• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Geen subsidies naar anti-integratieve clubs

  AMSTERDAM - Amsterdam moet een code ontwikkelen die voorkomt dat organisaties die de integratie tegenwerken subsidie kunnen krijgen. Daartoe heeft VVD-raadslid Claire Martens op 13 - 9- 2019 een voorstel ingediend in de gemeenteraad.

Claire Martens: “In het verleden heeft het kunnen gebeuren dat Amsterdam subsidies verleende aan organisaties wiens activiteiten indruisten tegen de kernwaarden van Nederland. Ook zijn er stichtingen gesubsidieerd waarvan de bestuursleden op de radar stonden bij de inlichtingendiensten. Dit mag niet meer gebeuren.”

In het voorstel pleit Martens voor het instellen van een verplichte verklaring voor subsidieontvangers. “In deze verklaring dienen de subsidieaanvragers de kernwaarden van Nederland te onderschrijven. Als blijkt dat men zich hier niet aan houdt, moet de subsidie volledig worden terugbetaald,” aldus Martens.

Om te voorkomen dat subsidies en verkeerde handen vallen moet de gemeente nauwer gaan samenwerken met de inlichtingendiensten. Daarnaast zou Amsterdam wat Martens betreft steekproeven moeten houden onder de stichtingen en organisaties die een subsidierelatie met de gemeente hebben.

Het college dient binnen zes weken te reageren op het voorstel. Vervolgens dient de gemeenteraad zich uit te spreken over het plan. Volgens een artikel in dagblad De Telegraaf is het verstrekken van subsidies een lokale aangelegenheid maar is Amsterdam de eerste gemeente die deze subsidie-schoning op de agenda van de raad zet.

Martens zegt daar ook dat er eigenlijk een toets zou moeten komen om er achter te komen of de intenties van de aanvragende organisaties niet strijden met de kernwaarden van onze maatschappij. En deze toets zou bij iedere gemeente onderdeel van het subsidiebeleid moeten worden.

Het VVD-raadslid vindt het vooral kwalijk dat er organisaties zijn die relatief foute gezichtspunten uitdragen waarbij kleine kinderen en jongeren al vroeg ideeën worden ingepompt die lijnrecht staan tegenover de gelijkwaardigheidsbeginselen in onze maatschappij.

Hier hadden natuurlijk al veel eerder wettelijke bepalingen voor moeten bestaan. In iedere gemeente had men hiervan tijdig op de hoogte moeten zijn door een werkzame toets. Dus niet door een zogenaamde toets voor de búhne maar door een effectief en gericht onderzoek naar het eventueel onderdrukken van vrije democratische waarden vooral bij educatieve programma's zowel voor jongeren als ouderen.

Het is ook werkelijk te gek dat onze belastingbetalers momenteel nog indirect mee moeten dokken voor deze relatief foute organisaties waartegen men nu nog verzuimt op te treden die daarbij toch ook nog steeds subsidie weten te verwerven.

RAADSLID CLAIRE MARTENS: .... NIET STROOIEN MET SUBSIDIES NAAR ORGANISATIES DIE ONZE KERNWAARDEN IN ONZE MAATSCHAPPIJ ONDERDRUKKEN ... DAARVOOR EERST EEN ORGANISATIE TOETSEN...