• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

New York slechtste luchtkwaliteit ter wereld door bosbranden

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 9 juni 2023 - NEW YORK - New York City had donderdag de slechtste luchtkwaliteit van alle grote steden ter wereld, waardoor artiesten genoodzaakt waren hun optredens in de beroemde Broadway theaters te onderbreken of af te zeggen, terwijl de autoriteiten mensen aanspoorden deuren te houden.De zware rook die verband houdt met bosbranden in het nabijgelegen Canada verspreidde zich donderdag ook naar Washington D.C. De Metropolitan Washington Council of Governments (MWCG) vaardigde een "Code Purple" uit, wat betekent dat de lucht ongezond is voor alle mensen.

Het was niet meteen duidelijk in hoeverre de ongezonde lucht van invloed was op de activiteiten op belangrijke regeringslocaties zoals het Witte Huis, het Amerikaanse Congres en het Pentagon.De honkbalwedstrijd van de Nationals is uitgesteld, de National Zoo is gesloten en scholen hebben de pauzes binnen gehouden omdat de rook van de verwoestende bosbranden in Canada naar het zuiden trok.

Ten minste 13 Amerikaanse staten hebben waarschuwingen afgegeven voor de luchtkwaliteit, wat gevolgen heeft voor 115 miljoen mensen. In Canada woeden meer dan 400 bosbranden, die hebben geleid tot massa-evacuaties in de provincie Quebec. Canadese autoriteiten waarschuwden dat dit wel eens het ergste bosbrandenseizoen ooit zou kunnen worden, met al meer dan 6,7 miljoen hectare verschroeide grond.In New York City, de grootste stad van het land en een van de belangrijkste financiële centra ter wereld, moest Emmy-winnares Jodie Comer, ster van het Broadway toneelstuk "Prima Facie," noodgedwongen een matinee voorstelling afzeggen omdat de luchtkwaliteit in New York haar ademhaling in gevaar bracht.

"De middagvoorstelling van 'Prima Facie' die vandaag plaatsvond werd ongeveer 10 minuten na aanvang van de voorstelling onderbroken nadat Jodie Comer moeite had met ademhalen vanwege de slechte luchtkwaliteit in New York City door de rook van de Canadese bosbranden", voegde Jim Byk, een vertegenwoordiger van het toneelstuk, toe in een verklaring.

Comer's understudy Dani Arlington viel in voor de actrice tijdens haar afwezigheid. Wetenschappers die bang zijn voor klimaatverandering zeggen dat de wereldwijde temperatuurstijging, veroorzaakt door de uitstoot van fossiele brandstoffen, leidt tot grotere en frequentere bosbranden wereldwijd.Andere experts hebben hun twijfels geuit over de door de mens veroorzaakte klimaatverandering en beroepen zich op historische gegevens die natuurlijke veranderingen in weerpatronen laten zien.

Toch leek men het er donderdag over eens te zijn dat hete en droge omstandigheden hebben geleid tot een intense en vroege start van het bosbrandseizoen in de Canadese provincie Alberta. Sinds woensdag branden er 91 bosbranden in het bosbeschermingsgebied van Alberta, waarvan er 27 niet meer onder controle zijn, aldus de autoriteiten. Brandweerlieden uit Canada en de VS vochten tegen woedende branden die evacuaties veroorzaakten, de spoorwegen verstoorden en de energieproductie stillegden in de centrale olieproducerende provincie van Canada.

Ironisch genoeg zorgde een koufront deze week voor wat klimaatexperts "historisch hoge temperaturen" noemden en hielp het de brandbestrijding, waardoor de autoriteiten dinsdag een aantal evacuatieorders konden herroepen. Het aantal evacués daalde van een piek van meer dan 30.000 mensen eerder deze maand naar ongeveer 12.000, zeiden functionarissen van Alberta tijdens een informatiebijeenkomst.

Het koufront bracht echter ook sterke rukwinden met zich mee die de rook van de bosbranden naar naburige provincies verspreidden en een groot deel van West-Canada met een slechte luchtkwaliteit achterlieten. En door een gebrek aan regen en hogere temperaturen die voor later deze week worden voorspeld, blijven de omstandigheden voor bosbranden zeer onstabiel, zei Mike Ellis, minister van Openbare Veiligheid van Alberta tegen verslaggevers.

De Canadese premier Justin Trudeau zei dat hij telefonisch met de Amerikaanse president Joe Biden had gesproken en hem had bedankt voor de Amerikaanse brandweermannen die ter plaatse waren en de extra hulp van de Verenigde Staten.