Lieke Van Lexmond gaat in GTST nog wel heel wat doormaken!

altHILVERSUM - De figuur die Lieke van Lexmond speelt gaat in GTST vermoedelijk zware tijden tegemoet. De actrice verlaat namelijk de eerste- en langstlopende soapserie van Nederland. En dan moet er natuurlijk na haar avonturen veel "ergs" gebeuren.

Zoiets van: "Hier heb jij affreuze bedriegster je gerechte straf na zo'n ontsporing waar jij maar zo makkelijk over dacht."

Iedereen kent Van Lexmond- een mooie actrice- vooral als Charlie Fischer die in GTST na een korte romance met de broer van haar echtgenoot zich in allerlei dramatische bochten moet kronkelen om "vergeving" te kunnen krijgen van de dochter van haar man uit een vorig huwelijk.

Een verhaallijn die bol staat van boetedoening en tranen hoewel haar echtgenoot kennelijk wel enige realiteitszin heeft want hij neemt zijn op avontuur beluste ega in deze verhaallijn wel weer terug. Heel gewaagd in de suikerzoete sfeer van een soap.

Het is ook al heel gedurfd dat het verhaal hier een ontrouwe vrouw tot middelpunt maakt. Al zal het wel weer op allemaal ellende en straf voor haar uitdraaien. De berichtgeving daarover heeft altijd hetzelfde straf-en-boete patroon want daar houden mensen van.

Datzelfde geldt trouwens voor mannen die stoute daden plegen.

Ook kranten borduren graag en in de overtreffende trap voort op "mannen met macht" die als ontrouwe partner worden 'betrapt.'. Er worden zelfs hele boeken volgeschreven over de vrouw van zo'n meneer. Vooral als zij haar man niet afvalt wordt er heel jaloers gereageerd.

Zo'n vrouw zou aan een te grote aanhankelijkheid leiden of haar belang boven de moraal laten gelden. Ze doet het in de ogen van de auteurs van dit soort verhalen hoe-dan-ook altijd fout. Maar die auteurs weten ook maar de helft.

Gek genoeg heeft niemand het over eventuele zijstapjes van deze dames want het is veel te leuk om een man-met-macht ook eens net als een gewone sufferd te kunnen "betrappen." Affaires van vrouwen van deze mannen met anderen bestaan in dit soort van leven en denken gewoon niet.

Zelfs sommige psychiaters bombarderen de openbare mening met de moed en de kracht van de vrouwen die ervoor zorgen dat het huwelijk toch doorgang vindt ondanks het feit dat ze met een verschrikkelijke boender getrouwd zijn. Vrouwen als uitgeputte martelaressen die de mannelijke zondaars in spé in toom moeten houden zijn hun ideaal.

Dat neemt niet weg dat er heel veel mensen zijn die wel oprecht trouw zijn aan hun belofte om elkaar als enige lief te hebben. Vaak is dit het allerbelangrijkste en meest waardevolle in hun bestaan.

Alle respect daarvoor en we hopen van harte dat dit iedereen is vergund. En verder hoeven we er ook niet meer over kwijt.

RTL zegt overigens het vertrek van de actrice Van Lexmond te betreuren maar vindt het wel een 'logische stap'. Lieke van Lexmond werkt de laatste jaren steeds vaker te zien als presentatrice. Zoals bij TV Makelaar en The Ultimate Dance Battle. Ook is zij te zien als vervanger van Winston Gerschtanowitz in RTL Boulevard.

Wanneer de actrice voor het laatst in de serie te zien zal zijn is onbekend. De opnamen van GTST liggen zes weken voor en er komt ook nog een zomerstop.