• Royal Polo at the Palace deze zomer

 • Feestelijke Hilton Haringparty in zonnig Amsterdam

 • De maatpakken van OGER voor Feyenoord

 • Kim Feenstra strijdt voor Stichting Dierenhulp

 • Belgisch juwelenmerk introduceert green lemon

 • Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

20 Jaar Couturekrant

 • COUTUREKRANT 20 JAAR

  Dit jaar bestaat onze Couturekrant 20 jaar. Dat is een geldige reden om onze regelmatig terugkerende bezoekers te bedanken. En Read More
 • Sheila de Vries

  Sheila De Vries: alle creaties hebben hun eigen verhaal... De couture van Sheila de Vries is het resultaat van reizen Read More
 • Ronald Kolk

  Ronald Kolk begon zijn loopbaan begon bij Amsterdamse couturiers maar hij is een natuurtalent. Van jongs aan af knipte hij Read More
 • Paul Schulten

  Paul Schulten brengt spraakmakende show. Paul Schulten is een couturier met star-class. Hij is hot bij zijn eigen klantenkring. Zijn Read More
 • 1
 • 2
 • 3

GeenStijl op eigen benen

Lees meer...  De redactie van weblog GeenStijl heeft met TMG/Mediahuis een principeovereenkomst bereikt voor de eigen uitkoop. Vanaf 1 november gaat de voltallige redactie onder leiding van de huidige hoofdredactie als zelfstandig bedrijf verder. Hoofdredacteur Marck Burema (artiestennaam Pritt Stift) en adjunct Bart Nijman (alias Van Rossem) worden aandeelhouders in de nieuwe onderneming, waar de vier overige redacteuren en een moderator allemaal naar zullen overstappen.GeenStijl kwam in de etalage wegens, zoals het weblog het zelf in een verklaring omschrijft, ‘onherstelbare ontwrichting in de relatiesfeer. Er ontstond veel boosheid bij door hun beledigde dames die besloten de heren eens op hun nummer te zetten.

De vaste fanbase bestaat uit zo’n 1,5 miljoen mensen - vooral mannen, zei Nijman afgelopen juli in Villamedia. Sinds vorig jaar mei gaat het weblog gebukt onder een adverteerdersboycot. Zo’n honderd ‘mediavrouwen’, onder wie Rosanne Hertzberger, Eva Jinek en Sheila Sitalsing, riepen de adverteerders daartoe op na een topic op GeenStijl over columniste Loes Reijmer. Nijman had zijn ‘reaguurders’ gevraagd: ‘Zou u haar doen?’ Prompt verschenen er allerhande verkrachtingsfantasieën in de comments.

Lees meer

Van der Klein gaat in vredesnaam op vintage

Lees meer...  "Je hébt een mobieltje en je hébt het niet. Nee... Dat kan toch niet Baruch. Ik probeer je op een vetcoole modern-literaire wijze te verklaren dat je soms wel een mobieltje bezit maar dat het feitelijk niet meetelt want zo'n mobiel is al weer uit." Hmm... Is dat literair? Of meer een staaltje van iets te vroegtijdige waarheidsvinding van jou.... want ik zie dagelijks nog types die er als een bezetene mee bezig zijn. Soms houden ze volgens eigen zeggen nog méér van die mobiel dan van hun geliefde...

"Dat is ook waar. Waarom niet? Toch houden onze invloedrijke en bijdehandte hipsters en de very smart serious boys - met lang haar en knotje op de kruin- de mobiel al lang weer voor gezien. Zij kijken alweer enigszins meewarig naar de vintage-gebruikers die digi-bekeken al achter lopen." ...O hemel... Dat geldt zeker voor mij. Wat loop ik dan achter. De mobiel zit wat mij betreft zelfs nog propvol onontdekte geheimen... Ik vraag ook steeds mensen om raad. Wat willen ze dan nu weer nog nieuwer invoeren?

Lees meer

Mauritshuis toont Hollandse meesters

Lees meer...  Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte en wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het 17de-eeuwse monument.

Vanaf 11 oktober 2018 organiseert het Mauritshuis een tentoonstelling rond 17de-eeuwse Hollandse schilderijen met een Engelse herkomst. Twee-en-twintig Hollandse meesters uit twaalf Britse landhuizen vertellen het verhaal van de enorme populariteit van deze kunstenaars uit de Gouden Eeuw in het Verenigd Koninkrijk. Met name in de 18de en 19de eeuw versierde de Britse adel de vertrekken van zijn monumentale landhuizen met landschappen, portretten, stillevens en genrestukken van de beroemdste oude meesters, onder wie Rembrandt, Aelbert Cuyp, Pieter Saenredam en Jan Steen.

