• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Brute vervolging van zachtmoedige Christenen in Sri Lanka

  COLOMBO / SRI LANKA- Heel Zuid-Oost Azië heeft geschokt gereageerd op de brute aanvallen en moorden op Christenen tijdens de Paasdagen in 3 kerken en op toeristen in 2 hotels die gelijktijdig plaats hebben gevonden. Kerkleiders in heel Europa waaronder ook de Paus hebben hun ontzetting uitgesproken over de honderden doden en talloze ernstige gewonden die naar ziekenhuizen werden vervoerd. En waarvan men niet weet hoeveel er zullen herstellen. Onder de doden bevinden zich ook drie Nederlanders.

We spreken hierover met de journalist Stefan J. Bos, Chief International Correspondent van BosNewsLife, die constateert dat hoewel het totale aantal Christenen slechts 7 % van de bevolking van Sri Lanka bedraagt dit desondanks tot de zwaarst bedreigde godsdienstige groepering mag worden gerekend.

"De NCEASL - dat is een organisatie die meer dan 20 kerken en andere Christelijke groeperingen in Zuidoost Azië vertegenwoordigt - heeft los van de terroristische aanvallen met Pasen al voorafgaand al meer dan 86 gevallen van discriminatie, bedreiging en geweld moeten registreren," zegt hij. "Maar dit weekend heeft de president van Sri Lanka twee fanatieke extremistische Islamitische groepen verboden. Dat is een grote stap. Sri Lanka is in het algemeen een Boeddhistisch land maar allle minderheidsgroepen hebben het daar heel moeilijk. De Christenen en ook de Hindu's maar vooral de Christenen worden daar zeer gediscrimineerd."

Wat willen al die groeperingen bereiken die met moorden en bommen minderheden aanvallen?
"De Boeddhisten willen een Boeddhistische staat in Sri Lanka stichten en de Islamieten willen een Islamitisch land gebaseerd op de Sharia. Dat vormt een grote tegenstelling met de opvattingen van de Christenen"

Het klinkt onheilspellend. Welke van die groepen heeft die kerken en hotels nu precies aangevallen?
"Dat heeft men niet precies kunnen vaststellen maar er zijn honderden doden gevallen en er is veel bloed gevloeid. Er werd gemeld dat de aanslagen door IS zijn opgeeist maar of dat waar is hebben de autoriteiten niet met zekerheid vast kunnen stellen."

Hoe waren de reacties van de wereld? Wat zei de Paus er over?
"Heel Oost-Azië was in shock. De Paus was heel duidelijk in zijn reactie. Hij riep de wereld op niet te aarzelen om deze terreurdaden te veroordelen omdat deze onmenselijke aanslagen nooit gerechtvaardigd zijn." Er waren ook tweets gepost van Obama en Hillary Clinton waar nogal wat kritiek op kwam"

Hebben wij hier ook gehoord. Ze hadden het niet over een aanval op bedreigde Christenen maar een aanval op Easter Worshippers. Wat betekent dat? OH. Paaspelgrims? .... Waarom zeiden ze niet gewoon bedreigde Christenen... Wat zijn nu Paaspelgrims? Die bestaan helemaal niet. Heerst er soms een angstcultuur zodat goede Islamieten vooral niet kunnen gaan denken dat zij voor extreme fanaten worden uitgemaakt?
"Dat weet ik niet precies maar critici vonden het wel een verdoezelende terminologie in die Tweets. Misschien hebben ze het wel zo met elkaar afgesproken. Ook de reacvties van de predikanten van de getroffen Christelijke kerken vallen op. Zij hebben ondanks de verschrikkelijke terroristische daden en de vreselijke bardementen gemeld dat zij hun vijanden vergeven. Pastor Roshan Mahesan wiens kerk 28 doden betreurt en 90 gewonden zei me: "Natuurlijk zijn we boos en dat is niet moeilijk te begrijpen. Maar het is onze Bijbelse opdracht om onze vijanden te vergeven."

Maar ... hoe krijgen ze dat toch voor elkaar Stefan Bos?
"Pastor Roshan Mahesan zei me dat Christenen die het echt begrepen hebben weten dat in het Nieuwe Testament staat: "Heb uw vijanden lief als uzelf." Dat is een antwoord op wat je kunt lezen in het Oude Testament. Hij zegt ook tegen de aanvallers dat hij deze Bijbelse opdracht zeer serieus neemt wie het ook is en wat diegene ook gedaan heeft."

Heel indrukwekkend. Vooral als je weet hoe Christenen in de wereld leden van de meest vervolgde godsdienst zijn.

PASTOR ROSHAN MAHESAN... HEB UW VIJANDEN LIEF ALS UZELF...