• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Frits Wester te moe bij televisieoptreden

  Voor het eerst in jaren heeft Frits Wester geen deel uitgemaakt van het nieuwsteam dat Prinsjesdag verslaat. Het besluit volgde nadat de politiek verslaggever vorige week niet helemaal helder voor de camera van RTL Nieuws verscheen. Dat is jammer.

Een woordvoerder van RTL bevestigt aan RTL Boulevard dat er gesprekken zijn geweest tussen Wester en het team van RTL Nieuws over de nieuwsuitzending van 8 september. Toen leek Wester niet helemaal helder en op sociale media ging de vraag rond of hij dronken of ziek was. Wester zegt zelf dat hij op het moment “heel erg moe” was. Hij was die dag op vakantie gegaan en zijn vlucht had vertraging gehad. Voor wie een vleugje meekrijgt van wat iemand met dat beroep meemaakt is dit overigens zeer begrijpelijk.

Ilse Openneer, adjunct-hoofdredacteur van het RTL Nieuws, laat weten dat de gesprekken die er met Wester en RTL worden gevoerd de reden zijn voor zijn afwezigheid. Voor velen zijn Prinsjesdag en Wester onlosmakelijk verbonden, schrijft NU.nl, omdat de verslaggever sinds 2004 vrijwel jaarlijks het embargo op de miljoenennota weet te omzeilen en de begroting al voor de derde dinsdag in september onthult.

Door het bericht over de uitputting waaronder een politiek verslaggever kan lijden zouden meer bedrijven eens er toe kunnen komen af en toe wat alerter het algehele welzijn van hun talentvolle medewerkers te  evalueren. Deze vaak zeer sensitieve mensen geven alles wat ze kunnen binnen de werksfeer maar hebben net als ieder ander ook te maken met hun privéleven en de stress van sociale relaties.

Het is niet de eerste keer dat zeer talentvolle mensen op een bepaald moment zo moe zijn dat je ze bij wijze van spreken zou kunnen opvegen. Fighting spirit zorgt voor overleven of je nu een beroemde D J bent of een fantastische wetenschapper die een subsidie moet waar maken of een geweldige zanger of gewoon maar de superlieve altijd voo0r iedereen klaar staande moeder of dochter...

Iedereen kan deze lijst uit eigen waarneming of erger nog uit eigen ervaring uitbreiden. Soms sta je voor een grens. Je kunt niet meer. Niemand kan ook constant perfect zijn. Zelfs machines kunnen dat niet. Dat totaal onmachtige gevoel wat soms op0treedt kan te maken hebben met verbroken relaties, stress door verwanten, liefdeloze lastercampagnes om je heen of het gemis aan oprechte steun van een partner.
Je hebt zelfs van die vreselijke partners die op zo'n moment doen alsof juist hun een grote ramp heeft getroffen.

Misschien ben je verslaafd aan een sport waarbij je gegarandeerd een ongeluk zal krijgen maar moet je nu eenmaal iedereen imponeren. Of misschien spot je met je gezondheid door van moeheid en verdriet toch maar veel te veel te roken of te drinken. Of wil je zo ontzettend graag dat je vader of moeder of je partner trots op je zijn terwijl ze het heerlijk vinden om je te kleineren en de grond in te trappen omdat ze eigenlijk een enorme rothekel aan zichzelf hebben. Maar je hoort helaas bij die te lieve mensen die dat nu eenmaal niet kunnen begrijpen.

Ook mensen die jarenlange wel crisis op crisis hebben overleefd zijn soms opeens een tijdje het stuur kwijt. Niemand is een robot en als je het tijd geeft gaat het weer over.

Als je dat onvermogen bij jezelf voelt moet je een pauze inlassen. Slapen, lezen, bankhangen, sporten of zoals Oprah Winfrey uren lang in een bad gaan liggen. Haar badkamer is daarom als het ware een klein paleis. Maar je hebt van die plichtsgetrouwen die hun eigen pijn negeren. Zij moeten door hun omgeving na enige tijd worden teruggefloten want als je het zelf niet doet komt het hoe dan ook toch op anderen neer. Ook tv-talent moet zich af en toe even terugtrekken in plaats van altijd stoer door te blijven gaan.

Dit geldt ook voor onze redactie waardoor soms de vele bezoekers ook enige4 tijd geduld moeten hebben tot bepaalde artikelen door ons verwerkt kunnen worden. Wachten is moellijk. We zijn heus dankbaar voor de grote belangstelling die wij steeds mogen ervaren maar het is zoals een vriend van ons zegt: "Het komt al-le-maal goed. Als het meezit."