• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Mona Keizer: Google, Apple en Facebook veel te groot

  Google, Apple en Facebook worden veel te groot. Dat vindt het Kabinet. Het belemmert de komst van nieuwe bedrijven en maakt de positie van de consument en ook de ondernemer veel zwakker. Daarom denkt het Kabinet na over maatregelen, die maken dat de EU daar  tegen kan optreden.

Dat schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) over haar beleid  aan de Tweede Kamer. Zij somt drie maatregelen op die binnen Europa de macht van de grote digitale platforms zou moeten kunnen afremmen.
Mevrouw Keijzer: ‘Digitale platforms zijn niet meer weg te denken en bieden gemak en economische kansen. Maar we hebben ook zorgen over blijvende dominantie, het verstoren van markttoegang voor kleinere en startende ondernemers en dus een gebrek aan concurrentie. Dit speelt bijvoorbeeld bij app-stores waar aanbieders afhankelijk zijn van Apple en Google. Het is wenselijk om eerder en doelgerichter te kunnen ingrijpen’.

Het kabinet wil dat er scherper toezicht is op digitale platforms  en dat er zo nodig ook de kans bestaat om in te grijpen vooraf. Zij ziet een mogelijkheid daartoe door het regelen van meer inzicht  en ook toezicht op hoe er door de platforms met het dataverkeer wordt omgegaan. Hoe en wanneer wordt bijvoorbeeld verteld dat een bedrijf is overgenomen of gefuseerd met een andere onderneming? Kloppen de bedragen wel die worden gesuggereerd dat goederen of bedrijven waard zouden zijn? Deze zakelijke interactie is in het gewone handelsverkeer ook aan regels gebonden.

Digitale platforms kunnen dan daardoor in de toekomst niet zomaar meer toekomstige concurrenten opkopen zoals nu nog wel kleine startups. We hebben allemaal wel eens de  verhalen gehoord over beginners die vroegtijdig door contracten met listige concurrenten de weg naar de toekomst werd afgesloten. Vroeger hoorde je dat vaak bijvoorbeeld in de muziekbusiness. Vreselijk voor jong talent dat naief een contractje had getekend en jaren daarna moest blijven stil ziten. Tijd en talent verliezend.

Voor de goede orde: zo'n maatregel is weer iets heel anders dan het concurrentiebeding waarbij iemand die bij een zaak gaat werken belooft als hij weggaat daarna gedurende een afgesproken periode niet voor zichzelf te beginnen en dan de vroegere klanten voor zichzelf mee te nemen.  Voor Mona Keizer gaat het om een preventief beschermende maatregel.  

Bedrijven zijn tenslotte niet het resultaat van door onszelf democaratisch gekozen bestuurders. En zij moeten hun eigen weg kiezen. Daarin is een ordenend en hygiënisch denken over hoe je nieuwe situaties moet regelen best heel erg belangrijk.
Tenslotte is ook aan alle grote en kleine bedrijvenplatforms hoe goed ze nu mogelijk ook hun best doen (net als bij onszelf) niets menselijks vreemd.