Boek over geschiedenis van de spijkerbroek

altIn bijna iedere garderobe is wel een spijkerbroek te vinden. De Nederlander heeft zelfs de meeste spijkerbroeken per hoofd van de bevolking in vergelijking met andere westerse landen. Het Centraal Museum in Utrecht vond dit aanleiding voor een tentoonstelling. Het boek Blue Jeans verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling die van 24 november 2012 tot en met 10 maart 2013 plaatsvind in het Centraal Museum te Utrecht.

Spijkerstof heeft een veel langere geschiedenis dan veel mensen vermoeden. Spijkerstof is geen moderne uitvinding of jeugdmode, maar werd al in de zeventiende eeuw in kleding verwerkt. Zo blijkt de jeans nog altijd innovatief en actueel te zijn. Aan de hand van verschillende thema’s wordt de geschiedenis van spijkerstof beschreven in het boek Blue Jeans.

Het boek bevat bijdragen van Ninke Bloemberg, Anneke Beerkens, Lynsey Dubbeld, Georgette Koning en Timo de Rijk.

Door middel van aansprekende teksten en verrassende afbeeldingen wordt aandacht besteed aan onder meer de zeventiende-eeuwse spijkerrok, DNA & indigo, innovatie & duurzaamheid, ambacht & catwalk en uniformiteit & individualiteit. Voor iedereen die dol op jeans is of er niet zonder kan is hier een informatief Nederlandse boek over de spijkerbroek.

BLUE JEANS bevat 90 illustraties in kleur. Is Nederlands- en Engelstalig. Prijs: € 20,- Verschijnt nov. 2012 bij WBOOKS

ISBN 978 90 400 0770 5