• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Chiem van Houweninge schenkt collectie Beeld en Geluid

  Scenarioschrijver en acteur Chiem van Houweninge heeft een deel van zijn collectie overgedragen aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De schenking bestaat onder andere uit audiovisueel materiaal, scripts, fotografie en draaiboeken van Zeg ‘ns Aaa en Oppassen!!! en het papieren productie-archief van zijn bedrijf Blue Horse Productions. Van Houweninge is een van de meest succesvolle scenarioschrijvers van de Nederlandse televisie.

Beeld en Geluid vult dankzij deze schenking de collectie aan met nog ontbrekende afleveringen en unieke opnamen achter de schermen van de populaire comedyseries Zeg ‘ns Aaa en Oppassen!!!. Ook ontving het instituut het originele script van de eerste aflevering van Zeg ‘ns Aaa. Dankzij deze overdracht beschikt Beeld en Geluid over een mooi overzicht van deze twee series die het populaire televisiegenre tot grote hoogte hebben doen uitgroeien. Wie was de beroemd geworden Chiem van Houweninge?

Hij studeerde in 1969 af aan de Amsterdamse toneelschool. Tijdens zijn spel bij het Nieuw Rotterdams Toneel, het Amsterdams Toneel en het Publiekstheater legde hij zich steeds meer toe op het schrijven van televisiescenario’s. Van Houweninge is met name bekend van de succesvolle comedyseries Zeg ‘ns Aaa (1981 tot en met 1993, 2009) en Oppassen!!! (1991 tot en met 2003).

Beide series wonnen een Gouden Televizier-Ring. In 1991 richt Van Houweninge zijn eigen productiebedrijf Blue Horse Productions op. Met dit bedrijf neemt hij meerdere eigen producties op zoals Oppassen!!!, Bergen Binnen en de politieserie Luifel & Luifel. Van Houweninge’s echtgenote Marina de Vos is één van zijn vaste scenarioschrijfsters.

Beeld en Geluid is een vertrouwde en toonaangevende bewaarplek en een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren. Zowel online als in het museum en soms op locatie.

Het instituut is één van de grootste archieven ter wereld en de bewaarplaats van diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid benadert het Nederlandse medialandschap vanuit media-historisch perspectief en laat zien welke impact media hebben op ieders leven.