• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Waarom je nog aankleden in deze tijd?

  Ook voor modeontwerpers is het een moeilijke tijd. Naast het feit dat mensen minder fysieke winkels bezoeken en hun kleding vaker online kopen, is de behoefte aan nieuwe kleren kleiner omdat veel mensen thuis werken en het uitgaansleven sterk beperkt is. Waarom zou je in een kek pakje aan de keukentafel achter je laptop gaan zitten, terwijl je ook lekker comfortabel in een joggingbroek en een fleece-trui zou kunnen werken? En waarom zou je dat mooie jurkje kopen als je voorlopig toch geen gelegenheden hebt om het aan te trekken?

Couturier Peter Rommers liet zich niet uit het veld slaan en presenteerde net als in andere jaren een complete wintercollectie. Hij verraste zijn vaste clientèle tijdens verschillende shifts van maximaal 10 personen op een lunch/diner in zijn showroom en toonde tegelijkertijd zijn ontwerpen voor het komend seizoen.

Natuurlijk waren er comfortabele truitjes, vestjes en tops waarin je heerlijk kunt werken thuis en waarmee je prima voor de dag komt tijdens een video-call. En in de grijze wollen ‘trui-jurk’ maak je zonder gêne de deur open voor de pakketbezorger.

Een draagbaar zwart/wit mantelpakje had een fraai ingezette organza mouw. Ook een glanzende donkerblauwe linnen jurk had een organza accent en er was een zwarte organza blouson, gedragen op een zijden rok.

Toch leuk om jezelf zo te zien als je toevallig even langs die spiegel in de gang loopt. Waarom zou je thuis niet feestelijk aan tafel verschijnen bij een romantisch diner in een tere chiffon-blouse met fraai gemaakte jabot.

En als je dan toch maar één keer per dag de straat op mag om boodschappen te doen, dan maar het liefst in die prachtige lavendelblauwe mantel of de enkellange jas van alpacawol.

De stijlvolle salon van Peter Rommers ligt op de Oudezijds Voorburgwal, het oude centrum van Amsterdam. Vóór de corona-crisis één van de drukste grachten van Amsterdam, nu een rustige, bijna stille gracht. De showroom en paskamer zijn zeer ruim en bieden gelukkig voldoende gelegenheid om ook in deze periode klanten te ontvangen.

De viering van zijn jubileum, 25 jaar geleden opende de ontwerper zijn eerste winkel in de Prinsenstraat in Amsterdam, is wat aangepast of uitgesteld. Maar begin november verschijnt er wel een boek t.g.v. dit jubileum. De Couturekrant houdt u op de hoogte!

PETER ROMMERS ZORGT ERVOOR DAT JE PRIMA VOOR DE DAG KUNT KOMEN TIJDENS JE VIDEOCALL EN SNEL NOG EVEN ERGENS LANGS MOET...

FOTO: SERGE-HENRI VALCKE

AUTEUR: HANS HINSSEN