Couturekrant roept Mooiste Hoedencreatie uit van Prinsjesdag

De Couturekrant roept jaarlijks de mooiste hoedencreatie die wordt gedragen op Prinsjesdag uit tot winnaar van de Prinsjesdag Prijs. Als je in Nederland over hoeden dragen spreekt is Prinsjesdag onlosmakelijk daarmee verbonden. Net als Ascot in Engeland. De Prinsjesdag Prijs onderstreept dat.

The Talk Of The Town waren vorig jaar de hoedjes van Koningin Maxima, minister Jeanine Hennis-Plasschaert, minister Edith Schippers, staatssecretaris Wilma Mansveld, Kamerlid Carla Dik-Faber, minister Jet Bussemaker, Staatssecretaris Sharon Dijksma, Minister Lilianne Ploumen, Kamerlid Marianne Thieme en minister Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus. En van veel andere mooie opvallende dames. Het begon allemaal in de jaren '70 tot '80 dat de dames parlementariërs die altijd lang stil moeten zitten in de Ridderzaal voor de Koning binnentreedt de situatie minder saai probeerden te maken door een bijzondere en vaak heel aparte hoed op te zetten.
De media berichten er sindsdien heel enthousiast en uitgebreid over. En de Hoedjesparade vindt nu alom plaats in bepaald wijken en buurten van Den Haag.
De Couturekrant, de oudste modesite van Nederland, roept jaarlijks de mooiste hoedencreatie die wordt gedragen op Prinsjesdag uit tot winnaar van de Prinsjesdag Prijs. De koninklijk onderscheiden journalist Phia Baruch, oprichter van de Nederlandse Vereniging van Modejournalisten en Journalist des Vaderlands, is juryvoorzitter.

FOTO: 200 JAAR KONINKRIJK