• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

‘Herinneringen aan mijn broer’ van Toon Tellegen

  AMSTERDAM - In Theater Bellevue spelen Thomas, Sacha en Jos speelt Herinneringen aan mijn broer, naar de novelle De seringenboom van Toon Tellegen. De schrijver benaderde het collectief voor een toneelbewerking van dit verhaal over zijn jeugd en de herinneringen aan zijn overleden oudere broer. Het is het vierde stuk van Toon Tellegen dat het theatercollectief naar de planken brengt. Zo wordt deze bijzondere samenwerking voortgezet en toont een diep onderling begrijpen aan. .

Herinneringen aan mijn broer ging op 8 maart jl. in première en afgelopen zomer was er een preview te zien tijdens theaterfestival De Parade. Van 16 t/m 20 april is Herinneringen aan mijn broer te zien in Bellevue Lunchtheater als onderdeel van het Pop Arts Festival 2019.

Herinneringen aan mijn broer is een montage van korte verhalen over twee broers. Ze rijden op de rug van hun hond Jasper. Ze gooien brandende sneeuwballen. Ze scheuren met een opgevoerde fiets over het kraakverse ijs en varen in het holst van de nacht met een kano de Maas op. Heldendaden die berusten op de waarheid, maar al snel een absurdistische wending krijgen. Als het niet echt gebeurd is, HAD het wel zo kúnnen gebeuren. Een voorstelling over het hebben, houden en afscheid nemen van een grootste voorbeeld.

Dit zijn de Makers van het Toneelspel: Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller en Jos Nargy. Met de teksten van Toon Tellegen als basis, heeft het collectief Thomas, Sacha en Jos een hele eigen speelstijl ontwikkeld. Met de vertelling als vertrekpunt, schakelen zij continu tussen verteller, het personage en het ter plekke vormgeven van het toneelbeeld, met allerhande objecten en decorstukken

Gestoeld op de tekst van Toon Tellegen
Eindregie Ramses Graus

Tekstbewerking Jos Nargy - Vormgeving Hiske de Goeje i.s.m. Thomas van Ouwerkerk - Muziek Arend Bruijn i.s.m. Sacha Muller
Produktie ‘n More

"We willen de verbeelding aanspreken, waardoor het stuk ook van het publiek zelf wordt,” licht Sacha Muller toe.

Herinneringen aan mijn broer is eveneens onderdeel van het Pop Arts Festival, waarin beeld de hoofdrol speelt. Het Pop Arts Festival bestaat 10 jaar en zoekt de grenzen op met toonaangevend visueel theater.
Het festival vindt van dinsdag 16 t/m zondag 21 april 2019 plaats in Theater Bellevue, Theater De Krakeling en Vlaams Cultureel Centrum De Brakke Grond.

Speeldata zijn: 16 t/m 20 apr 2019, 12:30 - Bellevue Lunchtheater / Pop Arts Festival gevolgd door 6 maart t/m 24 april - Landelijke tournee