• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De vraag: Wie is Stefano Keizers echt?

Wie is Stefano Keizers nu echt? Om die vraag goed te kunnen beantwoorden krijgen twee aanstormende, talentvolle makers van de BNNVARA Academy, Lavinia Aronson en Julian Kock, onbeperkt toegang tot het leven van de cabaretier. Keizers overhandigde het tweetal in het praat-programma Pauw zijn huissleutel om op ieder willekeurig moment bij hem binnen te kunnen vallen.

We kregen een voorproefje van zijn huis waarin de jonge documentairemakers in een ontzettend rommelige omgeving binnenvielen waarbij de cabaretier hun toevertrouwde dat hij de daar aanwezigte rotzooi beschouwde als kunst. Wat een heerlijke uitvlucht voor mensen die er tegen opzien om hun huis na de maaltijd op te ruimen zodat de lege pizzadozen en plastic verpakkingen (o jee... milieupolitie paraat ) zich eindeloos opstapelen. Heel anti-burgerlijk in een eeuwige verlenging van jolige jeugdigheid. Het heeft iets heel authentieks. 

  Stefano Keizers is het alter ego en pseudoniem van de Nederlandse cabaretier en kleinkunstenaar Gover Julius Samuel Meit (1987). Keizers is naar eigen zeggen geboren in 1984 in Yaoundé in Kameroen, woonde in zijn jeugd in verschillende landen, was getrouwd met 'zeilmeisje' Laura Dekker en was directeur van een keramiekfabriek in China.

Keizers won in 2016 de Wim Sonneveldprijs en stond een jaar later in het theater met zijn programma Erg heel. Momenteel werkt hij aan zijn tweede theatershow Sorry baby. In 2019 was hij te zien als presentator van Experimensen (VPRO) en als teamcaptain bij Van De Week (BNNVARA). Daar moet je best veel voor te bieden hebben.

En het wordt dus niet makkelijk voor de jonge documentairemakers die met deze opdracht opgezadeld zijn maar er zitten natuurlijk ook andere kanten aan deze confrontatie want er moeten door drie mensen grenzen worden aangegeven. Het is niet niks als mensen het idee hebben dat zij alleen maar heel ingewikkeld met zichzelf kunnen omgaan. Daar zou je dan mogelijk eindelijk ook eens van af kunnen stappen alsof je je van een levensechte toneelrol bevrijden mag. Maar dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken natuurlijk.

Voor de beide documakers is het ook een inkijkje in het probleem van alle bekende talentvolle mensen in een maatschappij waarin zoveel concurrentie optreedt waardoor er ook persoonlijk om aandacht bijna geschreeuwd wordt. Stefano Keizers is als zoveel anderen óp zoek naar zichzelf' en dat is van alle tijden. Deze spreuk stond al boven de ingang van de tempel van Delfi in steen gebeiteld en is in de aloude Veda's en de Bijbel op diverse plaatsen terug te vinden.

Met vragen over "Wie ben ik? "komen veel mensen ook twijfelend bij psychologen of psychiaters terecht want ieder mens is soms korter of langer wel eens van slag en zoekt bij anderen om raad en hulp om meer over zichzelf uit te vinden.

Zelfs het serieuze Filosofie Magazine meldt hierover": Ken u zelf - welk zelf? In Filosofie van de zelfkennis vertelt Joep Dohmen meer daarover.
Veel klassieke Griekse filosofen, zoals Socrates, waren ook overtuigd van het idee dat ware kennis over het leven start bij intensief zelfonderzoek. Maar… kun je jezelf wel kennen? Wat is het zelf? Wat moeten we daaronder verstaan.

Op die manier bekeken staan Lavinia Aronson en Julian Kock net van de BNNVARA Academy, waar jonge mediamakers worden opgeleid tot professionals, voor een te-gekke opdracht. Aan de andere kant heeft het onderwerp 'zelf' hun een belangrijk en 'reddend' handvat aangereikt als cabaretier. Humor kan vaak een brede en allesomvattende brug vormen om te laten zien hoe wij allemaal een beetje van hetzelfde hebben en soms ook zijn. Of we het nu willen of niet...

Een zucht van verlichting want ondergetekende eet nooit pizza's en vermijdt gedoe met plastic verpakkingen want je zult maar door zulke pittige jonge documakers je huis moeten laten filmen... Echt iets voor BNN/VARA. Mogen wij s.v.p. passen voor zo'n onthulling en ontmaskering? Denkend aan die stofzuigerklus die bij ons al dagen vergeefs wacht op uitvoering. En meer nog... Veel meer... Stop want wij gaan liever niet net als Stefano Keizers zo nadrukkelijk ordeloos voor de bijl.

... STEFANO KEIZERS VRAAGT HET MAAR EVEN... WIE BEN IK? (WIE ZOU DAT NIET WILLEN WETEN DAN?)