• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Tim en Tom Coronel met The Beast 3.0 voor Dakar

  HUIZEN – Vol trots hebben Tim en Tom Coronel hun wagen voor de Dakar Rally 2020 gepresenteerd. Met ‘The Beast 3.0’ hoopt de tweeling opnieuw mooie dingen te laten zien in de zwaarste uithoudingsproef voor mens en machine. Voor de aanstaande editie verruilt de Dakar Rally Zuid-Amerika voor Saudi-Arabië. De uitdaging zal niet minder zwaar zijn, maar het duo hoopt weer wat beter voor de dag te komen dan afgelopen jaar het geval was. “We hebben wel een serieus probleem”, erkent Tom, “want ik ben namelijk verslaafd geraakt. Verslaafd aan de Dakar, het virus is nu echt overgeslagen. Ik had een paar jaar geleden nooit verwacht dat ik dit nou zou zeggen”, lacht hij.

Het nieuwe model is niet voor niets omgedoopt tot versie 3.0, want ten opzichte van afgelopen jaar is er veel veranderd. “Al vanaf februari zijn we volgas bezig om ons kindje weer wat meer volwassen te laten worden”, vertelt Tim vol enthousiasme. “We begonnen met een lijst van acht pagina’s aan verbeterpunten en die zijn allemaal afgevinkt. Dan hebben we het vooral over ergonomie, gewicht en bodywork. Zo is de voorkant korter, hebben we een andere voorwielophanging, een andere veerweg en verbeterde draagarmen. In Saudi-Arabië rijden we veel meer door de wildernis dus ik verwacht minder locals die kunnen helpen "

Daarom moet het team eventuele problemen dus makkelijker en sneller kunnen verhelpen. Tom legt uit dat het ontwerpproces voor het nieuwe wapen feitelijk al tijdens de vorige editie van de Dakar begon: “Als we aan het rijden zijn, zijn we constant met elkaar in gesprek. Ik heb een notitieboekje bij me om dingen in te noteren. Dat doen we nog tijdens de proeven. Dan zit je er middenin en weet je wat er speelt, als je een maand na de rally bij elkaar komt is een deel alweer vergeten. De eerste verbeteringen worden dus ‘on the fly’ besproken. Het huiswerk voor Tim!”

De uithoudingsproef verkast voor de aanstaande editie naar Saudi-Arabië. Dat maakt de uitdaging niet anders volgens Tom: “De organisatie wil elk jaar verrassen, dus wat dat betreft verandert er weinig. Ze willen dat minstens de helft de finish niet haalt, want het is niet voor niets de zwaarste rally ter wereld... "

Inmiddels kennen de Coronels deze trucjes een beetje: zo zijn de laatste kilometers altijd de zwaarste." Het venijn zit hem in de staart, dat hebben we de afgelopen jaren wel geleerd. Het avontuur zal voor ons wel heel anders zijn: Saudi-Arabië is geen Zuid-Amerika. En zand in Chili is anders dan het zand in Afrika of het Midden-Oosten. We komen ook dit jaar weer voor heel grote verrassingen te staan maar daarom doen we ook mee, niet om hetzelfde te zien als vorig jaar. Dus kom maar op!"

TIM EN TOM CORONEL PRESENTEREN HIER THE BEAST 3.0 OMDAT ZE HOPEN 'ONGELOOFLIJK MOOIE DINGEN' ERMEE TE GAAN DOEN...