrijf heeft daar rond 10 miljoen dollar (bijna 8,5 miljoen euro) aan uitgegeven.

Eén zaak draaide om zwangerschapsdiscriminatie. Mag je daar niet zwanger worden of zoiets? CNN Money bericht wel dat geen van de nu geschikte zaken om seksueel wangedrag draaiden. Dat klinkt wel goed aangezien Fox News de afgelopen jaren tientallen miljoenen uitgaf om allerlei klachten rond seksuele intimidatie en ongepast gedrag buiten de rechtszaal te smoren.

Lees meer

Model met hulphond op Canal Catwalk

Lees meer...  AMSTERDAM – Tijdens de zevende editie van de jaarlijkse Canal Catwalk op de Amsterdamse grachten zal een model met haar hulphond te zien zijn op de catwalk. De organisatie wil op 21 mei samen met Hulphond Nederland aandacht vragen voor mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag die afhankelijk zijn van een hulphond.

Model Annette Heemskerk heeft epilepsie en wordt in het dagelijks leven gesteund door hulphond Zander. Op de eerste rij zal Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten, plaatsnemen.

Lees meer

Barbara Barend neemt Michiel de Ruyter Prijs 2018 in ontvangst

Lees meer...  AMSTERDAM - Barbara Barend heeft vandaag uit handen van Tanja Ineke, voorzitter van het COC, de Michiel de Ruyter Prijs 2018 in ontvangst genomen. Barbara Barend krijgt de onderscheiding vanwege haar hand in hand oproep vorig jaar om te protesteren tegen geweld tegen de LHBT-gemeenschap. Op social media riep zij op tot actie.

De jury van de Michiel de Ruyter Prijs is vol lof over het resultaat dat de sportjournalist, die ook enthousiast werk als ambassadeur voor de Johan Cruyff Foundation verricht, hiermee wist te realiseren.

Lees meer

Wordt het een gridboy of gridgirl voor Tom Coronel?

Lees meer...  De afgelopen maanden is er veel te doen geweest omtrent gridgirls in de autosport. Decennialang stonden modellen op de startgrid bij veel autoraces, maar in veel raceklassen zijn de gridgirls inmiddels verdwenen. Autocoureur Tom Coronel en autosportsite Racingnew365 slaan de handen ineen. Zij organiseren een gridmodel verkiezing die toegankelijk is voor boys en girls. De winnaar staat samen met Coronel op de grid bij zijn FIA WTCR thuisrace op het circuit van Zandvoort.

Het is de eerste gridmodel verkiezing ooit, waarbij zowel mannen als vrouwen zichzelf aan kunnen melden. Uit alle aanmeldingen maken Coronel en de redactie van Racingnews365 een selectie. Vervolgens is het aan de fans om te stemmen op hun favoriete gridmodel. Uiteindelijk staat degene met het meeste aantal stemmen tijdens het Pinksterweekend voor de WTCR-auto van Tom Coronel op het circuit van Zandvoort.

Lees meer

Geert Sanders spreekt over staalmagnaat Andrew Carnegie

Lees meer...  ASSEN - Op zondag 27 mei 2018 geeft professor Geert Sanders in het Drents Museum een lezing over de American Dream van filantroop en staalmagnaat Andrew Carnegie. De op-één-na-rijkste man ter wereld in zijn tijd begon zijn carrière als hulpje in een katoenspinnerij. Wat is het geheim van zijn enorme succes?

De lezing van Geert Sanders, hoogleraar Ondernemerschap aan Nyenrode Business Universiteit, vindt plaats van 14.00 tot 15.00 uur in de Statenzaal van het Drents Museum op de laatste dag van de expositie The American Dream. De lezing is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het museum.

Lees meer

Sheila de Vries: "Waarom? ... Waarom?... "

Lees meer...  Na een rollercoaster van gebeurtenissen heeft de bekende Nederlandse Fashionqueen Sheila De Vries opnieuw weer heel wat spanning en tegenslag op haar bordje gekregen. Deze ongelooflijk creatieve en dapper doorwerkende designer vond na twee moeizame maar noodzakelijke verhuizingen binnen drie maanden met haar man Tom De Vries toch weer een fijn nieuw huis. Wat een geluk zou je dan zeggen.

"Het nieuwe huis ligt op een geweldige locatie midden in Amsterdam op loopafstand van alles wat belangrijk is en snel moet worden gedaan. Met een fabulous uitzicht op het Rijksmuseum," zegt Sheila De Vries. "In een paar dagen had ik alles met plezier ingericht en ook een bank en ligbedden voor het dakterras neergezet." Maar waarom dreigen er dan tranen in haar ogen te komen terwijl zij ons in haar werkkamer te woord staat?

