• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nieuw platform voor fotografie

Foto-agenda is het nieuwe online platform voor fotografie in België en Nederland. De site foto-agenda.nl wil de fotografie dichterbij het publiek brengen en andersom, het publiek dichterbij de fotografie. Initiatiefnemers zijn foto(boeken)kenner Edie Peters, voormalig fotoredacteur bij de Volkskrant en man achter fotografieboekwinkel en -platform PhotoQ en uitgever Christophe Rocour. Peters hield jarenlang zelf een agenda bij, totdat bleek dat dat teveel werk vergde.

Rocour, bij aanvang student aan de Fotoacademie, miste een helder overzicht. Samen besloten ze de agenda te starten, zo is te lezen in het persbericht. Ze melden ook dat het initiatief branchebreed wordt gedragen. De site gidst het publiek overzichtelijk door alles dat er in beide landen op professioneel fotografiegebied te zien en te doen is.

Van festivals en beurzen, tot tentoonstellingen, (artist)talks, lezingen, openingen en andere presentaties. Inmiddels zijn al ruim vierhonderd activiteiten van meer dan honderd organisatoren gepubliceerd. In het Nieuws van het Platform voor fotografie wordt onder meer een gesprek met Minister van Engelshoven bepleit. De directeuren van zeven landelijk en internationaal opererende fotografie instellingen willen in gesprek met cultuurminister Ingrid van Engelshoven.

Ze missen in het recent uitgebrachte advies van de Raad voor Cultuur (Cultuur dichtbij, dichtbij cultuur) een eigen plek voor de professionele fotografie in een wereld waarin beeldcommunicatie, en met name fotografie, is doorgedrongen tot in alle haarvaten van de samenleving.

‘De Raad voor Cultuur onderscheidt in haar advies verschillende disciplines binnen de kunst en cultuur. Daarin wordt het Nederlands Fotomuseum genoemd, als hoeder van de nationale fotocollectie, maar verder blijft de fotografie als discipline vrijwel onbelicht. Dat is onterecht.’, schrijven de directeuren in een brief aan de minister.

De fotografie, zo stellen zij, neemt binnen de beeldcultuur een specifieke plek in: ‘De kracht van het stilstaande beeld in de visuele communicatie is gegroeid, zowel binnen de kunsten als daarbuiten. In de media, in de wetenschap, het onderwijs, en als middel van individuele expressie, is fotografie het meest gebruikte medium. De rol van de fotografie als discipline wordt in het recent uitgebrachte cultuuradvies wordt volgens de directies van deze internationaal opererende instellingen momenteel zwaar onderbelicht.

Daarom is er volgens de directeuren behoefte aan een stevige infrastructuur voor fotografie. Zij werken aan de oprichting van het Platform Fotografie Nederland, dat is bedoeld als ideeënbron, netwerkplaats, pleitbezorger en aanspreekpunt.

De ondertekenaars van de brief zijn:
Theo Andriessen, zakelijk directeur BredaPhoto Lars Boering, directeur World Press Photo Birgit Donker, directeur Nederlands Fotomuseum
Suzanne Henning, directeur DuPho Kees van der Meiden, directeur Noorderlicht | Huis van de Fotografie
Femke Rotteveel, directeur FOTODOK
Bas Vroege, directeur Paradox.