• Spencer Tweeling showt Chopard

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Chopard X Mariah Carey

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Indonesië verbiedt buitenechtelijke seks

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 6 december 2022 - JAKARTA - Het Indonesische parlement heeft ingestemd met een wet die iedereen verbiedt buitenechtelijke seks te hebben en de politieke vrijheden in 's werelds grootste moslimnatie aan banden legt. Op seks buiten het huwelijk staat een gevangenisstraf van maximaal een jaar, die over drie jaar ingaat, zo hebben de wetgevers besloten.
De stemming van dinsdag vond plaats ondanks protesten en de vrees dat het toerisme schade zou kunnen oplopen in een tijd waarin het land worstelt om de pandemie van het coronavirus en natuurrampen te boven te komen.

De wetgeving maakt deel uit van verschillende wetswijzigingen die volgens critici afbreuk doen aan de burgerlijke vrijheden in de op twee na grootste democratie. Andere wetten omvatten een verbod op zwarte magie.

Voorafgaand aan de stemming van dinsdag hebben inwoners van Bali, het tropische eiland dat bekend staat om zijn toeristenindustrie, tegenover Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant geklaagd over wat zij beschouwen als de inmenging van de centrale regering in hun dagelijkse aangelegenheden. Een barman in een van Bali's oudste jazzclubs in de stad Denpasar. "Laat president Joko Widodo in Jakarta blijven. Wij kunnen onze zaken zelf wel regelen", zei hij.

"Dit zal de toeristenindustrie kapot maken omdat veel buitenlanders geen huwelijksrelaties hebben," voorspelde Victoria, een christelijke onderneemster. "Ik vrees dat er veel protesten zullen uitbreken. We kunnen erover discussiëren of seks buiten het huwelijk goed of slecht is. Maar door de wetgevende macht worden de moslimwetten nu ook opgedrongen aan mensen met een andere achtergrond."

Diverse groepen van voornamelijk jonge mensen protesteerden tegen de wetgeving buiten het parlement in Jakarta, de hoofdstad van het land. Waarnemers zeiden dat de nieuwe wetten waarschijnlijk voor de rechtbank zullen worden aangevochten.

Ze gelden zowel voor de lokale bevolking als voor buitenlanders die in Indonesië wonen of vakantiebestemmingen zoals Bali bezoeken. Volgens de wetten kunnen ongehuwde paren die betrapt worden op seks tot een jaar gevangenisstraf krijgen.Zij mogen ook niet samenwonen - een daad waarvoor mensen tot zes maanden gevangenisstraf kunnen krijgen. Overspel wordt ook een overtreding waarvoor mensen in de gevangenis kunnen belanden.

Voorstanders van de wetgeving zeggen dat veranderingen nodig zijn om de traditionele Indonesische waarden van de natie te verdedigen. Zij wijzen er ook op dat voor vervolging een klacht moet worden ingediend door de kinderen, ouders of echtgenoot van het beschuldigde paar.

"Het doel is het instituut van het huwelijk en de Indonesische waarden te beschermen," zei Albert Aries, een woordvoerder van het Indonesische ministerie van Justitie. Momenteel is overspel in Indonesië verboden, maar seks voor het huwelijk niet.

Politici zeiden dat de goedkeuring van het nieuwe wetboek van strafrecht een hoognodige herziening was van een koloniaal overblijfsel. "Het oude wetboek behoort tot het Nederlandse erfgoed ... en is nu niet meer relevant," zei Bambang Wuryanto, hoofd van de parlementaire commissie die belast is met de herziening van het wetboek.

Verschillende Indonesische kranten veroordeelden dinsdag de stemming. Tegenstanders van het wetsvoorstel zeiden ook dat het een "enorme achteruitgang" zou betekenen in het licht van het waarborgen van de democratische vrijheden van het land na de val van de autoritaire leider Soeharto in 1998.

VEEL PROTESTEN IN INDONESIË TEGEN DE NIEUWE WET DIE ALLEEN SEX BINNEN HET HUWELIJK TOLEREERT ...