• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hoe zal recht worden gedaan aan Julian Assange

  De vraag luidt hoe er recht zal worden gedaan aan Wikileaks-oprichter Julian Assange nu de Britse minister het Amerikaanse uitleveringsbevel voor Julian Assange heeft getekend. De Britse minister van Binnenlandse Zaken heeft daarvoor toestemming gegeven omdat Julian Assange in de VS onder meer wordt verdacht van spionage.Minister Sajid Javid zei tegen de BBC: “Hij zit terecht achter de tralies. Er ligt een Amerikaans uitleveringsverzoek dat vrijdag voor de rechter komt. Ik heb woensdag het uitleveringsbevel ondertekend.” Het is het nu aan een rechter om een besluit te nemen.

De Verenigde Staten beschuldigen Assange van samenzwering met de Amerikaanse oud-militair en klokkenluider Chelsea Manning ervan om illegaal toegang te hebben verkregen tot overheidscomputers. Volgens de Amerikaanse justitie heeft de Australiër de Amerikaanse spionagewet overtreden met de publicatie van staatsgeheime en vertrouwelijke informatie over de oorlogen in Irak en Afghanistan.

De Wikileaks-oprichter werd in april dit jaar aangehouden, nadat hij uit de ambassade van Ecuador in Londen was gezet, waar hij politiek asiel had aangevraagd om uitlevering aan Zweden te voorkomen waar hij wordt verdacht van seksueel misbruik. Volgens WikiLeaks is de gezondheid van Assange in de weken dat hij nu in de gevangenis zit verslechterd. Vorige maand werd de zitting vanwege zijn geszondheidsproblemen uitgesteld tot morgen.

Het besluit van minister Javid volgt op het nieuws van vorige week dat een poging om Assange aan Zweden uit te leveren niet doorging nadat een rechtbank in Uppsala zei dat hij niet aangehouden hoefde te worden.
Bepaalde media vinden de inspanningen van de V.S. om Assange voor spionage op te sluiten een ernstige bedreiging voor vrije media. Het is een moeilijk vraagstuk omdat volgens geheime diensten door Assanges activiteiten de veiligheid van hun medewerkers is geschaad. Zij werken aan de veiligheid van hun land maar Wikileaks heeft verborgen feiten naar buiten gebracht waardoor bepaalde overheden in sommige landen ernstig in verlegenheid werden gebracht.

Thomas Garner, een uitleveringsadvocaat bij Gherson Advocaten, zei dat Javid's certificering van het verzoek "een belangrijke maar louter procedurele stap" was om het uitleveringsproces te starten Hij verwacht dat het nog vele maanden zal duren voor na allerlei gerechtelijke procedures de feitelijke uitlevering plaats vindt.

De redactie van The Guardian is zeer paraat om de gang van zaken rond de rechtsgang van Julian Assange te blijven volgen en is een financiële actie gestart onder de lezers om te zorgen voor een obejectieve verslaggeving. Zij verwoorden dit als volgt:

...we hebben een kleine gunst te vragen. Meer mensen lezen en steunen onze onafhankelijke, onderzoeksrapportage dan ooit tevoren. En in tegenstelling tot veel nieuwsorganisaties hebben we gekozen voor een aanpak die ons in staat stelt om onze journalistiek toegankelijk te houden voor iedereen, ongeacht waar mensen ook maar wonen of wat ze zich kunnen veroorloven.
The Guardian is redactioneel onafhankelijk, wat betekent dat we onze eigen agenda bepalen. Onze journalistiek is vrij van commerciële vooroordelen en niet beïnvloed door miljardairs, politici of aandeelhouders. Niemand bewerkt onze redacteur. Niemand stuurt onze mening. Dit is belangrijk omdat het ons in staat stelt een stem te geven aan degenen die minder gehoord worden, de machtigen uit te dagen en hen ter verantwoording te roepen.

Het is wat ons anders maakt dan zoveel anderen in de media, in een tijd waarin feitelijke en eerlijke berichtgeving van cruciaal belang is.

Elke bijdrage die we ontvangen van lezers zoals u, groot of klein, gaat rechtstreeks naar de financiering van onze journalistiek. Deze steun stelt ons in staat om te blijven werken zoals we dat doen - maar we moeten het ieder jaar weer in stand houden en uitbouwen. Steun The Guardian vanaf slechts €1 - en het duurt maar een minuut. Dank u.

Onze redactie werkt niet commercieel maar met doorgeven van dit bericht willen we ons respect tonen voor het oprecht zoeken naar meer balans in een verstoorde chaos waarin het grote gelijk door zovelen wordt opgeeist en ieder antwoord tekort schiet.