Lees meer

100 Facestories: een heerlijk foto- en verhalenboek

Lees meer...  De favoriete plek van onze redacteur op het jaarlijkse fotofestival UNSEEN in de Westergasfabriek is de boekenhal. Daar kan deze vakman 'gelukkig even ontsnappen aan de overwegend conceptuele fotografie, die het evenement in een houdgreep heeft.'

Aloys Ginjaar vervolgt: Daar leerde ik twee jaar geleden ook Uitgeverij Lecturis uit Eindhoven kennen, die waardevolle fotografieboeken uitbrengt. Zoals nu 100 FACESTORIES. Het project ging van start op Facebook onder het motto "Behind every face lies a story to be told'.

Lees meer

Amsterdam clean en safe maken

Lees meer...  AMSTERDAM - Wie zijn er in control wat maatregelen nemen betreft voor een veilig en schoon Amsterdam? De Amsterdamse VVD vraagt om échte keuzes voor 2019: meer geld naar handhaving, veiligheid en een schoner Amsterdam.

Deze week is de begroting voor 2019 aan de Amsterdamse gemeenteraad gepresenteerd. Dan komen er grote verschllen in opvatting voor de dag. VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg is er verbijsterd over. "De kneiterlinkse coalitie van GroenLinks, D66, PvdA en SP kiest volgend jaar voor de 24-uursopvang van uitgeprocedeerde asielzoekers, het ontmoedigen van werk door extra armoedegelden, een forse lastenverhoging en een woonbeleid dat vrijwel volledig gericht is op huurwoningen."

Lees meer

Vintage Uit de Kast laten komen

Lees meer...  Het is 2018 en de herfst probeert zich al een plek te verwerven door stormachtig losse takken van grote bomen uit andere tuinen in mijn groene domein te smijten. Alsof dat gestraft moet worden voor een tweede bloei van witte en roze rozenstruiken. Ze ruiken heerlijk "die dotten van bloemen" en ik maak er snel een selfie voordat de meneer van de gevelkachels iets vernieuwends voor de meterkast en met die gevelkachel in mijn tuinhuis zal uitspoken. Er worden daardoor veel tamelijk overbodig bewaarde dozen en mappen doorgekeken en opgeruimd. Daar kom ik dan plotseling in mijn vintage-zône en ik vind van alles uit ... 1958.

Die na-oorlogse tijd waarin ik met andere jongeren de tijdgeest deelde. Misschien mag ik met u teruggaan naar kleine en grote emoties die ons toen bezig hielden. Het is mij meermalen gevraagd hier iets over te vertellen maar we leven nu in zo"n boeiende tijd dat ik daar totaal niet aan toe kwam.

Lees meer

Zangeres Giovanca zeer modebewust

Lees meer...  De in Amsterdam wonende zangeres Giovanca is voor veel mensen een bekend gezicht door haar inspirerende presentatie van het muziekprogramma Vrije geluiden van de VPRO. Ze is heel modebewust en heeft zich in dat opzicht heel breed geörienteerd.

Op deze foto van modefotograaf Sydney Korsse is zij te zien als mannequin en showt ze een donkergroene iets glanzende wintermantel volgens de allerlaatste trend maar doorgaans draagt ze tijdens haar tv-interviews mode die past bij de stijl van het land waaruit de muzikanten die zij aankondigt vandaan komen. Dat kan er heel boeiend en schilderachtig uit zien.

Lees meer

Paleis Het Loo presenteert straks Winterpaleis

Lees meer...  Vanaf 15 december t/m 6 januari 2019 pakt Paleis Het Loo uit met ‘Winterpaleis Het Loo’. Dit jaar in een nieuwe formule op en rond een feeëriek Stallenplein, vol kerstbomen en lichtjes, met alle blikvangers voor feestelijk gedekte tafels én een echte ijsbaan.

De bijna honderd meter lange Aanspanplaats met monumentale overkapping op het Stallenplein wordt voor Winterpaleis Het Loo omgetoverd tot een sprookjesachtige ruimte, waar de afzonderlijke onderdelen van een feestelijk gedekte tafel als blikvangers worden uitvergroot en toegelicht.

Lees meer

Nubië - Land van Zwarte Farao's in Drents Museum

Lees meer...  ASSEN - Vanaf 16 december 2018 presenteert het Drents Museum de grote internationale archeologische tentoonstelling Nubië - Land van de Zwarte Farao’s. Farao’s uit Egypte kennen we allemaal. Maar dat ten zuiden van Egypte - in het Nijlgebied van het huidige Soedan – koningen en farao’s woonden die de macht van de Egyptenaren evenaarden, is minder bekend.

