JEROEN VanTUYL viert 10-jarig jubileum met show in eigen land

altHet label JEROEN VanTUYL bestaat 10 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum presenteert de Rotterdamse modeontwerper op 1 februari 2011 tijdens Boutyq eenmalig in eigen land.
De getoonde herfst-/wintercollectie 2011 bevat de hoofdlijn (JEROEN VanTUYL) en een gebreide collectie voor zowel dames als heren (VANTUYL).

Binnen twee seizoenen brengt Van Tuyl tevens een betaalbare pakkenlijn op de markt. Met enige nostalgie en vooral een scherpe blik op de toekomst beleeft Van Tuyl het tienjarig bestaan van zijn modelabel. Hij liet zich voor zijn herfst-/wintercollectie inspireren door glasscherven.

De scherven hebben gebroken met het verleden en brengen geluk in de toekomst. Ze staan symbool voor waar het label momenteel staat.

Van Tuyls ontwerpen kenmerken zich door masculiene vormen. Die zijn zichtbaar in vierkante halslijnen en rechte schouders en pantalons. Lange winterjassen in grijstinten hebben schuine ritsen en zakken. Eye-catcher in de collectie is een broek gemaakt van losse repen leer die als scherven in elkaar vallen.

Voor zijn jubileum werkt Van Tuyl samen met een aantal andere Nederlandse ontwerpers en labels. Met Kiki van Eijk en stoffenproducent EE Labels ontwikkelde hij een schervenpatroon dat terugkomt in pakken, overhemden en shawls.

Sieradenontwerpster Martine Viergever maakte kettingen met verzilverde glasscherven als hangers. Greve brengt komend winterseizoen een schoenencollectie uit die ontworpen is door Van Tuyl. En ten slotte ontwierp Van Tuyl in samenwerking met Vlieger & Vandam een collectie klein lederwaren en twee tassen.

De stoffen en accessoires beleven hun première op de catwalk en zijn vanaf het najaar te koop.