Lees meer

Boek & Tentoonstelling & Veldslag: De Slag bij Vlaardingen 1018

Lees meer...  VLAARDINGEN - Dit wordt heel erg spannend en boeiend voor wie live in de geschiedenis wil duiken om daar heel veel van Onze Vaderlandse Roots te ontdekken... Let op medemensen: het gaat allemaal om de De Slag bij Vlaardingen in 1018... Toen was er de Strijd om het graafschap Holland! Duizend jaar geleden, op 29 juli 1018, versloeg de Hollandse graaf Dirk III in de Slag bij Vlaardingen het leger van de Duitse keizer. De overwinning van Dirk en zijn Vlaardingers was opzienbarend, want de keizer was militair veel sterker.

Na de slag werd Dirk zelfstandig bestuurder van het graafschap, dat zich dankzij hem en zijn opvolgers zou ontwikkelen tot een van de welvarendste regio’s van Europa: Holland. In het boek De Slag bij Vlaardingen 1018 herleeft deze belangrijke historische veldslag, net als tijdens een tentoonstelling én een evenement waarbij de slag live wordt nagespeeld. Het wordt heel interessant: de Reconstructie van de Slag en het leven in 1018...

Lees meer

Cat Games op internet en offline

Lees meer...  Katten zijn cute: dat is een feit. Veel mensen zijn dol op kattenfilmpjes maar mocht je even genoeg hebben van je beeldscherm... dan zijn hier een aantal alternatieven om je dagelijkse catfeed toch op peil te houden.

Cats & Kittens is een schattig kaartspel dat onze katachtige vriendjes eert. Bij dit prachtig geïllustreerde memoryspel match je de moederkat met haar kittens. Met allerlei soorten rassen – van de Brits Korthaar tot de Siamees, en van de Maine Coon tot de haarloze Sphynx – zal dit leuke spel alle kattenliefhebbers aanspreken.

Lees meer

Team Brunel vaart: To the moon and back...

Lees meer...  Met haar 41 jaar is Abby Ehler (UK) één van de meest ervaren zeilsters in deze editie van de Volvo Ocean Race. Op zesjarige leeftijd nam haar vader haar voor het eerst mee het water op. "In het begin haatte ik het," kijkt Abby terug. Na een paar maanden, toen ze alleen in harde wind in een kleine zeilboot voer, veranderde dat plots: "Ik had voor het eerst het gevoel dat ik de elementen aankon, een moment van puur geluk dat ik nooit zal vergeten."

Nu, 35 jaar later, is Abby moeder van de zesjarige Harley en bezig aan haar derde Volvo Ocean Race. Een kort interview met deze moeder die meedoet aan de Volvo Ocean Race...

Lees meer

Chinese tv mocht Eurovisie Songfestival niet uitzenden na censuur

Lees meer...  Wat gebeurt er toch altijd veel bij zo'n Eurovisie Songfestival. De European Broadcasting Union (EBU) heeft bijvoorbeeld bepaald dat Mango TV, een van de populairste Chinese televisiezenders, deze zaterdag niet de finale van het Eurovisie Songfestival mag uitzenden. De zender censureerde namelijk bepaalde elementen uit de halve finale van dinsdag.

Zo zond Mango TV het Ierse en Albanese optreden niet uit. De Ierse zanger werd vergezeld door twee mannelijke dansers die een liefdesverhaal uitbeeldden en de Albanese zanger heeft veel tatoeages. Dat gaat Mango TV kennelijk allemaal veel te ver. Ook werden regenboogvlaggen geblurd.

Lees meer

Vincent Burger presenteert Sieraden-Catwalkshow

Lees meer...  ROOSENDAAL - De sieraadkunstenaar Vincent Burger zal op zondag 27 Mei in Galerie Anita Ammerlaan een kunstexpositie feestelijk openen met een stralende catwalkshow. Vincent Burger ontwerpt en vervaardigt In zijn werkplaats in Purmerend unieke sieraden; daarnaast organiseert hij sinds een aantal jaren sieraden-catwalkshows waarbij zijn sieraden centraal staan. Ook presenteert hij deze shows in samenwerking met couture-ontwerpers.

‘In samenwerking met galerie Anita Ammerlaan is het plan ontstaan om aldaar een levendige show neer te zetten want sieraden gedragen door catwalkmodellen krijgen veel meer uitstraling dan een uitstalling in een vitrine.

