• Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Chopard X Mariah Carey

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Fashion for Good lanceert REBORN (2)

  AMSTERDAM - Fashion for Good lanceerde onlangs het nieuwe Good shop thema REBORN. REBORN duikt in de merken die zich richten op circulariteit, door biologisch afbreekbare materialen of gerecyclede kleding en schoenen te creëren en proberen het gebruik van nieuwe materialen zoveel beperkt te houden. Het nieuwe thema bevat merken zoals FRANKIE Collective, die items van overproductie omzetten naar populaire streetwear. En Silfir, formele unisex-kleding die blijvend gerepareerd of opnieuw geverfd kan worden om ze langer draagbaar en trendy te houden. Ook een capsule collectie van Cradle-to-Cradle gecertificeerde kleding van C&A.

Naast het thema wordt een tijdelijke tentoonstelling van upcyclede vintage bruidsjurken getoond door ontwerper Tess van Zalinge en wedding planner Lotte Groosman onder het merk "tesswithlotte". De geselecteerde merken die een onderdeel van het Reborn thema vormen zijn: C&A, Frankie Collective, MAFIA, Pure Waste, Silfir, and WAO. Zij zijn verkrijgbaar in de Good Shop, als onderdeel van de Fashion for Good Experience in Amsterdam en zijn toegankelijk voor het publiek.

Tess van Zalinge opende onlangs officieel de exclusieve tentoonstelling van haar upcycled demi-couture bruidsjurken aan een select groepje pers en influencers. Fashion for Good Experience Manager Gwen Boon introduceerde het idee achter REBORN en de inspirerende merken die circulaire mode demonstreren, wat op dit moment niet alleen al mogelijk is, maar zeker ook haalbaar in het hedendaagse mode-ecosysteem.

Hannah Kromminga, eigenaresse van Sifir was ook aanwezig bij de opening om het verhaal en achter haar 100% circulaire unisex workwear toe te lichten.
Circulariteit in de mode is een van de belangrijkste ambities van Fashion for Good. De organisatie brengt belangrijke merken, producenten en innovaties samen, om te werken aan een mode-industrie die herstellend en regeneratief is in plaats van het huidige lineaire take-make-waste lineaire model.

REBORN stelt de vraag "Wat als we een circulair systeem hadden dat oude kleding een nieuw leven geeft?" De zorgvuldig samengestelde stukken pionieren een reeks innovaties die nodig zijn om de levensduur van onze kleding te verlengen en om te voorkomen dat ze (hoe vreselijk als je denkt aan het werk wat er is ingestopt!) worden verbrand of op de vuilnisbelt belanden.

REBORN is het vierde thema dat in de Good Shop wordt geïntroduceerd en dient ook als overkoepelend thema voor de programmering van evenementen van Fashion for Good in het komende halfjaar. Samenvattend zijn hier enkele voorbeeldmerkenn:
Frankie Collective, MAFIA, Pure Waste, Silfir en WAO zijn voor het eerst in Nederland verkrijgbaar in de Good Shop in de Fashion for Good Experience.
Pure Waste kleding wordt volledig gemaakt van textiel dat overblijft van het kledingproductieproces, maar biedt consumenten dezelfde kwaliteit en comfort als items gemaakt van nieuwe materialen.
MAFIA maakt tassen en accessoires van oude zeilen en bieden hierbij levenslange garantie waarbij ze kosteloos de producten repareren.
WAO schoenen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en geverfd met plantaardige pigmenten. Oude schoenen kunnen worden geretourneerd om daarna gerecycled te worden in verschillende delen en vermalen tot compost.

Frankie Collective gebruikt vintage kleding en items uit overproductie en creëert daar te gekke streetwear must have items mee.

C&A heeft een circulaire capsule collectie gemaakt die Cralde-to-Cradle gecertificeerd is en gemaakt is van biologisch katoen en gerecyclede materialen.