• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Oude kunst in nieuw Digitaal theater in de Westergasfabriek

  Liefhebbers van oude kunst zijn doorgaans voornamelijk gefocust op muziek, dans, letteren en schilderkunst maar dat matcht heel goed met het op een moderne digitale manier resetten van oude kunst naar onze tijd.

Onze medewerker Roberto Baake wordt daarnaast ook gefascineerd door de praktische en effectieve wijze waarop vernieuwde gebouwen of omgevingen iets aan de sfeer toe weten te voegen. Er zijn wel meer mensen die op die manier kunst benaderen. Ze komen gewoon ergens terecht en geven hun geheel eigen visie op een bijzonder verschijnsel vanuit de praktijk zoals je dat niet bij specialisten tegenkomt.

Onze fotograaf en kunstliefhebber Baake was ooit met zijn partner in Zuid-Frankrijk en bracht een bezoek aan The Carrières de Lumières, Baux-de-Provence. Aan een digitale presentatie in een bauxietmijn; en vond het een fantastische ervaring waarover een uitgebreid artikel in De Couturekrant verscheen wat veel mensen aansprak. En hij was dan ook evenzeer blij verrast dat in één van de gebouwen van de Amsterdamse Westergasfabriek een tentoonstellingsruimte volgens dit Franse concept geopend werd onder de naam “Fabrique des Lumiéres”. April vorig jaar was hier de eerste expositie te bezoeken.

Roberto Baake: "Het was heel verrassend om te zien hoe deze voormalige “Zuiveringshal West” tot expositie ruimte is omgetoverd. Het vloeroppervlak is maar liefst 3800 m2 en 17 meter hoog . Afbeeldingen worden geprojecteerd op het plafond, de vloer en de wanden." Een hele sensationele ervaring voor het publiek.

"Voorheen werd dit gebouw ook gebruikt voor de catwalkshows tijdens de Amsterdam Fashionweek , waar ik nog menige catwalkshows heb gefotografeerd,"reageert Baake. "In de Westergasfabriek in Amsterdam is volgens dit Franse voorbeeld / concept een soortgelijk theater geopend onder de naam “Fabrique des Lumiéres.”

Dit nieuwe hoofdstedelijke theater heeft een vloeroppervlakte van maar liefst 3800 m2 en een hoogte van 17 meter . Voor de projectie zijn de vloeren én wanden wit gemaakt . Voorheen had deze ruimte de naam van “Zuiveringshal West.“ Lichtprojecties uit geavanceerde techniek in combinatie met aangepaste begeleidende muziek.

Momenteel zijn er verschillende exposities te bezoeken ; videocreatie “Recoding Entropia” een presentatie van bewegende beelden en veel abstracte vormen is een verrassende show van de werken van de spaanse kunstschilder Salvador Dali . (11-5-1904 t/m 23-1-1989) Dali stond bekend om zijn sur realistische en psychedelische kunstwerken en niet te vergeten zijn excentrieke snor.

Tot slot een expositie van de Catalaanse architect Antoni Gaudi ,( 25 – 6 - 1852 t/m 10 – 6 – 1926 ) waarvan de bekendste werken o.a. te vinden zijn Barcelona bv Park Guéll , een wandel gebied met uitzicht over de hele stad afgewerkt met tegelmozaíeken of de Sagrada Familia de kathedraal waar al 144 jaar aan wordt gewerkt (over 2 jaar...?... is de planning.)

Kortom ; een geweldige belevenis met muziek van Pink Floyd als muzikale ondersteuning. Bovenstaande exposities zijn te bewonderen tot eind 2023. De show duurt een uur.

TEKST EN FOTO: ROBERTO BAAKE