Met deze tentoonstelling toont het Drents Museum het mysterie van het oude Nubië en maakt het publiek kennis met de schatten van de Nubiërs. De tentoonstelling Nubië - Land van de Zwarte Farao’s biedt een overzicht van het fascinerende Nubië tussen 2400 v. Chr. tot circa 350 na Chr. De vondsten, die afkomstig zijn uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts in Boston, geven samen een beeld van de rijke cultuur van dit deel in Afrika.

Lees meer

Tabletmenukaart helpt bij personeelstekort

Lees meer...  UTRECHT-Restaurants en cafés sluiten hun deuren, vaak een extra dag en soms zelfs helemaal, vanwege een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakte bekend dat er een schreeuwend tekort is aan gekwalificeerd personeel in de horeca. In totaal zijn er 30.000 opstaande vacatures in de horeca waarvan er 10.000 vacatures structureel niet in te vullen zijn. Meer dan 135 horecazaken in Nederland zoeken het antwoord op dit probleem in innovatie via Tabletmenukaart.

Eén van die zaken is ‘de Winkel van Sinkel’ in Utrecht. Eigenaar Dirk Velthuizen:” Dankzij Tabletmenukaart kunnen mijn gasten een deel van de bestelling zelf doen. Hierdoor kan één medewerker meer tafels bedienen.” En ere wie ere toekomt: Alex Dolstra is de bedenker van Tabletmenukaart).

Lees meer

Tabletmenukaart in Horeca is hufterproof

Lees meer...  UTRECHT-Steeds vaker wordt er door bedrijven gewerkt met zelf-service oplossingen. Zo kun je bij de Albert Heijn en IKEA middels een handscanner zelf je boodschappen scannen en afrekenen bij een zelf-service kassa. Op steeds meer vliegvelden kon je al geruime tijd zelf inchecken en vandaag de dag is de bagage check-in de normaalste zaak van de wereld.In de horeca is onoplettend personeel een van de grootste ergernissen. Vaak ontstaat dit door te weinig bediening of onervaren personeel. Tabletmenukaart draagt graag bij aan een verbetering.

Tabletmenukaart lost een uitdaging op bij vele vierkante meters en minder overzichtelijke locaties zoals een groot terras of een andere verdieping. Tabletmenukaart neemt de bestellingen op, zodat de bediening zich kan focussen op datgene wat het verschil maakt; service. De bediening verwelkomt de gast en introduceert kort Tabletmenukaart en neemt daarmee de eerste bestelling op.

Lees meer

Te gast bij Powervrouw Sheila de Vries

Lees meer...

Het was een feestelijke show toen Sheila de Vries dit najaar met haar collectie "Gold" haar 45-jarig jubileum als couturier mocht vieren met een grote eveneens feestelijk gestemde crew. Iemand als Sheila de Vries die zich al 45 jaar op eenzame hoogte tussen slechts weinig anderen aan de couture-top in ons land heeft weten te handhaven mag gerust als Powervrouw worden betiteld.

  Haar bekendheid vond uitgebreid weerklank in de publiciteit die zij ook deze show weer op eigen kracht verwierf in een tijd waarin fashion zo veelvuldig wordt bejubeld op junior- en senior level door stylisten en trendconsultanten, artstudenten en conceptmanagers, buyers en visual merchandisers, creative directors etc. etc.... want fashion lééft.
En dat vormt een bron van inspiratie voor heel veel mensen. Maar om daarin je plek te verwerven, te behouden en erkenning te krijgen... Dat vraagt om heel veel power maar ook een beetje -of wellicht soms ook heel veel- geluk.

Lees meer

Boek: Match honden met hun baasjes (1)

Lees meer...  Ben jij een trouwe labrador of een eigenwijze teckel? Een mollige mopshond of een speelse spaniël? De band tussen mens en hond gaat verder dan het uiterlijk. Geen wonder dat we vaak dezelfde eigenschappen hebben en soms zelfs op onze trouwe viervoeters lijken! Zoek met Lijk Jij Op Je Hond? de baasjes en hun harige vriendjes bij elkaar en test je geheugen met dit leuke memoryspel.

Iedereen kent wel zo’n duo waarbij het baasje en de hond op elkaar lijken, en niet alleen qua uiterlijk. Waarom lijken mensen eigenlijk op hun honden?

