Frans Molenaar: Couture en Tuinfeest

AMSTERDAM- Het afgelopen weekend toont Frans Molenaar in eigen salon zijn 98ste couturecollectie. Het is ongelooflijk mooi zonnig weer. Hoewel Frans Molenaar nog maar een paar maanden terug een heupoperatie heeft doorstaan ontvangt hij stoer staande in de geopende buitendeur de binnen tredende gasten. De show wordt geopend door één van de mannequins Anja Henneman. De presentatie begint met een show van een aantal korte jasjes en lange zwierige mantels. Veel indruk maakt de lange oudroze mantel van een zeer bijzondere warme en luxueuze stof doorweven met kleine glinsterende facetjes.

Ook een lange kraagloze wijde rode mantel oogst veel succes. Net als het korte zwarte jasje met grote vleermuismouwen en brede leren ceintuur.
Mooi gemaakt zijn pakken zoals een geruit donkergroen wollen broekpak met een afslankend hele smalle lichtblauwe lengtebies. Terug naar zijn vroegere architectonische ontwerpstijl gaat Frans Molenaar met een grijze jurk waarvan de rok gemarkeerd wordt door kunstig ingezette zwarte langtebanen. Verder geklede zwarte jurken met een grote witte roos of ook zwarte roos versierd. Elegant en up to date.
Na de show haast iedereen zich naar de grote tuin achter de salon. Daar happen alle gasten waaronder een ex-minister, diverse bekende zakenmensen en carriërevrouwen en vooral veel creatieve types heerlijk in de bitterballen die in een hoekje sissen in de pannen. Er is voortdurend een nieuwe schaal vol van nodig want deze bitterballen zijn nu eenmaal een beroemde lekkernij.
Begeleid door heel veel heerlijke witte wijn in glazen die flonkeren in het stralende zonlicht wisselen gasten en mannequins de laatste modenieuwtjes uit. "Heb je die-en-die nog gesproken?... En: "Zou ik als eerste na de show voor die paarse rôbe kunnen intekenen?..."Of: "Geef mij nog wat ballen van die schaal dan hoef ik vanavond niet te koken..."

En zo gaat het maar door. Het is vooral heel gezellig. En het wordt duidelijk dat iedereen blij is want Frans Molenaar is weer present.  

FOTO: ROLAND SMULDERS