• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Migranten in ijskou gestopt aan Hongaarse grens

  BUDAPEST / KELEBIJA (BosNewsLife) - Honderden migranten die oorlog, vervolging en armoede ontvluchtten en betoogden in bittere kou aan de grens van Hongarije zijn teruggestuurd per bus naar asielcentra diep in buurland Servië. De groep verzocht dringend toegang tot Hongarije,een lidstaat van de Europese Unie.

Honderden mensen, waaronder mannen, vrouwen en kinderen, smeekten om "open grenzen"! Urenlang zat de groep bij de grensovergang van Kelebija, waarbij een oproep werd gedaan om Hongarije binnen te komen. Sommige mensen zaten bijeen, anderen liepen urenlang rond in het ijskoude weer en de bijtende wind. Sommigen lagen uitgeput op de grond. Maar de fel anti-migratieregering van Hongarije heeft de grenzen met Servië met hoge prikkeldraad hekken gemarkeerd om de toegang tot het land onmogelijk te maken. De regering van premier Viktor Orbán heeft eveneens extra grenspolitie en troepen naar het gebied gestuurd. Hij zegt dat het land overspoeld wordt door immigranten die illegaal Hongarije binnen proberen te komen.

Deze migranten behoren tot de duizenden vluchtelingen die vastzitten in Servië in erbarmelijke omstandigheden. Velen zijn wanhopig. "Ik ben hier echt niet heen gegaan om geld te krijgen van de Europese Unie," zei Amira, een Syrische vluchtelinge . Ze draagt een muts  en dikke rode sjaal en spreekt met een wit vertrokken gezicht van de kou."Je weet dat mijn land in oorlog is. Ik kan niet terug naar Syrië.Er is voor ons allemaal geen weg terug," voegt zij er aan toe . "We kunnen nergens heen. Daarom ziten we hier vanaf van gisteravonden de hele nacht en vandaag in dit stuk niemandsland."

Het is een treurige situatie in het kleine grensdorp. Aan de andere kant  kant van het grenshek staan de veiligheidstroepen boos en streng toe te kijken naar de uitgeputte mensenmassa. Amira slaat haar armen om zich heen. "Het is vreselijk koud en we kunnen nergens schuilen,"verzucht ze tegen enkele verslaggevers. "We hebben niets anders dan ons leven. We kunnen niet terug en nergens heen. We zijn zo gestresst en wanhopig. Wat is het lot van onze kinderen? Hebben zij ooit nog een toekomst... En er zijn zwangere vrouwen bij. En ook ouderen maken deel uit van onze groep."

Toch omschrijft de Hongaarse Staatstelevisie deze groep mensen als " een karavaan van single mannen" die willen laten zien "hoe wreed" Hongarije is.

Deze tweedaagse confrontatie is nu even afgesloten. De Servische autoriteiten hebben de ongeveer 400 tot 500 demonstrerende migranten die urenlang aan de grens met Hongarije smeekten om binnengelaten te mogen worden in bussen gezet en teruggestuurd naar asielcentra verderop gelegen diep in Servië.

Vorige week werden door de Hongaarse veiligheidsdienst waarschuwingsschoten afgevuurd toen tot 80 migranten probeerden Hongarije binnen te komen via een grensovergang met Servië. Videobeelden van BosNewsLife bevestigden het incident.

Vier van de mensen die dat probeerden (twee Syriërs en twee Palestijnen) werden binnen 48 uur veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Daarna wacht hun een uitzetting van vier jaar uit Hongarije. Binnen 48 uur snelrecht. Dat is voor een eerlijke rechtsgang wel heel snel.

AUTEUR: STEFAN J BOS