Lees meer

Boek: Match honden met hun baasjes (2)

Lees meer...  Het blijft altijd intrigerend om net als in het boek "lijk je op je hond?"de bazen en bazinnen met hun dieren te matchen. Wat maakt dat je soms denkt: dat is precies een huisdiet voor haar of voor hem? Het is opvallend hoe vaak de eigenaren een typerende eigenschap of iets in het uiterlijk met hun hond of kat delen.

Aangezien dit onderwerp heel veel mensen aanspreekt en in onze artikelen één afbeelding kan worden bijgevoegd maken wij graag twee aparte artikelen om toch een apart overeenstemmende uiterlijke presence daarin voorkomende van hond en eigenaar te laten zien.

Lees meer

Hij redde veel huisdieren van de orkaan

Lees meer...  De 51-jarige Tony Alsup uit Greenback, Tennessee had altijd al graag een dierenasiel willen beginnen. Toen hij hoorde dat tijdens de orkaan Harvey verschillende opvangcentra van huisdieren werden gesloten en ook het leven van veel huisdieren noodgedwongen werd beeindigd besloot hij daar iets aan te doen.

Hij zocht contact met diverse andere veilige opvangcentra uit de omgeving en langs de kust van Californië en bood aan zowel honden als katten daarheen te vervoeren. Hij hield ook een hartstochtelijk pleidooi on line en vroeg mensen hem te helpen.

Lees meer

Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

Lees meer...Zondag 16 september presenteerde Sheila de Vries tijdens een zonnige dag haar inspirerende herfst-winter collectie “Gold” in het Hilton Hotel in Amsterdam. Dat gebeurde in het hotel maar veel gasten van de show ontmoetten elkaar ook al van tevoren op het ruime terras en in de tuin want het was een historische dag voor Sheila & Gideon Collections.

Dit weekend vierde zij namelijk met veel van haar opvallend feestelijk geklede klanten een eervol jubileum. Nadia Palesa Poeschmann die zowel mannequin als verslaggeever en tv-maker is was de ladyspeaker die de Golden show aankondigde waarmee een jubileum van 45 jaar werd bekroond.

Lees meer

Wiepke Wolfsbergen : originele collectie op AFW

Lees meer...  "Zo jong en dan al zo duidelijk een statement neerzetten..." Het zijn slecht enkele van de enthousiaste reacties van het publiek op de collectie ' It's your gender and sexuality' die de Haagse Wiepke Wolfsbergen op de Amsterdam Fashion Week presenteerde. Wiepke Wolfsbergen is 17 jaar. Toch toonde zij al eerder een bepaalde drive om via haar modekunst met een speciale collectie te laten zien dat mensen op uiteenlopende wijze hun seksualiteit kunnen ervaren zonder daardoor aan een bepaald image vastgeklonken te hoeven zijn.

Zij zet een vrolijke kleurrijke collectie op de planken met een volledige support van vriendinnen en vrienden die in hun levensstijl en identiteit ook op zoek gaan naar wie ze willen zijn en hoe ze zijn. Het past wel bij deze zoektocht om er zich tegen te verzetten al bij voorbaat in een bepaald vakje met een dit-of-dat etiket te worden neergezet.

Lees meer

Lekker handig: machine-wasbare pakken en blazers

Lees meer...  Modemerk GANT brengt een innovatie op het gebied van American sportswear op de markt. Het preppy lifestylemerk introduceert pakken en blazers die thuis in de machine kunnen worden gewassen. Dat bespaart tijd én draagt bij aan een duurzame wereld. De premium kledinglijn bestaat uit casual blazers en pakken voor hem en voor haar. GANT maakt met deze machine-wasbare collectie het moderne leven eenvoudiger.

Voor mensen met een druk leven en studenten kan het een uitdaging zijn om kleding netjes te houden. Pakken en blazers moesten tot nu toe altijd professioneel worden gereinigd, maar de nieuwe lijn van GANT kan gewoon thuis in de machine worden gewassen.

Lees meer

Rijksmuseum: muziek met rapper Diggy Dex

Lees meer...  AMSTERDAM - Op vrijdagavond 28 september presenteert het Rijksmuseum een optreden van rapper Diggy Dex in de Passage onder het museum. Het pop-up concert is onderdeel van de serie Muziek in het Rijksmuseum.

Rapper Diggy Dex: "Ik ben ontzettend vereerd te mogen spelen op deze unieke locatie onder het prachtige Rijksmuseum. Een geweldige plek om muziek en kunst samen te laten smelten. Samen met de band kijk ik dan ook enorm uit naar dit concert!"

