Festival Iberia Georgië heet Plaatselijke Tijd

altLEIDEN - Niet te missen! Het wordt weer aangeboden... Een rijk boeket van Georgische kunsten en culturele ervaringen spelen zich weer af in Nederland van 23 t/m 25 maart. Georgische polyfone zang, percussie, schilderkunst, fotografie, toegepaste kunst en spannende workshops wachten op wie er maar naar toe wil komen. hoofdzakelijk in Leiden maar ook gedurende een dag in de Keukenhof en op Texel.

Met de eerste editie van het Festival Iberia in 2010 heeft de Stichting ArtEcho de ogen van het Nederlandse publiek voor de onbekende en rijke Georgische cultuur wijd geopend. Het is een bijzonder cultureel geschenk aan de Nederlandse samenleving.

Na talloze verzoeken komt het Festival Iberia in 2012 daarvoor weer terug naar Nederland om nog meer schoonheid van het schitterende Georgië te kunnen schenken. Het thema van dit jaar is: “Georgië: Plaatselijke Tijd”, het festival wordt tot een daadwerkelijke tijdreis waar oud en nieuw samensmelten.

Georgië is een kruising tussen Europa en Azië, maar is ook een kruising tussen het verleden en de toekomst. De gepresenteerde kunst is een weerspiegeling van de tegenstrijdige Georgische realiteit waar legenden naast het hedendaagse dagelijkse leven en moderne technologieën naast traditionele ambachten staan.

Op deze manier wordt het Festival Iberia 2012 samengesteld: ultramoderne fotografie met historische allusies, oeroude batiktechniek en klassieke schilderkunst met hedendaagse invloeden maar ook traditionele polyfone zang in onverwachte omgevingen. Spannende contrasten. En ook diverse workshops zodat iedereen kan meedoen om zo een Georgisch gevoel te ervaren en samen een nieuwe, Nederlands-Georgische plaatselijke tijd te creëren.

Festival Iberia wordt in 2012 ook veel breder dan vorige edities. Naast de al traditioneel geworden Leidse locaties wordt er nu ook een dag gevierd in de bloemende Keukenhof en een bijeenkomst op het romantische Texel zodat iedereen kan kiezen waar u zich het meest Georgisch wilt voelen.

Het Festival Iberia Georgië kent drie belangrijke onderdelen waar het publiek van kan genieten:
Drie concerten van adembenemende polyfone zang uitgevoerd door de publieksfavorieten – het Georgische nationale ensemble Rustavi .
Tentoonstellingen van Georgische schilderkunst, toegepaste kunst en fotografie, vertoond in vier Leidse galeries.
Workshops in polyfone zang en percussie.

Meer info alvast voor een onvergetelijke dag uit? Kijk dan op FESTIVALIBERIA.NL