• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Piloot en schrijfster Connie Mitchell tekent boekcontract

  ALKMAAR – Piloot en schrijfster Connie Mitchell heeft bij uitgeverij Kluitman haar boekcontract getekend voor Thirsa en het spookvliegtuig, een spannend boek voor jongens én meisjes.
In het dagelijks leven is Connie Mitchell piloot en ze vliegt al 27 jaar met veel plezier de wereld over. In haar beroep zit zij vast aan een programma van strak voorgeschreven procedures en checklists...

"Maar ik heb ook een creatief deel in mij dat een uitweg zoekt, "vertelt Connie. Dat is herkenbaar voor veel mensen maar zij vragen zich dan wel eens af: "Hoe los je dat op? " Vaak komen mensen in onze tijd trouwens nagenoeg om van een te groite hoeveekheid werk. Dan hebben ze geen ruimte meer voor andere zaken. Dat kan ook anders zijn maar dan heeft lang niet iedereen een speciale hobby of passie of is bijvoorbeeld creatief ingesteld. Zo zijn er veel mensen gek op muziek of dans of sport of volgen graag cursussen.

Er zijn heel veel verschillende keuzes mogelijk om je te ontwikkelen maar lang niet iedereen heeft dat nog voor zichzelf ontdekt. Dat blijkt helaas weer gedurende de Week van de Eenzaamheid die op 1 oktober is begonnen. Dan heeft Connie Mitchell wel een heel creatieve manier ontdekt om in haar contacten met de buitenwereld iets moois te tonen.

"Tijdens het schrijven werd ik weer dat meisje van tien jaar met wie niemand contact kreeg als ze een boek las," zegt Connie Mitchell. "Alleen was ik het nu zelf die het verhaal verzon. Ook kon ik in dit boek een thema vormgeven dat ik erg belangrijk vind, namelijk de stereotiepe rolverdeling van man en vrouw, die nog steeds voor een groot deel de arbeidsmarkt overheerst."

Dat klopt natuurlijk wel. Je kunt daar van vinden wat je wilt. Soms hebben mensen die niet in het gemiddelde passen het moeilijki. Daar kan je op een dramatische manier de moeilijkheden nog van vergroten of je kunt proberen wat minder de hokjesgeest te laten overheersen. Het wel boeiend vinden dat mensen niet allemaal hetzelfde zijn. Dat is even wennen soms maar het kan ook heel bevrijdend werken. (Waarom zouden vrouwelijke voetbalsters minder belangrijk zijn dan mannelijke bijvoorbeeld?)

Connie Mitchell heeft een boek over dit thema bedacht. In haar verhaal is het vervoermiddel van de vier vrienden in het boek is een sportvliegtuigje. Connie: " Hier kon ik natuurlijk mijn kennis van de luchtvaart goed voor gebruiken."

Haar boek Thirsa en het spookvliegtuig zal in 2020 verschijnen.