Lees meer

Peter Rommers barok modebeeld voor het najaar

Lees meer...  AMSTERDAM - In het nieuwe prachtige Hotel Jakarta in Amsterdam, showde Peter Rommers afgelopen week zijn wintercollectie 2018/2019. De gasten kregen niet alleen heerlijke Indonesische gerechten voorgeschoteld, maar ook de nieuwste ontwerpen van deze Nederlandse designer.

Peter Rommers liet een smaakvolle, afwisselende collectie zien, gedurfd en toch draagbaar. Het is duidelijk dat deze designer en couturier zelf ook geniet van het lanceren van een nieuwe collectie die aansluit op de diverse uitdagingen van deze spannende tijd.

Lees meer

Couture is the future vintage

Lees meer...  AMSTERDAM - Elk ogenschijnlijk simpel ontwerp van Peter Rommers bestaat uit vele patroondelen. Dat was duidelijk te zien bij zijn coutureshow voor najaar- winter 2018/19 in Hotel Jakarta.
Hierdoor ontstaat de perfecte pasvorm en valling. Een zuurstokroze jurkje dat werd gecombineerd met een grijze alpaca coat liet dat duidelijk zien.

Een donkerblauw wollen tuniekpak, had een geraffineeerd zwartleren sjaalkraag. Op een grijs cocktailjurkje werd een winters vestjasje gedragen.

Lees meer

Reflex Gallery toont 'Bright Black World'

Lees meer...  AMSTERDAM - Reflex Gallery presenteert van 15 september tot en met 17 november 2018 het nieuwste werk van de Amerikaanse fotograaf Todd Hido. Met 'Bright Black World' laat de galerie een selectie pakkende beelden zien.De foto’s zijn het resultaat van Hido’s verkenning van het noordelijk halfrond in de ondoordringbare diepten van de winter. Achter de beelden schuilt de realiteit van klimaatverandering en de dreiging van eeuwige duisternis.

Gelijktijdig met de expositie in de galerie, presenteert Reflex Gallery ook enkele werken van Todd Hido op de fotografiebeurs Unseen Amsterdam (21–23 september). Voor de fotograaf is 'Bright Black World' niet alleen een politiek statement. Het werk is geïnspireerd door Scandinavische mythologie, Ragnarok en de gedachte van Fimbulwinter: een winter die nooit eindigt.

Lees meer

CBS ontslaat producent 60 Minutes

Lees meer...  CBS News heeft een producent van het gerenommeerde acutaliteitenprogramma 60 Minutes ontslagen, nadat hij een collega een dreigement per sms stuurde. Journaliste Jericka Duncan volgde de recentste ontwikkelingen rond topman Leslie Moonves, die onlangs wegens seksueel wangedrag moest vertrekken.

Duncan stuurde producent Jeff Fager vragen over de zaak en aantijgingen aan zijn eigen adres, onder meer over ongewenste aanrakingen tijdens bedrijfsfeestjes. Toen had je de poppen aan het dansen.

Lees meer

Montere Weemoed in Arnhems Posttheater

Lees meer...  ARNHEM - De literaire voorstelling 'Montere Weemoed' van auteur Thomas Verbogt & singer-songwriter Beatrice van der Poel is onlangs aan het programma van het Posttheater toegevoegd.
Ze brengen een hartverwarmende collage van prachtige weemoedige liedjes en komische verhalen, als altijd, over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie.

Auteur Thomas Verbogt schrijft romans, toneelstukken, columns voor o.a. De Gelderlander en verhalenbundels en werd o.a. genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de ECI Literatuurprijs 2016 voor zijn boek Als de Winter voorbij is.

Lees meer

Boek: Focus op Fotografie: Sportfotografie

Lees meer...  Het boek Focus op Fotografie: Sportfotografie helpt foto's meer professioneel te laten lijken zonder meteen duizenden euro’s aan apparatuur uit te moeten geven. Het is geschreven omdat sportfotografie een onderdeel van fotografie is dat door veel mensen wordt beoefend. Helaas ervaart een aantal vasn hun dan toch dat hun foto's er niet uitzien zoals die in magazines en kranten te zien zijn.

Het is geen doorsnee boek, maar geeft de lezer wel het beste van twee werelden. Enerzijds kunnen zowel de beginnende als de gevorderde amateursportfotograaf hier tips en trucs uithalen die makkelijk toepasbaar in de praktijk. Anderzijds is het voor iedereen met een hart voor sport toch heel interessant om mooie sportfoto’s te bekijken!

Lees meer

Meer artikelen...