Couturier Irving Vorster krijgt inspiratie door huwelijk Kate Middleton

 

altELLECOM- Op het Gelderse Landgoed Avegoor - Hotel of Modern Art spreken wij met de couturier Irving Vorster die daar zijn nieuwe expositie voorbereidt. " Iedere Britse jonge ontwerper kan alleen maar dromen van een kans om iets voor Kate Middleton te mogen ontwerpen. In haar nieuwe koninklijke leven zal zij vaak heel representatief voor de dag moeten komen..."

 

Dat mag je wel zeggen. De aanstaande bruid van prins William heeft in Europa bovendien al concurrentie van veel perfect geklede prinsessen. Neem onze Maxima en de Belgische Mathilde...

"De bruidsjapon voor de nieuwe Britse prinses zal wel door een wereldberoemde couturier worden gemaakt," verzucht Vorster die de aanstaande koninklijke bruiloft ook als zeer inspirerend beschouwt.
"Kate Middleton is heel elegant en ontspannen. Ik kan me heel goed voorstellen hoe zij tijdens een party gekleed is. Met haar persoonlijkheid in gedachten heb ik ook wat nieuwe creaties ontworpen."

Dat is zeker verrassend. En vanaf dinsdag 15 maart zal onder de titel ‘Irvinx in residence’ in de vernieuwde paarse lounge-ruimte van het landgoed Avegoor een speciale selectie van creaties uit zijn couturecollectie te zien zijn.

Dit omvat een scala van uiteenlopende creaties: van scherp gesneden mantelpakjes tot sprankelende galajaponnen. Ook zal er een experimenteel werk te zien zijn.
De unieke en tijdloze couturestukken van de couturier dragen bij aan een krachtige uitstraling van de vrouw, zonder haar elegantie uit het oog te verliezen. Verder kenmerken de creaties van Irving zich door hun asymmetrische snit en grafisch lijnenspel en verrassende details.
Wij spraken ook met Madelinde Moesbergen, directeur van Landgoed Avegoor. Zij wil design, gastvrijheid en kunst laten samenkomen op het landgoed waar onder andere drie restaurants, een hotel en vergaderruimten in zijn gevestigd.

"Kunst blijft op het landgoed niet bij een schilderij aan de wand en een beeld in de tuin, maar omvat alle aspecten van moderne kunst," verklaart zij. Dus ook mode?
" Juist ook mode," gaat zij heel beslist verder. " Dat is de kunst die karakteristiek is voor deze tijd. De creaties van Irving ziet Moesbergen zie ik als een mooie en pure vorm van kunst die zeer tot de verbeelding spreekt. "
Irving Vorster heeft zijn modesalon in het opkomende Arnhemse Modekwartier. De expositie Van Irving Vorster op Landgoed Avegoor vangt aan op 15 maart.
 

Zutphensestraatweg 2, 6955AG Ellecom.
Van : 10.00 uur - 22.00 uur