Lees meer

Meerstemmig aktivisme in het Tropenmuseum

Lees meer...  AMSTERDAM - Van zaterdag 12 tot en met donderdag 17 mei vindt op diverse locaties in Amsterdam in het Tropenmuseum het bijzondere programma Moving Together plaats. Dit bestaat uit Activism, Art and Education.

Dit programma omvat A Week with Angela Davis in aanwezigheid van de veelbesproken zwarte Amerikaanse schrijfster zelf. Zij is tevens filosofe, activiste en ook nog professor. Op zondag 13 mei treedt Angela Y. Davis op in het Tropenmuseum bij het publieksprogramma Radical Solidarity and Intergenerational Coalitions.

Lees meer

Spoeddebat geeist over waarschuwing aanslag op HaCarmel

Lees meer...  AMSTERDAM - Volgens de NRC is Amsterdam enkele weken voor de aanval op het Joodse restaurant HaCarmel gewaarschuwd door een ambtenaar dat Saleh A. radicaliseerde. Later zou hij bij HaCarmel op zeer intimiderende wijze onder meer ruiten ingooien.

VVD-raadslid Marianne Poot: "Het is buitengewoon zorgelijk dat Amsterdam de kans had Saleh A. scherp in de gaten te houden, maar cruciale signalen heeft gemist. Daardoor had wellicht veel leed bij HaCarmel kunnen worden voorkomen. De VVD vraagt om een spoeddebat met de burgemeester."

Lees meer

Tentoonstelling Dwars door China verlengd

Lees meer...  HILVERSUM - Goed nieuws voor iedereen die nog niet de mogelijkheid heeft gehad om de tentoonstelling ‘Dwars door China’, een fotografische reis van Ruben Terlou, te bekijken. Wegens succes is de tentoonstelling met drie weken verlengd. De tentoonstelling ´Dwars door China´ heeft vanaf eind maart veel bezoekers naar Museum Hilversum getrokken. Vanwege de grote belangstelling heeft het museum besloten om het werk van Ruben Terlou te tonen tot en met 17 juni.

Ruben Terlou brengt, van heel dichtbij, persoonlijke verhalen in beeld uit het China van vandaag; indrukwekkend en kwetsbaar tegelijk. Zijn kracht zit in zijn oog voor dagelijkse situaties, die ontroeren, verrassen en je een nieuwe kijk geven op een land in transitie.

Lees meer

Mr. Paul Kerckhoffs: "We gaan dit samen oplossen..."

Lees meer...  HAASTRECHT - Het begon met een noodkreet van de Federatie TMV. Een uiterst zakelijke beroepsorganisatie voor gecertificeerde RegisterTaxateurs, RegisterMakelaars en RegisterVeilinghouders in roerende zaken. Dit gezelschap van ervaren en bedreven zakenmensen luidt de noodklok omdat de banken mogelijk overwegen de zogenaamde derdenrekening af te schaffen.

Dat is een tussenfase in het betalingsverkeer waarbij het geldbedrag van de klant niet direct de verkoper bereikt maar eerst veilig op een derdenrekening wordt geplaatst. Afschaffing van deze derdenrekening van veilinghuizen door banken zou de consument maar ook de goede naam van de veilinghuizen ernstig kunnen schaden.

Lees meer

Film: The Big Lebowski viert verjaardag

Lees meer...  Maandag 14 mei a.s. is het precies twintig jaar geleden dat de cultklassieker The Big Lebowski, geregisseerd door Academy Award©-winnende filmmakers Joel en Ethan Coen, werd uitgebracht. Om het jubileum te vieren is die dag uitgeroepen tot The Dude Day en zijn er vertoningen in meer dan tachtig bioscopen en filmtheaters. De misdaadkomedie wordt geroemd om zijn citeerbare dialogen, iconische personages en onvergetelijke scènes.

In verschillende theaters worden er Dude-waardige evenementen georganiseerd, waarbij bezoekers wordt opgeroepen om net als The Dude in ochtendjas naar de film te gaan onder het genot van White Russians (koffielikeur met rum).

Lees meer

Israël wijst Human Rights Watch-medewerker uit

Lees meer...  Israël heeft de werk- en verblijfsvergunning van een medewerker van de plaatselijke tak van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) ingetrokken. Directeur Omar Shakir moet het land binnen 14 dagen verlaten vanwege propaganda. Ook zou hij vermeende boycot-maatregelen tegen Israël steunen.

De uitwijzing zou zijn voortgekomen uit een door de autoriteiten aangelegd dossier, waarin de activiteiten van Shakir over de afgelopen tien jaar is samengevat. Hij werkte een deel van die tijd niet voor HRW. Dat is dus een grondig onderzoek gebleken.

Lees meer

Meer artikelen...