• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Defensieverdrag Groot-Brittannië en Duitsland:onzekerheid Trump

WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 19 juli 2025 - LONDEN/BOEDAPEST  — Groot-Brittannië en Duitsland hebben donderdag een historisch verdrag ondertekend om elkaar defensiesteun en nauwere samenwerking op het gebied van migratie te bieden, te midden van Europese zorgen over het "America First"-standpunt van de Amerikaanse president Donald J. Trump.

De Britse premier Keir Starmer en de Duitse bondskanselier Friedrich Merz beschreven het Verdrag van Kensington als een "historische" overeenkomst die de banden tussen de grootste economieën van Europa versterkt. Het verdrag, ondertekend in het Victoria and Albert Museum in Londen, verplicht de twee landen om elkaar te helpen – ook militair – in geval van een gewapende aanval, ondanks het feit dat beide landen lid zijn van de militaire NAVO-alliantie.

"Dit is een partnerschap met een doel", zei Starmer, waarschuwend voor de toenemende uitdagingen voor Europa. De overeenkomst, voegde hij eraan toe, biedt "praktische samenwerking bij 17 grote projecten" gericht op het versterken van de Europese stabiliteit. Het verdrag komt op een moment dat Europese leiders de betrouwbaarheid van Washington onder Trump in twijfel trekken. Trump heeft gedreigd de Amerikaanse steun in te trekken tenzij de NAVO-landen hun defensie-uitgaven verhogen.

Groot-Brittannië en Duitsland hebben toegezegd hun militaire budgetten te verhogen tot 3,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp).
Het verdrag volgt op recente Frans-Britse overeenkomsten over nucleaire samenwerking en is een teken van een bredere inspanning om de Europese defensie-architectuur te versterken in een tijd van transatlantische onzekerheid.

Merz, die zijn eerste reis naar Groot-Brittannië maakte sinds zijn aantreden in mei, zei dat het "geen toeval" was dat hij kort na zijn ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron naar Londen reisde.

"De E3 - Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland - naderen elkaar in hun standpunten over buitenlands beleid, veiligheidsbeleid, migratiebeleid, maar ook over economische beleidskwesties", benadrukte hij.

Merz en Starmer bespraken ook manieren om de Europese steun voor Oekraïne te vergroten, nadat Trump een plan had aangekondigd om de voorraad van Kiev te vergroten door Amerikaanse wapens te verkopen aan NAVO-bondgenoten, die op hun beurt wapens naar Kiev zouden sturen. De Duitse bondskanselier gaf aan dat deze plannen nog in ontwikkeling zijn en zei dat het "dagen, misschien wel weken" zou kunnen duren voordat wapens Oekraïne bereiken.

Het Amerikaanse leger meldde echter dat Patriot-raketverdedigingssystemen Oekraïne binnenkort zullen bereiken in een poging de toenemende Russische aanvallen af te wenden. Merz zei echter dat "we bovenal duidelijkheid moeten hebben over hoe wapensystemen die door de Europese kant worden afgestaan, door de VS zullen worden vervangen."

Tijdens de reis kondigden de leiders aan dat de Duitse defensiestartup Stark, die drones voor Oekraïne maakt, een fabriek in Engelead zel openen.  

Ze kwamen ook overeen om gezamenlijk defensie-exportproducten te produceren, zoals Boxer-pantservoertuigen en Typhoon-gevechtsvliegtuigen, en om in het komende decennium een precisieraket te ontwikkelen.

Starmer prees Merz eveneens voor zijn hulp bij het bestrijden van de smokkelbendes die in 2024 37.000 mensen in kleine bootjes vanuit Frankrijk over het Kanaal brachten, en tot nu toe meer dan 22.000 in 2025. Tientallen mensen zijn omgekomen bij een poging tot de overtocht.

Berlijn stemde er vorig jaar mee in om het faciliteren van migrantensmokkel naar Groot-Brittannië strafbaar te stellen.