Bruidsjurken van Monique Collignon op Masters of LXRY 2015

AMSTERDAM - Monique Collignon, deze maand zelf 23 jaar getrouwd met haar grote liefde, heeft nu ook een collectie bruidsjaponnen ontworpen. Aan haar Haute Couture, Couture en Couture Light collecties voegt ze nu het trouwlabel Mariage Couture toe. De collectie bestaat uit tien trouwjurken en is nog een verrassing maar haar grandioze stijl is bij insiders bekend en befaamd. Van een ‘eenvoudig’ kort jurkje tot een waanzinnige lange strapless japon met een wijde rok van tule zullen zowel voor bruiden als bruidsgasten verkrijgbaar zijn.

Het is nu voor iedere bruid mogelijk om te trouwen in een ‘Collignon’. Naast de trouwjurken bevat de collectie ook een aantal accessoires, zoals verschillende slepen en sluiers. Een aantal bruidsjurken is gemaakt van Waste2Wear®, of een deel van de jurk. Deze stoffen zijn geproduceerd uit gerecyclede plastic flessen. Waste2Wear® heeft na zeven jaar testen nieuwe stoffen ontwikkeld met het karakter van onder andere zijde. Eén bruidsjurk is gemaakt van gemiddeld 30 PET flessen (halve liters).

Het is mogelijk om een basisjapon uit de Mariage Couture collectie aan te passen, van de stof tot aan een sleep of extra strik hier of daar, zolang het maar perfect past bij de bruid en haar persoonlijke wensen.
Van 10 t/m 14 december vindt Masters of LXRY 2015 plaats in RAI Amsterdam. Op de vrijdagavond van dit luxueuze evenement showt Monique Collignon voor het eerst haar Mariage Couture aan de VIP gasten.

FOTO: SYDNEY KORSSE