• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Kosten gemeentepolis voor minima gestegen

  De populariteit van de collectieve zorgverzekering voor minima (de “gemeentepolis”) is de afgelopen jaar flink toegenomen. Niet alleen bieden bijna alle gemeenten een gemeentepolis aan (2018: 98%), ook is het aantal mensen die hem hebben de afgelopen jaren flink gestegen van 525.000 in 2014 naar 740.000 in 2018.( Bron: BS&F )

Wel gewaardeerd maar toch staat de gemeentepolis ook onder druk. Zorgverzekeraars maken er waarschijnlijk verlies op. Zorgverzekeraars hebben geen winstoogmerk maar moeten wel in actie komen als zij (structureel) verlies maken op de gemeentelijke zorgverzekering voor minima. Ze kunnen daarvoor aan verschillende knoppen draaien. Ze kunnen de premie verhogen, de collectieve korting verlagen, de dekking (naar beneden) aanpassen. Uit onderzoek blijkt dat alle opties voorbijkomen. Waar de ene verzekeraar de korting verlaagt of de premie verhoogt zoekt een andere het meer in een vermindering van de voorwaarden. Anderen zetten de ultieme stap: zich terug trekken uit een gemeente.

Zorgverzekeraars hebben geen winstoogmerk maar moeten wel in actie komen als zij (structureel) verlies maken op de gemeentelijke zorgverzekering voor minima. Ze kunnen daarvoor aan verschillende knoppen draaien.

Ze kunnen de premie verhogen, de collectieve korting verlagen, de dekking (naar beneden) aanpassen. In het onderzoek blijkt dat alle opties voorbijkomen. Waar de ene verzekeraar de korting verlaagt of de premie verhoogt zoekt een andere het meer in een vermindering van de voorwaarden. Anderen zetten de ultieme stap: zich terug trekken uit een gemeente.

Veel gemeenten bieden de mogelijkheid om het eigen risico van 385 euro per jaar mee te verzekeren. De premie daarvan is wel al snel zo’n 25 euro per maand. Dat betekent dat je sowieso 300 euro kwijt bent aan premie, ook al maak je geen zorgkosten. Dit lijkt vooral dus een goede optie voor mensen met hoge zorgkosten, die zeker weten dat ze komend jaar het eigen risico vol maken aan medicijnen of ziekenhuis behandelingen.

De huisarts en tandarts gaan niet van het eigen risico af. Een andere optie die verzekeraars bieden is om je eigen risico vooraf gespreid te betalen. Dan krijg je achteraf het bedrag terug dat je niet hebt opgemaakt.

Meer info op zorgkiezer.nl