• Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • Flagship Boutique Chopard nieuw op Bondstreet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

COUTUREKRANT 20 JAAR

Dit jaar bestaat onze Couturekrant 20 jaar. Dat is een geldige reden om onze regelmatig terugkerende bezoekers te bedanken. En samen gelukkig en happy even die weg Van - Retro- Terug - Naar - Nu te gaan.


Onze redactie bevat 3 medewerkers die van het begin af zeer geïnspireerd bij onze site betrokken waren en evenveel talentvolle 'nieuwkomers' die naast andere activiteiten gedurende 10 jaar regelmatig hun bijdragen aan onze site hebben geleverd. Daarnaast worden wij ondersteund door vele losse medewerkers.


Het geheel is opgericht door ondergetekende en daar gaat een lange voorgeschiedenis aan vooraf.


Voor onze jonge bezoekers van deze site lijkt het haast iets uit de Middeleeuwen maar uw eindredactrice begon al lang voordat internet bestond bladen te maken. Het was een hele klus maar samen met Arthur Starr maakten we ooit gestencilde en mooi geïllustreerde magazines over audio en vinyl (de ontwikkelingen in geluidsapparatuur) en het Magisch Magazine. Het laatste blad kwam voort uit een geheel andere kant van mijn leven waarin ik paranormaal werkte.


Het was een tijd waarin de paranormale consulten die ik desgevraagd gaf veel waardering kregen van mijn bezoekers. Aan de andere kant was het lang geleden ook een tijd vol maatschappelijk vooroordeel. In onze tijd is het heel gewoon een helderziende om advies te vragen. Dat werd vroeger ook gedaan maar men hield dit in het algemeen hautain verborgen of er werd heel negatief over gesproken.


Ik werkte me gelijktijdig vele jaren gek aan artikelen voor vakbladen en wilde vooral aan iedereen laten weten dat ik heus wel stevig met twee voeten op de grond stond. Daarnaast was ik jarenlang free lance modejournalist voor veel kranten. Op een bepaald moment was er onvoldoende budget bij de kranten om mij te kunnen betalen. De vakbladen waarbij ik veel over zaken doen had geleerd stopten eveneens.


Bij al mijn werk had ik veel mentale steun gekregen van mijn partner Ben Heytze, een tekenaar met heel vooruit strevende ideeën en inzichten. Toen hij ernstig ziek werd besloot ik de site couturekrant.nl te beginnen omdat ik daar thuis bij hem aan kon werken.


Het was in die dagen een zeer kostbare aangelegenheid om voor de nieuwe site de nodige technische ondersteuning te vinden. Het begon met een eenvoudige site en ik kon daar zelf helaas niets op plaatsen of af halen. Dat was heel vervelend. Later werd mij een site aangeboden door een andere webontwikkelaar. En wéér later werd de huidige site ontwikkeld.


Vanaf het begin werken wij alleen met professionele redacteuren en fotografen. Allen met een geheel eigen visie of standpunt. Mensen met een open mind die graag uitdragen wat hun bezig houdt of wat hun inspireert. Het kan couture of mode zijn maar net zo goed kunst, politiek, boeken of films en mensen met een bevlogen levenswijze of een bijzonder idee.


We willen graag de ruimte geven aan mensen en maatschappelijke organisaties die ons aanspreken met hun creatieve plannen en ideeën. Wij staan altijd open voor belangwekkende mensen. Of het nu om grote zaken of kleinere kwesties gaat.
Het is ook onze drive om geheel belangeloos bekendheid te geven aan mensen uit verschillende tijden en culturen. We proberen zo mensen te verbinden


We zijn in heel veel zaken geïnteresseerd en bereiken daarmee al jaren een bepaalde doelgroep die uit duizenden bezoekers bestaat.