Feeërieke Fashion Fotoshoot

AMSTERDAM - Je verwacht het niet. Als je de sfeervolle boetiek van Peter Rommers aan de hoofdstedelijke Roelof Hartstraat binnen gaat, waan je je allereerst in een moderne, luxe couture-salon. Maar als je brutaal wat verder kijkt valt je oog op het atelier en zie je dat alle prachtige ontwerpen ook daadwerkelijk hier ter plekke gemaakt worden. En daar staat ook de teken/ontwerptafel van de couturier zelf. Alles met uitzicht op een prachtige tuin.

Deze tuin, feitelijk een mini stadsparkje, is ontworpen door een van Neerlands meest bekende tuinarchitecten, Mien Ruys. En hoe logisch is het dan ook, dat als je je nieuwe wintercollectie wil fotograferen, je gebruikt maakt van dit fantastische decor. Voor fotografe Annelies Damen, die o.a. bekend is van haar prachtige fotoseries waarin ze de vrouwen van Ibiza portretteert in de natuur van hun eiland, was dit dan ook een kolfje naar haar hand.
En doordat de zon op een van die mooie laatste herfstdagen zo mooi schijnt, krijgt de fotoshoot die speciale feërieke sfeer die de wintercollectie 2014/2015 van Peter Rommers Couture zo bijzonder mooi typeert. Als je dit ziet stroomt je hart over van verlangen om ook daar in die zon naar buiten te gaan. 't Liefst in zo'n prachtige jas van Peter Rommers uiteraard.  

AUTEUR VAN DIT ARTIKEL IS HANS HINSSEN