• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Rajacenna in Duitse wetenschappelijke tv-documentaire

  Vijf mei is Nederlands hyper-fotorealistisch-simultaan-kunstenaar Rajacenna te zien in een wetenschappelijke mini-documentaire van het bekende programma ‘Gallileo’ op het Duitse TV kanaal ProSieben Sat1. In dit populaire programma wordt, naast een kijkje in haar dagelijkse leven, onder andere aandacht besteed aan de werking van Rajacenna’s hersenen en worden deze met een EEG gescand terwijl zij simultaan tekent.

Neurotherapeut en grootste EEG Biofeedback Expert ter wereld Bill Scott in samenwerking met Nederlands EEG-specialist en neuropsycholoog Peter de Groot, zet de opzienbarende analysebevindingen uiteen over het meesterlijke brein van Rajacenna. Dat is geen kinderspel!

Er is mondiaal met uiterste verbazing gereageerd over Rajacenna’s unieke gave en waartoe haar hersenen in staat zijn. Gelijktijdig simultaantekenen met zowel de linker- als rechterhand op masterniveau is zeer uitzonderlijk en zeer complex voor de hersenen zoals in de Duitse mini-documentaire te zien zal zijn. Volgens kenners is zij de eerste en enige ter wereld op dit level met deze gave.

Rajacenna werd als tiener (2009) op slag wereldwijd bekend omdat zij zonder ooit tekenles te hebben gehad, van de een op andere dag tekeningen wist te maken die niet van foto’s te onderscheiden zijn. Nu 10 jaar later doet zij de wereld opnieuw verbazen door met beide handen simultaan 2 verschillende hyper-fotorealistische kleurtekeningen te maken.

Dit is nog zeldzamer, omdat zij ook nu weer nooit geoefend heeft en ook dit in één keer onder de knie had. Rajacenna is met haar tekeningen op dit moment wereldwijd in televisieprogramma’s en overige media te zien.

In de uitzending van Gallileo wordt tevens een gedeelte uit Rajacenna’s nieuwste video van nieuwe simultaantekeningen getoond. Dat maakt het programma extra-interessant. Kan iemand twee stellen hersens onafhankelijk van elkaar zomaar gelijktijdig uitstekend laten functioneren? Dit is toch niet logisch?

Wij vragen advies over deze kwestie aan onze deskundige Levensgebeurtenissen & Magie. Hoe kan dit?

ANTWOORD: "Het BLIJKT dat dit kan. Daarbij moeten we wel in aanmerking nemen dat dit tweezijdig onafhankelijk functioneren zich op een afgeperkt terrein afspeelt. Er zijn in India jaren geleden onderzoeken uitgevoerd naar ingenieuze mensen die heel veel verschillende activiteiten tegelijk uitvoerden. Onderzoekers kwamen toen tot de conclusie dat de hersens de opdrachten echter zeer snel achter elkaar in een rij plaatsten. Dat is hier niet het geval maar door meditatie kan het toch. "

Meditatie? Maar het blijkt dat Racenna het zomaar opeens in haar jeugd kon zonder er ooit van tevoren geoefend voor te hebben en zonder dat zij lessen er in had... "Dat houdt kennelijk in dat zij deze kunst in een vorig leven heeft geleerd en naar haar huidige bestaan heeft meegebracht."

Waarvan acte.