• De maatpakken van OGER voor Feyenoord

 • Kim Feenstra strijdt voor Stichting Dierenhulp

 • Belgisch juwelenmerk introduceert green lemon

 • Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

20 Jaar Couturekrant

 • COUTUREKRANT 20 JAAR

  Dit jaar bestaat onze Couturekrant 20 jaar. Dat is een geldige reden om onze regelmatig terugkerende bezoekers te bedanken. En Read More
 • Sheila de Vries

  Sheila De Vries: alle creaties hebben hun eigen verhaal... De couture van Sheila de Vries is het resultaat van reizen Read More
 • Ronald Kolk

  Ronald Kolk begon zijn loopbaan begon bij Amsterdamse couturiers maar hij is een natuurtalent. Van jongs aan af knipte hij Read More
 • Paul Schulten

  Paul Schulten brengt spraakmakende show. Paul Schulten is een couturier met star-class. Hij is hot bij zijn eigen klantenkring. Zijn Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Fandag Paul van Gorcum in Pathé Tuschinski

Lees meer...  AMSTERDAM - Acteur Paul van Gorcum (84) wordt zondag 27 januari, tijdens de première van zijn officiële Fandag in Pathé Tuschinski in Amsterdam, gehuldigd tot eerste Acteur des Vaderlands, dat heeft organisator De Couturekrant bekend gemaakt. Zanger Ronnie Tober zal hem de eretitel met bijbehorend kunstwerk overhandigen. Van Gorcum laat weten dat hij in maart 85 jaar hoopt te worden en ziet het als een grote eer dat hij als eerste acteur de eretitel in ontvangst mag nemen.

“Een enorme erkenning voor mijn omvangrijke carrière die ik in dit speciale jaar mag ontvangen.” Hij benadrukt: “Nog iedere dag koester ik de vele emails en honderden fans uit binnen- en buitenland die mijn werk waarderen en dat via mijn pagina op Facebook laten weten.”

Lees meer

Boek: FRAME/WORK voor creatief fietsplezier

Lees meer...  Het boek FRAME/WORK staat vol bijzondere verhalen over stadse creatieven die graag buiten de lijntjes kleuren. Als je gek op fietsen bent of er door je vak iets mee te maken hebt kun je hierin heel deze inspirerende verhalen zijn nu gebundeld in een prachtig boek. De persoonlijke fotografie is in handen van Jacob van Rozelaar.
Het boek is gelanceerd door Fietsfabrikant Union in samenwerking met de Amsterdamse uitgeverij MENDO. Speciaal voor Union interviewde Claire van de Graaff veertien creatieve stedelingen over hun favoriete hotspots in de stad waar zij wonen en werken.

Je vindt er een portret van kunstenaars, designers, ontwerpers en horecaondernemers met een unieke stijl. Mensen die kleur geven aan de stad.
Hugo Velthuis, manager van Union, zegt: “We vroegen hen wat hun favoriete hotspots zijn in de stad waar zij het liefste zijn. Waar zijn ze bijvoorbeeld voor het eerst verliefd geworden? Of waar schreven ze dat ene briljante idee op ‘n bierviltje? Waar halen zij hun inspiratie vandaan en wat is the place to be voor de lekkerste koffie?”

Lees meer

NTR-directeur Paul Römer vertrekt

Lees meer...  Algemeen-directeur Paul Römer verlaat per 1 maart de NTR. Römer stond 7,5 jaar aan het hoofd van de publieke taakomroep. Hij zegt te willen voorkomen dat enthousiasme voor het werk "omslaat in routine".

Paul Römer wil buiten de publieke omroep op zoek naar ‘de volgende stap’. “De NTR-organisatie staat er goed voor en heeft een prachtig programmapakket. Ik draag de NTR met een gerust hart over aan mijn opvolger”, aldus Römer.

Lees meer

Museum aan het Vrijthof met Ronald Kolk & Margareth Stalman

Lees meer...  MAASTRICHT - Museum aan het Vrijthof in Maastricht staat van 9 maart tot en met 16 juni 2019 in het teken van Haute Couture en Haute Joaillerie. Couturier Ronald Kolk toont een kleurrijke selectie van ruim vijftig jurken uit zijn omvangrijke oeuvre.

