• Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Chopard X Mariah Carey

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Lise Koning verkozen tot Jonge Historicus van het Jaar 2018

  UTRECHT- Tijdens ‘De Nacht is Jong’ op donderdag 28 juni is Lise Koning verkozen tot Jonge Historicus van het Jaar 2018. Na lang beraad wees de jury, bestaande uit Esther Captain, Ad van Liempt en Maartje van de Kamp, Lise aan als winnaar en kreeg ze de trofee (ontworpen door Mart van der Wiel) overhandigd door haar voorganger Kayleigh Goudsmit.

Lise Koning zal zich het komende jaar inzetten als ambassadeur voor Strichting Jonge Historici en Jong KNHG.

Lise Koning studeerde Geschiedenis aan de Uva en is nu projectmedewerker Educatie bij het Noord-Hollands Archief. Haar collega's daar zijn heel trots op de door haar gewonnen prijs. In 2014 won zij al eerder de Fulbrightbeurs waarmee zij een het Smith College in de Amerikaanse stad Northhampton kon studeren. Ook de beide andere genomineerden voor de titel Jonge Historicus van het Jaar 2018 munten uit door een grote aktieve belangstelling voor de wereld van vroeger en de invloed daarvan op de huidige gang van zaken.

Rianne Oosterom studeerde Geschiedenis in Utrecht en is nu journalist voor Trouw, waar ze schrijft over psychiatrie. Daarnaast werkt ze aan een boek over het kaalknippen van moffenmeiden na de Tweede Wereldoorlog. Een onderwerp waarover ze eerder een tentoonstelling maakte. En Tom Scheepstra studeert Geschiedenis in Groningen. Hij is gespecialiseerd in de monarchie en is verbonden aande Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau. Daarnaast is hij voorzitter van de Carrièrecommissie van zijn studievereniging en is hij actief bij de jongerenafdeling van het CDA in Drenthe.

De drie kandidaten voor de titel moesten alledrie een plan bij de jury indienen waarin zij uiteenzetten wat zij als zij de titel wonnen wilden gaan doen. Daarna kregen zij het podium in een overvolle zaal om dit in anderhalve minuut aan hun toehoorders lieten weten. Ook dit laatste werd door het drietal met een groot en aanstekelijk enthousiasme gedaan.

De uiteindelijk verkozen winnares Lise Koning is van plan in het komend jaar vooral haar titel uit te dragen door bij middelbare scholieren en studenten 'de grote schatten die archieven rijk zijn' onder de aandacht te brengen. Haar uitverkiezing vormde ook voor haar hierbij aanwezige vader aanleiding om een welbegrepen trots ouderlijk traantje weg te pinken.