• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Singer Laren: The White Blouse

  Singer Laren presenteert van 3 september tot en met 5 januari een expositie van fotograaf Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier. Sinds 2011 werkt Van Hövell aan een reeks portretten waarin een witte blouse van omstreeks 1912 centraal staat.

Meer dan 75 vrouwen en mannen, kinderen en volwassenen, hebben voor haar camera in of met de kwetsbare blouse geposeerd, waaronder Jenny Arean, Alexandra Radius, Hans Croiset, Daan Schuurmans, Jort Kelder en Toer van Schayk. In de tentoonstelling The White Blouse gaan ruim 25 portretten een bijzondere dialoog aan met het in 2015 herontdekte schilderij van James McNeill Whistler Symphony in White. The Girl in the muslin Dress (1870) uit de collectie van Singer Laren.

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier is als fotograaf vooral bekend om haar verstilde portretten, intieme interieurfoto’s en Amsterdamse wintergezichten. Hiervoor maakt zij gebruik van een analoge Hasselblad camera en natuurlijk licht met als resultaat sfeervolle zwartwit opnamen die altijd wel een element van mysterie bevatten.

Hoewel deze foto’s herinneringen oproepen aan de zwartwit opnamen uit de begintijd van de fotografie hebben zij een geheel eigen karakter en stijl en maken zij veelal dat zichtbaar wat ogenschijnlijk onzichtbaar is. Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur zegt daarover: "Net als de zeventiende-eeuwse portretschilders speelt Marie-Jeanne met het zonlicht, dat door een raam op de geportretteerde neervalt. De pure eenvoud en eerlijkheid van de foto’s van Marie-Jeanne zijn een verademing binnen de wereld van de “kunstfotografie”. Gelijk haar leermeester Koos Breukel beheerst zij de kunst om het wezen van de geportretteerde bloot te leggen."

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier maakte dit veelzeggende portret van prima ballerina Alexandra Radius in 2016.

Ter informatie voor een nieuwe jonge generatie: Met de Alexandra Radius Prijs zetten de Vrienden van Het Nationale Ballet jaarlijks een danser van het gezelschap in het zonnetje. De prijs wordt uitgereikt aan opvallend, aanstormend jong danstalent. Naamgever is prima ballerina Alexandra Radius (Amsterdam, 1942), die tot 1991 bij het Nationale Ballet danste en in ons land nog steeds een begrip is.

...PRIMA BALLERINA ALEXANDRA RADIUS IN 2016 GEFOTOGRAFEERD DOOR MARIE-JEANNE VAN HÖVELL TOT WESTERFLIER...