• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Marianne Poot: Verbied lachgas op openbare feestdagen...

  AMSTERDAM - Marianne Poot volgde Eric Van der Burg op als fractievoorzitter van de Amsterdamse VVD. Dat heeft de partij onlangs bepaald. Rik Torn is de nieuwe vice-fractievoorzitter. Mevrouw Poot is nooit vaag maar meer het type law and order en houdt van duidelijke uitspraken. Zij constateerde op Koningsdag een tsunami van gezondheidsrisico's door de toename van het verkoopaanbod voor lachgasgebruikers. De fel concurrerende straatverkopers van dit door tandartsen en artsen gebruikte verdovingsmiddel presenteren een zogenoemde veilige drug. En het lijkt met de risico's voor gebruikers mee te vallen maar voordat we nu allemaal in slaap vallen...

Kan je daarover als weldenkend mens nu neutraal over spreken in verband met jongeren en minder evenwichtige mensen? Misschien gaat het allemaal goed als die gebruikers van lachgas weten dat het 'zeer gevaarlijk' is als het in combinatie met grote hoeveelheden alcohol (of andere verdovende middelen) wordt gebruikt.

'Door het verdovende effect van alcohol is er geen goede, adequate ademprikkel. Hierdoor krijgt men onvoldoende zuurstof binnen, met mogelijk een hartaanval tot gevolg.' Dit is geen flauwe kul - conclusie van sensatie-journalisten of nepnieuws. Het klinkt erg gezelligjes en reuze leuk dat bakkers het gas gebruiken voor hun slagroomtaartjes en automobilisten in de racesport er hun motoren er sneller mee schijnen te maken.

Maar iets wat je aangenaam aandoet en je lekker laat lachen is in eerste instantie alleen maar een omlijsting van wat je daarop dan aantreft. Het blijft nodig je ogen wijd open te houden en je oren niet te sluiten.
Er zijn toch maar weer enkele tientallen mensen onwel geworden door gebruik van lachgas op Koningsdag. Een nietig niemandalletje in het grote nieuws van de dag. Maar als het om jouw kind of je broer of zus gaat dat meegesleept wordt om ook 'stoer te doen' of jouw wat zwaarmoedige familielid dat na een zogenaamd ongevaarlijk roesje er in blééf?

Wat zegt het Trimbos-rapport over het gebruiki door jongeren? ... Gezien de inzichten in de kwetsbaarheid van het zich ontwikkelend brein voor de effecten van psychoactieve stoffen in het algemeen, lijkt voorzichtigheid met het gebruik van lachgas door jongeren geboden...

Lachgas wordt meestal genuttigd via een ballon. Steeds vaker worden de ballonnen gevuld met grote lachgastanks. (!) Brandwondencentra zien de laatste tijd een toename van het aantal patiënten met ernstig koudeletsel na het gebruik van lachgas, omdat de slachtoffers een lachgastank tussen hun benen hadden geklemd tijdens het vullen van lachgasballonnen.

Door een besluit van het Europese Hof valt lachgas sinds 1 juli 2016 niet meer onder de Geneesmiddelenwet, maar onder de Warenwet. Dit houdt in dat de vuller van een lachgasballon zelf verantwoordelijk is voor de veiligheid van het product. Ja. Lekker makkelijk. Hoe kan je dit regelen? Waar blijf je dan?

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is wel al met verschillende verkopers in overleg om de verkoop van lachgas te beperken. Maar de verkoop, handel, bezit en gebruik van lachgas blijft Niet Strafbaar. Natuurlijk moet je mensen ook toestaan hun eigen levensstijl te kiezen maar daarom zijn wij nog niet allemaal helemaal het bekende Gekke Gerritje als het om on-ervaren mensen gaat. .

Marianne Poot en haar Amsterdamse fractie van de VVD pleiten inmiddels in ieder geval voor een verbod van het gas op feestdagen als Koningsdag.