Art Amsterdam 2011 nu ook virtueel

altOnline is de toekomst – ook voor de kunstmarkt. Dat zegt Art Amsterdam. Daarom wordt Art Amsterdam de eerste kunstbeurs ter wereld met zowel een fysieke als een virtuele aanwezigheid.

Behalve op de beursvloer kunnen exposanten van Art Amsterdam hun kunstwerken ook aanbieden via een stand op een ‘online beurs’. Inmiddels hebben zich ruim 70 exposanten aangemeld voor het nieuwe initiatief.

Voor de virtuele beurs werkt Art Amsterdam 2011 samen met openartcollection.com, de in New York gevestigde pionier van virtuele netwerken voor collectioneurs en online kunstbeurzen. Edo Dijksterhuis, directeur Art Amsterdam: “We zijn verheugd dat we de handen ineen hebben geslagen met openartcollection.com om dit initiatief als eerste te lanceren.”

Met de VIP Art Fair in januari werd al de deur geopend naar de wereld van virtuele kunstbeurzen. Christie’s en Sotheby’s halen reeds 15 procent van hun omzet online, waarvan 10 procent nieuwe kopers zijn. Art Amsterdam en openartcollection.com en een live beurs gecombineerd met een virtueel platform.

Getoond werk kan nu tegelijkertijd op de beurs en internet worden bekeken en gekocht. De virtuele versie van Art Amsterdam blijft tot een maand na de beurs actief op openartcollection.com zodat aftersales mogelijk is via de website.

Exposanten van Art Amsterdam leveren beeld en tekst aan van werk dat zij tonen op de beurs en eventueel ook extra werk. Edo Dijksterhuis: “Leden van openartcollection.com, met meer dan 5000 collectioneurs uit 28 landen, kunnen vervolgens vragen stellen of een prijsvoorstel indienen voor het aangeboden werk. Beursbezoekers kunnen een lidmaatschap openartcollection.com kopen (het netwerk heeft een stand op de beurs en er is een link via de website van Art Amsterdam).

Via dit lidmaatschap kunnen zij nadien ook nog online kopen. Virtueel beursbezoek is overigens gewoon gratis.” Galeriehouders worden via e-mail op de hoogte gehouden van de voorstellen gebaseerd op hun richtprijs. Deelnemende galeries kunnen voor de rest van het jaar ander werk aanbieden via openartcollection.com.

De virtuele beurs is een dag vóór opening van Art Amsterdam 2011 reeds toegankelijk voor Premium+ leden. Meer informatie over Art Amsterdam is te vinden op artamsterdam.nl