Goudsmid en créateur Margareth Stalman presenteert een indrukwekkende collectie juwelen. De tentoonstelling 'Het Meisje, De Jurk en De Parel' vindt plaats tijdens en rond de kunstbeurs TEFAF Maastricht. De tien karakteristieke kabinetten en stijlkamers van het monumentale museum vormen een ideaal decor voor de expositie. Elke ruimte heeft een eigen thema.

Lees meer

Filmavond Museum Jan van der Togt over Lita Cabellut

Lees meer...  AMSTELVEEN - Op vrijdag 25 januari 2019 van 19.00 – 22.00 uur wordt de documentaire ‘Lita Cabellut – Schoonheid boven alles’ vertoond in het museum Jan van der Togt. Na afloop vertelt documentairemaakster Marlies Huitink over ‘de achterkant’ en totstandkoming van deze bijzondere film.

TV-regisseur Huitink (bekend van programma’s als AVRO Kunstuur, Close Up en AVRO Prinsengrachtconcert) en Cabellut (1961) reisden samen naar Spanje en nemen de kijker mee naar de kinderjaren van Cabellut in de straten van Barcelona.

Lees meer

Baanbrekend boek ‘Schoot vol tranen’

Lees meer...  Onlangs liet het befaamde tv-programma Spoorloos een geadopteerde jonge vrouw zien die met een advocaat ten strijde wil trekken omdat zij vindt dat de overheid haar en anderen excuses schuldig is over het voormalige schimmige Nederlandse adoptiebeleid.

Een nare zaak uit het verleden doemt hierbij op waar buitenstaanders zich ten zeerste over verbazen. Hoe kón dit ooit mogelijk zijn? Deze nog altijd actuele kwestie voor degenen die op uitermate vage gronden geadopteerd zijn? Het begane onrecht en de verontwaardigingdaarover vormt zeker ook aanleiding tot het schrijven van het boek: 'Schoot vol tranen’ waarin onaangename waarheden opnieuw onder ogen worden gezien.

Lees meer

Boek: Normale mensen

Lees meer...  Sally Rooney is het jonge literaire talent waar niemand meer omheen kan. Normale mensen gaat over Marianne en Connell die in verschillende werelden opgroeien. Het is een voortreffelijke en intense liefdesgeschiedenis over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben.

Het verhaal in Normal People draait, net als Rooneys debuut Conversations with Friends, om jongeren en hun gecompliceerde en intense relaties met elkaar.

Lees meer

Tim en Tom Coronel na zware marathonetappe

Lees meer...  AREQUIPA - Tim en Tom Coronel hebben de rustdag van de Dakar Rally 2019 gehaald. Het tweede deel van de marathonetappe rond Arequipa verliep niet zonder problemen maar nu is er tijd om even bij te tanken. Na een vlekkeloze start van de zwaarste uithoudingsproef voor mens en machine ontstonden op het eerste deel van de tweedaagse marathonetappe de eerste probleempjes. De ‘Beast 2.0’ had, net als de voertuigen van menig andere deelnemer, moeite met het fijne en mulle fesh fesh-zand.

Het duo kwam op donderdag laat in de avond aan in het marathonbivak en was tot diep in de nacht aan het sleutelen.

Lees meer

Sarto Undici: Amsterdamse hotspot voor maatpakken

Lees meer...  Amsterdam heeft een nieuwe maakplek erbij voor het perfecte maatpak. Sarto Undici garandeert een persoonlijke service tijdens ieder moment van het maakproces. Van het bepalen van de keuze van de juiste stof en pasvorm tot en met het allerlaatste afpasmoment van het maatwerk.

Sarto Undici is gestart door Kasper Zweerman en Martijn van Herwijnen.Elke man die de sfeervolle winkel aan de Roelof Hartstraat 11 komt binnenwandelen, krijgt van ons de aandacht die hij verdient. "We werken dan ook bij voorkeur op afspraak, zodat we iedere klant het perfecte maatpak kunnen aanmeten. Daarnaast is iedereen van harte welkom om de sfeer te proeven, een gevoel te krijgen én een afspraak te maken.

