• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Vernieuwing en engagement in de theaterwereld

  Is het vijftig jaar na Aktie Tomaat tijd voor nieuw protest in de theaterwereld? Daarover gaat een live debat en radiodebat onder leiding van Coen Verbraak. Het is op de kop af vijftig jaar geleden dat jonge theatermakers van Aktie Tomaat in opstand kwamen tegen de vastgeroeste wereld van de podiumkunsten. Er was volgens hen geen ruimte voor engagement en experiment.

Jong talent smeet uit protest met tomaten tijdens voorstellingen van het traditionele toneel. De strategie had effect. Een stroom aan nieuwe, inmiddels legendarische, theatergroepen als Werkteater en De Appel zag het levenslicht. Overvloed op het gebied van kleine zalen, productiehuizen en mime werd mogelijk gemaakt. Inmiddels is de cultuurwereld door de overheid financieel kaal gesnoeid. De schaarse middelen die resten lijken weer naar de grote gezelschappen te gaan.

Is de toneelwereld in 2019 terug bij af? Zijn het de aloude ensembles die weer de dienst uitmaken? Is er nog voldoende ruimte voor experiment en engagement? Speelt de overheid daar een rol in? Of is het de macht van de markt die tegenwoordig alles overheerst in de theaterwereld, van Soldaat van Oranje tot de regen aan vertaalde Amerikaanse succesnummers in het DeLaMar Theater? (Vrij naar het adagium van een oude commerciële tv-baas: als de mensen bloemkolen willen, krijgen ze bloemkolen).

De publieke tribune van Human stelt de gewetensvraag: is het tijd voor een nieuwe Aktie Tomaat? De publieke tribune hoor je live op de radio.

Presentator Coen Verbraak gaat in gesprek met regisseur Johan Simons, actrice Olga Zuiderhoek, acteur en theatermaker Hans Croiset en musicalster Frank Sanders.

De radiouitzending is maandag 26 augustus van 20.30-21.30 uur te beluisteren op NPO Radio1 bij Human.

En tijdens de openingsavond van het Nederlands Theater Festival is er een live-editie van De publieke tribune van Human.

Onder leiding van Coen Verbraak ontspint zich een discussie onder publiek op de tribune, bestuurders en theatermakers, met acteur Gijs Scholten van Aschat, Marcus Azzini (regisseur en artistiek directeur Toneelgroep Oostpool) en Henriëtte Post (directeur Fonds Podiumkunsten). Regisseur Greg Nottrot denkt en praat mee vanaf de tribune als 'luistervink'.

Dit gebeurt donderdag 5 september van 20.00-21.15 uur in de Grote Zaal van De Balie in Amsterdam. Hiervoor kunnen kaarten worden gekocht.

MOET ER WEER HOOG NODIG WORDEN GEPROTESTEERD WORDEN OF TOCH NIET? ... JOURNALIST COEN VERBRAAK SPREEKT OVER DIVERSE URGENTE VRAAGSTUKKEN MET EEN PANEL VAN DESKUNDIGEN...

FOTO: FRANK RUITER