• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Moderne mannen on-voldoende gewaardeerd

  In Amerika lijkt het wel het woord van de dag geworden: mannen worden achteruit gesteld en de moderne maatschappij is over-feministisch ingesteld. Er zijn hele groepen mannen die zich vol onvrede over deze mentaliteit verenigen in de manosfere. VPRO Tegenlicht maakt er een programma over. En je kunt er over van mening verschillen maar met alle respect voor de mening van wie daar anders over denkt heb ik persoonlijk dezelfde indruk als de 'boze' mannen. Vrouwen worden bejubeld om dit en dat en mannen niet.

Ik geef mijn éénlijnige visie ( voor wat die dan ook waard mag zijn) niet graag over de totaal verschillend gescharkeerde levensstijl van een enorm brede groep individuen die wij de maatschappij zoals hij nu is noemen. Maar je kunt niet ontkennen dat er trends zijn die op een bepaald moment het gedrag en het leven van veel mensen beheersen. En dan zie je wel heel veel lieve mannen die niet aan bod komen of miskend worden. Of er een beetje bij hangen als je ze in gezelschap tegenkomt.

Als ze leuke dingen doen of zeggen worden ze vaak afgekraakt door hun partner of echte of aangetrouwde familie die vermoeid is door andere dingen of door werk en wil dat zij gedurende enige of wat langere tijd de volle aandacht krijgen. Natuurlijk heb je in elke situatie mensen die anderen wel die ruimte geven maar er kan ook te veel aandacht worden gevraagd van anderen. Het gaat een beetje om het verdelen van de aandacht. Geven en nemen is natuurlijk de kunst.

En er is natuurlijk een groot verschil in bepaalde culturen hoe die aandacht wordt verdeeld. in de kern van de zaak gaat het ook altijd om macht. Wie maakt uit wie de toon aangeeft in een gesprek, wie is in staat de lakens uit te delen tijdens werkzaamheden, wie wint de prijs tijdens wedstrijden, wie bepaalt hoe het geld wordt verddeeld, waar de vakantie heen gaat, wie aanzien heeft tijdesn een feestje of juist niet. Persoonlijk vind ik feestjes bijna altijd een soort van ramp maar dat terzijde. (Voor mij betekent een echt gesprek pas een feest).

Of het nu een vrouw of een man is maakt niet uit wanneer je in een situatie door iemand - bijvoorbeeld je baas - naar behandeld wordt. Macht van de ander maakt het erger. Misschien dat vrouwen momenteel het feminisme daarom overdrijven nadat ze generaties lang van de macht van de man afhankelijk waren. Vaak gaat er een verwijzende oorzaak naar slechte vaders of geen vader gehad hebbende vrouwen die op hoge poten man-afwerend door het leven stappen.

Of ze geven wel aan vriendschap met vrouwen de voorkeur maar zijn daarnaast mannen goedgezind. Dat is totaal okay. Maar er komt ook een andere overdreven attitude vaak voor waarbij vrouwen alleen tellen en totaal over the moon worden geprezen. Een voorbeeld?

Dit las ik op het internationaal bekende vakblad Fashion United waarin een redactrice een show van Dior bezocht.
... Bij Dior stelde Maria Grazia Chiuri, de eerste vrouwelijke creatief directeur van het modehuis, het publiek de vragen: “Zou God een feminist zijn?” en “Wat als vrouwen de wereld regeerden?” (Dit soort opmerkingen geeft mij altijd een onbehaaglijk gevoel.)

De redactrice vervolgt met
"... In het Musée Rodin, waar de show plaatsvond, betraden gasten een ruimte die was getransformeerd in een godin, The Female Divine, welke was ontworpen door kunstenaar Judy Chicago. Het werk vraagt om “de rollen en machtsverhoudingen die, kijkend naar geslacht, de manier waarop we vandaag de dag samenleven, bepalen” te heroverwegen. " ( Daar heb je het gedonder al.)

Fashion United is altijd prima op de hoogte van alle mode vakgeheimen en vervolgt met: "Godinnen domineerden ook de catwalk, gekleed in Grieks-Romeins geïnspireerde jurken, rokken en maatwerk, elke look gecombineerd met platte sandalen. Omdat hoge hakken niet nodig zijn voor vrouwelijke empowerment."

NEXT LEVEL GRAAG ... MANNEN ZIJN OOK HEEL INSPIREREND BEZIG EN WILLEN GEWOON GEZIEN WORDEN... MEER HIEROVER BIJ HET VPRO-PROGRAMMA TEGENLICHT OVER ALFAMANNEN... 

FOTO: MAARTEN KRAMER