Lees meer

KPN schaft Telfort, XS4all en Yes Telecom af

Lees meer...KPN wil één merk en schaft Telfort, Telfort Zakelijk, XS4all en Yes Telecom af. Dat schiet vooral honderden XS4all-abonnées totaal in het verkeerde keelgat. Maar dan ook totaal...

Dit mailt bijvoorbeeld een trouwe xs4all-gebruiker: What..the heck..@KPN ...@xs4all kan niet, mag niet verdwijnen...Jaren 100% tevreden over #XS4ALL. Dit maXS4ALL niet gebeuren...This #Sucks XS4ALL..what else? Mensen als het toch gebeurd, mag ik jullie xs4all allemaal bedanken voor de 100%service ... En dat zijn velen met deze gebruiker eens.

Lees meer

Renske Suijver conservator De Mesdag Collectie

Lees meer...  DEN HAAG - Associate conservator van het Van Gogh Museum Renske Suijver is per 1 januari 2019 benoemd tot conservator van De Mesdag Collectie. Renske Suijver: ‘Dit is een fantastische functie. Ik kijk er enorm naar uit om, samen met mijn collega’s, de collectie van deze parel onder de musea voor een groter publiek toegankelijk te maken.’

Zij zal de zorg voor en presentatie van de vaste collectie en het maken van tentoonstellingen en publicaties op zich nemen. Daarbij zal ze een tentoonstelling voorbereiden over de invloed van de Europese avant-garde op Gustav Klimt. Dat vindt plaats in het Van Gogh Museum met het coördineren van alle uitgaande bruiklenen uit beide instituten. Zij neemt de verantwoordelijkheid over van Maite van Dijk, die sinds 2008 conservator van De Mesdag Collectie was. Maite Van Dijk kan zich vanaf nu volledig richten op de schilderijen van Van Goghs tijdgenoten in het Van Gogh Museum en het maken van tentoonstellingen.

Lees meer

Rotterdams winkelcentrum Zuidplein vernieuwd voor 20 miljoen euro

Lees meer...ROTTERDAM - Rotterdam moet volgens Urban Department Store Rotterdam ‘de meest vernieuwende binnenstad van de Benelux’ krijgen. Winkelcentrum Zuidplein is een groot, overdekt winkelcentrum in Rotterdam Zuid. Het winkelgedeelte is niet op grondniveau maar op de eerste "etage". 

Op grondniveau bevindt zich een grote parkeergarage in twee lagen met ongeveer 1400 parkeerplaatsen, een bewaakte fietsenstalling, opslagruimte en een busstation. Winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam krijgt echter een impuls voor vernieuwing van 20 miljoen euro.

Lees meer

CouCou Catwalk & Camera Coaching for Young Models

Lees meer...  AMSTERDAM - Catwalk & Camera Training voor Young Models wordt gegegeven door professionele coaches en zorgt er ten eerste voor dat jongeren meer zelfvertrouwen krijgen in het dagelijks leven. En daarnaast krijg je als jongere de nodige support om je te leren je perfect te kunnen presenteren. Verder leer je allerlei tips en trucs als je model wilt worden of al model bent. Deze interactieve middag voor Young Models is inclusief een groepsgesprek over de do's en don'ts bij een casting.

Je leert jezelf voorstellen bij een opdrachtgever. En hoe kom je goed over op social media? Daarbij is ook de catwalk training van het grootste belang evenals een fotosessie voor je portfolio! (Neem je mobile mee als je die hebt want er wordt ook geoefend met elkaar fotograferen!)

Lees meer

Onderzoek: 65-plussers schuldig aan verspreiden nepnieuws

Lees meer...  Ouderen die normaal weinig nieuws delen, zouden op de momenten dat ze het wel doen de voornaamste verspreiders zijn van nepnieuws. Amerikaanse onderzoekers 'keken naar' het gedrag van ruim duizend Facebook-gebruikers rond de Amerikaanse verkiezingen van 2016. De resultaten van dat onderzoek verschenen gisteren, meldt NRC.

'Verzachtend' detail: uiteindelijk is maar een kleine groep verantwoordelijk voor het verspreiden van nepnieuws. Ruim 90 procent van de gebruikers in het onderzoek deelde helemaal geen nepnieuws. Een kleine groep (6,5 procent) deelde maar een of twee verhalen.

