• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Indonesië verbiedt buitenechtelijke seks

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 6 december 2022 - JAKARTA - Het Indonesische parlement heeft ingestemd met een wet die iedereen verbiedt buitenechtelijke seks te hebben en de politieke vrijheden in 's werelds grootste moslimnatie aan banden legt. Op seks buiten het huwelijk staat een gevangenisstraf van maximaal een jaar, die over drie jaar ingaat, zo hebben de wetgevers besloten.
De stemming van dinsdag vond plaats ondanks protesten en de vrees dat het toerisme schade zou kunnen oplopen in een tijd waarin het land worstelt om de pandemie van het coronavirus en natuurrampen te boven te komen.

De wetgeving maakt deel uit van verschillende wetswijzigingen die volgens critici afbreuk doen aan de burgerlijke vrijheden in de op twee na grootste democratie. Andere wetten omvatten een verbod op zwarte magie.

Voorafgaand aan de stemming van dinsdag hebben inwoners van Bali, het tropische eiland dat bekend staat om zijn toeristenindustrie, tegenover Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant geklaagd over wat zij beschouwen als de inmenging van de centrale regering in hun dagelijkse aangelegenheden. Een barman in een van Bali's oudste jazzclubs in de stad Denpasar. "Laat president Joko Widodo in Jakarta blijven. Wij kunnen onze zaken zelf wel regelen", zei hij.

"Dit zal de toeristenindustrie kapot maken omdat veel buitenlanders geen huwelijksrelaties hebben," voorspelde Victoria, een christelijke onderneemster. "Ik vrees dat er veel protesten zullen uitbreken. We kunnen erover discussiëren of seks buiten het huwelijk goed of slecht is. Maar door de wetgevende macht worden de moslimwetten nu ook opgedrongen aan mensen met een andere achtergrond."

Diverse groepen van voornamelijk jonge mensen protesteerden tegen de wetgeving buiten het parlement in Jakarta, de hoofdstad van het land. Waarnemers zeiden dat de nieuwe wetten waarschijnlijk voor de rechtbank zullen worden aangevochten.

Ze gelden zowel voor de lokale bevolking als voor buitenlanders die in Indonesië wonen of vakantiebestemmingen zoals Bali bezoeken. Volgens de wetten kunnen ongehuwde paren die betrapt worden op seks tot een jaar gevangenisstraf krijgen.Zij mogen ook niet samenwonen - een daad waarvoor mensen tot zes maanden gevangenisstraf kunnen krijgen. Overspel wordt ook een overtreding waarvoor mensen in de gevangenis kunnen belanden.

Voorstanders van de wetgeving zeggen dat veranderingen nodig zijn om de traditionele Indonesische waarden van de natie te verdedigen. Zij wijzen er ook op dat voor vervolging een klacht moet worden ingediend door de kinderen, ouders of echtgenoot van het beschuldigde paar.

"Het doel is het instituut van het huwelijk en de Indonesische waarden te beschermen," zei Albert Aries, een woordvoerder van het Indonesische ministerie van Justitie. Momenteel is overspel in Indonesië verboden, maar seks voor het huwelijk niet.

Politici zeiden dat de goedkeuring van het nieuwe wetboek van strafrecht een hoognodige herziening was van een koloniaal overblijfsel. "Het oude wetboek behoort tot het Nederlandse erfgoed ... en is nu niet meer relevant," zei Bambang Wuryanto, hoofd van de parlementaire commissie die belast is met de herziening van het wetboek.

Verschillende Indonesische kranten veroordeelden dinsdag de stemming. Tegenstanders van het wetsvoorstel zeiden ook dat het een "enorme achteruitgang" zou betekenen in het licht van het waarborgen van de democratische vrijheden van het land na de val van de autoritaire leider Soeharto in 1998.

VEEL PROTESTEN IN INDONESIË TEGEN DE NIEUWE WET DIE ALLEEN SEX BINNEN HET HUWELIJK TOLEREERT ...