• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Chopard X Mariah Carey

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Burgemeester Eberhard Van der Laan over hét feest van tolerantie

AMSTERDAM - Burgemeester Eberhard Van der Laan: "De Amsterdamse Gay Pride is één van de parels die onze hoofdstad kent. Het is hét feest van de tolerantie en laat zien waar Amsterdam voor staat: divers, veelkleurig, open en gastvrij." Van der Laan voer mee op de bestuursboot, die zich in de voorhoede van de botentocht door de grachten presenteerde . Daarop bevonden zich ook mensen van het Ministerie van Defensie, Waternet, De Nederlandsche Bank en de gemeente Amsterdam.
De 19de Gay Pride was een geweldig feest van spontaniteit en liefde van varenden onderling en een laaiend enthousiast reagerend publiek op de wal. Wie in onze hoofdstad niet zelf aan de rand van de gracht of op een brug naar het varende feest kon kijken kreeg via 3 presentatoren van een bekwaam reportageteam van AT5 via de tv thuis een werkelijk schitterend beeld van dit meeslepende spektakel
.

Ontroerend is ook de oprechte zorg die de varenden ten toon hebben gespreid voor de beklagenswaardige situatie van bewoners van maar liefst 76 landen waar men beweert dat die "andere sexualiteit" niet bestaat en er niet mag zijn. Elk jaar tijdens de Gay Pride verzorgt de gemeente Amsterdam een speciaal programma voor LHBT-vertegenwoordigers die afkomstig zijn uit een land waarin de situatie rondom de rechten van LHBT’ers extra aandacht vraagt. In 2009 waren dat Istanbul en Letland, in 2012 was het Rusland en in 2013 de Oekraïne. Dit jaar is gekozen voor Marokko.


Wethouder Diversiteit, Simone Kukenheim: ‘Onze stad Amsterdam kent een lange traditie waarin tolerantie als de norm geldt voor een leven in vrijheid. Het leven van lesbiënnes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders wordt nog steeds in een groot aantal landen als een afwijkende levensstijl gezien en daardoor ongewenst verklaard. In een land als Marokko komt dit helaas ook voor. Marokko lijkt voor velen van ons ver weg, maar door de grote Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam kunnen we onze ogen en oren niet sluiten voor de worsteling waar vele Marokkaanse LHBT’ers daar - maar ook hier - mee te kampen hebben. "


Het moet inderdaad wel vreselijk zijn als je heel persoonlijke verlangens en gevoelens zo ontkend moeten worden dat je het gevoel krijgt dat je zelf gewoon niet meer bestaat. Hooguit jezelf in leven houdt. En daarvoor in bepaalde landen dat levenslang via dagelijks ingewikkeld toneelspel moet doen omdat je anders zelfs met de dood kan worden bedreigd.


Simone Kukenheim vervolgt : "...En juist daarom ben ik enorm trots en wil ik mijn bewondering tonen voor de moedige activisten uit Marokko die op uitnodiging van het college hier naar toe zijn gekomen. Wij zullen hen dan ook met onze diepste respect in onze stad ontvangen en ze laten deelnemen aan de festiviteiten waarmee we aandacht vragen voor tolerantie en een ‘nee’ tegen discriminatie, in welke vorm dan ook. Het thema dit jaar is ‘Listen’. Wij zullen nu - maar ook in de toekomst naar elkaar moeten luisteren om op die manier te kunnen blijven bouwen aan een wereld waarin liefde en tolerantie centraal staan!’


Burgemeester Eberhard Van der Laan is een man die het hoofd koel weet te houden in allerlei situaties waarbij hij soms geplaatst wordt voor zeer moeilijke dilemma's maar daarnaast toch altijd ook de gevoelens en uiteenlopende visies van de burgers van zijn stad respectvol tegemoet probeert te treden. Dat laatste geeft hem gezag. Ook de bekende burgemeesters van Almere (Annemarie Jorritsma) en Maastricht (Onno Hoes) waren te gast op de feestelijke viering van de 19de Amsterdam Gay Pride.