Lees meer

Media Park Hilversum verkocht

Lees meer...  HILVERSUM - Het Media Park Hilversum, dat al enige tijd te koop stond, is verkocht. De Amsterdamse vastgoedonderneming Pinnacle, het bedrijf van prins Bernhard junior, neemt het terrein over van Europa Capital.

Tegenover het ANP stelt de gemeente Hilversum dat er met de prins geen contact is geweest rond de transactie. Een overnamebedrag is niet onthuld.

Lees meer

De Spijsveiling veilt Culinaire Kunststukken

Lees meer...  's HERTOGENBOSCH - De Spijsveiling wordt ’s werelds eerste veilingrestaurant waar culinaire kunststukken onder de hamer gaan. De Spijsbereiders zijn bekend om hun creatieve en eigenzinnige pop-up concepten komen met iets nieuws.
Na vier succesvolle edities van hun pop-up restaurant Anderhalf, waaronder een bijzondere samenwerking met Jonnie Boer (De Librije***), zijn ze toe aan iets totaal nieuws.Dat wordt: De Spijsveiling. Het gaat om een restaurant waar de maître vervangen wordt door een veilingmeester.

Lees meer

Zelf rijden op MOTORbeurs Utrecht 2019

Lees meer...  UTRECHT - De aankomende editie van MOTORbeurs Utrecht ovder motorrijden is de grootste ooit. Naast 300 exposanten is er ook een ongekend aantal activiteiten waar je als bezoeker zelf aan mee kunt doen. MOTORbeurs Utrecht vindt van 14 tot en met 17 februari plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Jong geleerd is oud gedaan, een tegelwijsheid die ook in motorland van toepassing is. Om al die jonge motorrijdertjes de dag van hun leven te bezorgen zal de Jaarbeurs in Utrecht bol staan van stoere motoractiviteiten voor de kids. Om te beginnen bij de allerkleinsten (t/m 3 jaar) met een kidsparcours met GS driewielers en Yamaha loopfietsen.

Lees meer

Boek: Lonely Planet - Verbazingwekkende architectuur

Lees meer...Het boek: Lonely Planet biedt kansen om de meest schitterende bouwwerken ter wereld te ontdekken. Indrukwekkende bouwwerken zijn vaak al een reisdoel op zich. Selfies met de Eifeltoren, de Taj Mahal of de scheve toren van Pisa belanden in ieder geval overvloedig in de media.

In het boek Lonely Planet - Verbazingwekkende architectuur staan meer dan 100 indrukwekkende bouwwerken van over de hele wereld. Van hedendaagse wonderen, klassiekers die iedereen gezien móét hebben tot eigenzinnige constructies. Allemaal ‘selfie-waardig’ op hun eigen manier!

Lees meer

Liefdesverklaring van Humanistisch Verbond

Lees meer...BN'ers komen met tegengeluid op de omstreden Nashville-verklaring die homo's en transgenders niet buitensluit maar ze geen seksleven en of huwelijk gunt. Oud-politicus Boris van der Ham heeft op de site van het Humanistisch Verbond De Liefdesverklaring geplaatst die door honderden bekende Nederlanders reeds is ondertekend.

In De Liefdesverklaring wordt geconcludeerd dat liefde van alle tijden is en dat een hang naar het verleden ervoor zorgt dat mensen weer in beknellende hokjes worden gedrukt. "Het is van belang de vrijheid te verdedigen om lief te hebben naar eigen wens. Daarom deze verklaring. Een liefdesverklaring aan mensen en een liefdesverklaring aan de vrijheid."

Lees meer

Sterren schitteren bij Golden Globe Awards 2019

Lees meer...  HOLLYWOOD -De grote avond van de belangrijkste party in Hollywood heeft weer in het brandpunt van de belangstelling gestaan bij sterren en publiek. En natuurlijk helemaal bij de Rode Loper Press waarvan velen fluisteren dat zich hier toch ieder jaar te veel paparazzi-fotografen naar voren dringen. Iets waarover je geen fan hoort klagen want zij zijn graag tot in de details op de hoogte van alles wat hun grote zingende of filmende of toneel spelend voorbeeld meemaakt.

Daarom vergt het optrfeden op de Rode loper bij de uitreiking van Awards ook een enorme discipline en veel zelfvertrouwen van de sterren. Want als ze ook maar even 'n klein foutje maken wat de vele camera's registeren kan hun dit nog maandenlang worden nagedragen.

