• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Focus op Fotografie - Dronefotografie

  Het boek Focus op Fotografie: Dronefotografie (3e editie) zit vol specifieke en actuele informatie. Dat is ook nodig nu de drones een steeds belangrijkere rol gaan spelen in onze maatschappij. Vaak in de vorm van bewaking zoals bij de Nederlandse Spoorwegen waar vanaf nu drones voor onderhoudsinspecties van hun stations, parkeergarages en kantoren worden ingezet.

"Die honderden gebouwen moeten ieder jaar geïnspecteerd worden, een behoorlijk omvangrijke klus", zegt NS-woordvoerder Erik Kroeze in het NOS Radio 1 Journaal. Dat gebeurt gewoonlijk door steigers en kranen neer te zetten en medewerkers alle onderdelen van gebouwen etc. te laten bekijken. Eén van onze NS-medewerkers kwam op het idee om die inspecties ook met drones te gaan doen. Erik Kroeze: "Het geeft een hoop minder gedoe om met een drone te vliegen. Zo'n vlucht kun je op rustige momenten doen en dat geeft dus ook veel minder overlast voor reizigers."

Het boek van Wiebe de Jager introduceert een nieuwe manier van kijken naar 'onze dingen en wat wij zoals maken.' De wereld ziet er van bovenaf heel anders uit. Het fotograferen vanuit de lucht is zeker niet iets nieuws, alleen was het niet eerder zo toegankelijk als vandaag de dag. Met een drone van een paar honderd euro kun je al foto's maken van semi-professionele kwaliteit. En met een beetje inventiviteit en talent heb je al snel foto's die zo in een tijdschrift gedrukt kunnen worden.

Het boek Focus op Fotografie - Dronefotografie verscheen al in de 3e editie. Wiebe de Jager zegt: "Bedenk wel dat dronefotografie niet eenvoudig is. Het voorwerp moet op afstand in drie dimensies bestuurd worden, tegelijkertijd moet de omgeving in de gaten worden gehouden en dan moet er ook nog eens oog zijn voor het shot dat gemaakt gaat worden."

in zijn boek zet Wiebe de Jager de basisprincipes van dronefotografie uiteen. Hij gaat er vanuit dat de lezer nog niet over een drone beschikt. Mocht dat wel het geval zijn dan kan het eerste hoofdstuk worden overgeslagen. Ook worden de grondslagen van (digitale) fotografie behandeld. Dat hoofdstuk kan eventueel ook overgeslagen kan worden. Verder wordt er uitgebreid ingegaan op de do's en don'ts van het dronevliegen met tussendoor veel praktische tips.

Net als bij 'gewone' fotografie is het een kwestie van veel oefenen, je apparatuur leren kennen, en een oog ontwikkelen voor mooie composities.

In deze derde, herziene editie worden niet alleen de nieuwste drones besproken, ook is het hoofdstuk over de regelgeving aan de actuele situatie aangepast. Zo wordt onder meer stilgestaan bij de zogeheten minidrone-regeling en het ROC-light, die het beroepsmatig gebruik van drones tot vier kilo binnen ieders handbereik brengt. Het geheel is aangevuld met inspirerende luchtfoto’s van dronefotografen uit de hele wereld.

Handig is verder: van dit boek is er na registratie een webversie plus relevante extra's beschikbaar.

Boek: Focus op Fotografie - Dronefotografie, 3e editie
Auteur: Wiebe de Jager
Uitgever: Van Duuren Media