• Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Chopard X Mariah Carey

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Fotograaf Jimmy Nelson exposeert 'ÓNLY NEW'

  AMSTERDAM - Rademakers Gallery in Amsterdam presenteert van 5 oktober tot en met 5 november a.s. het nieuwste werk van Jimmy Nelson. Met 'ÓNLY NEW' laat de Brits-Nederlandse fotograaf kleurrijke portretten van inheemse volkeren zien die hij maakte voor zijn nieuwe boek, dat in het najaar van 2018 wordt gelanceerd.

Sinds 2016 heeft Jimmy Nelson zeven nieuwe reizen gemaakt. Dit is het begin van een tweede boek waarvoor hij 35 unieke volkeren wil bezoeken. Er zijn nog zoveel volkeren op aarde voor ons in de schemering gehuld... Van de Khanys rendierherders in het noorden van Siberië tot de Pataxo in de diepe jungle van de Amazone en van de Laylap in Bhutan tot de Mundari in geïsoleerd Zuid-Soedan. Jimmy Nelson zal de volkeren niet alleen fotograferen, maar ook filmen en interviewen om hun cultureel erfgoed te vieren.

De fotograaf Jimmy Nelson reist al bijna acht jaar de wereld over om op de meest afgelegen plekken volkeren te fotograferen in hun pure schoonheid en culturele uiterlijke verschijningen. Hij wil vastleggen wat dreigt te verdwijnen. Met het project en boek 'Before They Pass Away' wil de fotograaf niet alleen een visueel naslagwerk achterlaten voor toekomstige generaties, maar ook de mensen die hij gefotografeerd heeft zich laten realiseren hoe belangrijk hun cultuur is.

Hoe fantastisch dat er nog zulke mensen bereid zijn zich hiervoor in te zetten. Jimmy Nelson (1967) fotografeert al dertig jaar. Sinds 1997 werkt hij ook in opdracht en fotografeert hij unieke culturen met een traditionele vijftig jaar oude plaatcamera. Het is dus bepaald geen man die het zichzelf makkelijk maakt. Ook zal hij met deze oude plaatcamera wel veel indruk maken op bepaalde geïsoleerd wonende volken.

Dat is totaal niet vreemd maar ook vaak merkbaar bij vele van onze zogenaamd ontwikkelde tijdgenoten die vol respect opzij gaan voor fotografen met enorme camera's en bezitters van eyephones met scherpe camera's vaak negeren. Maar Jimmy Nelson is dus niet alleen een echte vakman pur sang met een bijzondere drive maar ook iemand die ons wereldarchief op waardevolle wijze vergroot.

Met 'Before They Pass Away' exposeert de fotograaf wereldwijd in musea en galeries. Daarnaast is zijn werk in meer dan 1.000 magazines gepubliceerd.

Jimmy Nelson met 'ONLY NEW'
5 oktober tot en met 5 november 2017
Rademakers Gallery

KNSM-Laan 291 - Amsterdam