Lees meer

Luistertip: vandaag 100 jaar radio in jubileumserie

Lees meer...   Aangezien het dit jaar 100 jaar geleden is dat het eerste radioprogramma in Nederland te horen was hebben radioliefhebbers en NH-presentatoren Arjan Snijders en Harm Edens een jubileumserie gemaakt over 100 jaar radio.

In een minstens 50 afleveringen beslaande RadioReeks ‘100 Jaar Radio’ zal het volgens NH Radio een feest der herkenning zijn met unieke fragmenten van zeezender Veronica tot Het Geluid van Q-music.

Lees meer

Paard in Nood wint Serieus Request voor Dieren

Lees meer...  BERGHEM - De vijfde editie van Serieus Request voor Dieren is gewonnen door de Stichting Paard in Nood. De grote wens daar was om al vroeg in het jaar voer te kopen voor de winter. Dat scheelt al snel 30% op de normale kosten.

In een zeer spannende strijd, waaraan 44 Nederlandse stichtingen die zich inzetten voor dieren, deelnamen verzamelden zij de meeste stemmen. Serieus Request voor Dieren is een initiatief van Stichting Dierenhulp. Eveneens een Nederlandse organisatie die zich inzet voor dieren en dat belangeloos doet.

Lees meer

Lezing Anne Geene bij Pennings Foundation Eindhoven

Lees meer...  EINDHOVEN - In het werk van Anne Geene staat de relatie tussen fotografie en wetenschap vaak centraal. Op speelse wijze onderzoekt ze de grenzen van wetenschappelijke objectiviteit en van de fotografie als hulpmiddel hiervoor, hoewel de objectiviteit van de fotografie reeds meerdere malen in twijfel werd getrokken. Hier vindt zij haar inspiratie.

Aan de hand van foto’s onderzoekt, verzamelt, inventariseert, archiveert en ordent Anne Geene de wereld om haar heen. Vervolgens analyseert en catalogiseert zij de vondsten volgens een schijnbare logica.

Lees meer

Paul Harkema en Niels Langeveld winnen Nieuwjaarsrace

Lees meer...  ZANDVOORT - De Nieuwjaarsrace, de tweede race van het Winter Endurance Kampioenschap 2018-2019 op Circuit Zandvoort is gewonnen door Paul Harkema en Niels Langeveld. Het duo met de snelle Speedlover Porsche werd na vier uur racen als eerste afgevlagd.

Ook voorafgaand aan de endurance race was er volop autosportstrijd met twee sprintraces van de SLK Cup, MaX5 Cup en Peugeot 206 Cup. De kwalificatie, voorafgaand aan de Nieuwjaarsrace, werd ditmaal verreden op de zaterdagmiddag. De snelste tijd van deze sessie werd geklokt door Paul Harkema en Niels Langeveld met een door Speedlover geprepareerde Porsche 991.

Lees meer

Winnen en falen en een sterke inhaalrace op Zandvoort Citcuit

Lees meer...  ZANDVOORT - Het ging om winnen en het werd ook falen... Toen Jos Jansen was teruggezakt met zijn JJ Racing Porsche naar de vierde plaats, lag de focus vooral op de tweede stint met Nico Verdonck aan het stuur. Tijdens die tweede stint wist Verdonck het nodige terrein goed te maken. Zo wist hij zich terug te vechten naar positie twee en na de derde stint, met Jansen aan het stuur, was de eer aan Verdonck om in de laatste stint de sprint richting de leidende positie in te zetten.

Ondanks dat snelle rondetijden werden genoteerd, moesten Jansen en Verdonck de zege laten aan de sterk rijdende Langeveld en Harkema en genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats in Divisie I werd veilig gesteld door Remon Vos en Kevin Veltman. In Divisie II zakte de Porsche van Team Ron terug tot buiten de top 5 van de divisie, om daarna aan een sterke inhaalrace te beginnen. Hier wist FEBO Racing Team-coureur Dennis de Borst van te profiteren door de leiding in de klasse te pakken, gevolgd door de tweede SEAT van het team van Ferry Monster Autosport.

Lees meer

Meer artikelen...