• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Herman Finkers en Wishful Singing: liefde voor Gregoriaans

  DEN HAAG - Herman Finkers en Wishful Singing delen een grote gezamenlijke liefde: het gregoriaans. In april en mei 2023 komen zij terug met In Mysterium , een korte reeks missen en concerten waarin de schoonheid en de mystiek van het gregoriaans centraal staan. Naar een idee en onder regie van Herman Finkers.

Voor de coronaperiode zorgde het ‘meezingen met een gregoriaanse hoogmis’ steevast voor volle kerken. Die grote belangstelling en waardering heeft geleid tot een vervolg. Er worden twee verschillende vormen aangeboden: de Missa in Mysterium (eucharistieviering) en het meditatieve In Mysterium (concert).

Bij het concert In Mysterium worden de muziek en de bewegingen in een niet-liturgische context geplaatst en omgevormd tot een meditatief meezingconcert. Zonder eucharistie, communie, priester en acolieten. Maar wel in een kerk, en aangevuld met niet-liturgische teksten en gedichten, passend bij de tijd van het jaar, de Paastijd. Voorgelezen door Herman Finkers. De rust, de verstilde muzikale eenvoud en de actieve deelname van de bezoekers blijven ook bij de concertvorm voorop staan.

In Mysterium – een meditatief meezingconcert
16 april – Sint-Jozefkerk, Tilburg
22 april – Onze Lieve Vrouwekerk, Apeldoorn
20 mei – Sint-Werenfriduskerk, Elst
21 mei – Sint Agathakerk, Lisse

Het muzikale programma wordt aangevuld met eigen werk en teksten van o.a. Drs. P, Gerard Reve en Etty Hillesum uitgekozen en voorgedragen door Herman Finkers.
Missa in Mysterium - meezingen met een gregoriaanse hoogmis 

15 april – St. Jacobuskerk, Den Haag - 23 april – Jacobuskerk, Enschede

De Missa in Mysterium is ingebed in een eucharistieviering, met pater Marc Loriaux osb als celebrant. Herman Finkers regisseert en treedt op als lector (voorlezer).

Tijdens alle vieringen en concerten spelen de bezoekers een actieve rol en zingen een groot deel van de gezangen mee. Hiervoor kan thuis worden geoefend met online oefenvideo’s.
In Den Haag, Enschede en Lisse wordt na afloop van de uitvoeringen een Kroeg na Kerk georganiseerd. Onder leiding van Annemiek Schrijver en Herman Finkers kunnen bezoekers napraten en genieten van een kop koffie of wat anders.

Op 21 april komt de nieuwe cd Missa Sancti Georgii van Herman Finkers uit. Hierop zijn Holland Baroque en Cappella Amsterdam te horen met een nieuwe versie van de door Finkers gecomponeerde Sint Jorismis. Het tweede deel van de cd bestaat uit een uitvoering van de gregoriaanse Mariavespers door Wishful Singing.