• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Film: And Then We Danced

  Zondag 23 februari om 20.00 uur wordt door Oxville Cinema in de Blauwe Zaal van de Meervaart de ontroerende film And Then We Danced vertoond. Deze in Georgië opgenomen film, vertelt het verhaal van de virtuoze danser Merab, die de charismatische danser Irakli ontmoet.Er ontstaat een bijzondere relatie tussen de twee jonge mannen. Een relatie die in Georgië niet door iedereen wordt toegejuicht. Hoe gaan beide jonge mannen hiermee om?

Speciaal voor deze vertoning komt Tbilisi Pride activiste Ana Subeliani over uit de Georgische hoofdstad. De 30-jarige Ana Subeliani, is LHBTI activiste en was op 8 november vorig jaar aanwezig bij de feestelijke filmpremière in Tbilisi. Een bijzondere gebeurtenis voor veel LHBT-ers in Georgië. Het beloofde een mooie avond te worden, maar het pakte heel anders uit. Ana die net als veel andere bezoekers te voet naar het theater was gekomen, werd door demonstranten opgewacht. Na allerlei schermutselingen, werd zij in een ambulance richting het ziekenhuis afgevoerd, terwijl het bloed over haar gezicht liep. Ondanks de aanwezigheid van een cordon van politieagenten in oproeruitrusting, werd zij door een van de demonstranten met een mobieltje op haar hoofd geslagen. Wat een feestelijke première had moeten worden, eindigde in het ziekenhuis.

Ana Subeliani is de avond waarop de film wordt vertoond aanwezig om met de aanwezigen de film opnieuw te bekijken. Voorafgaand en na afloop van de film wordt Ana geïnterviewd door Chantal van den Bossche. Ana zal niet alleen vertellen wat er precies gebeurde tijdens de première en welke impact dat op haar heeft gehad, maar ook over de algemene situatie van LHBT-ers in Georgië. Naloop is er gelegenheid om met Ana en met elkaar na te praten in de foyer.

De vertoning van And Then We Danced is het eerste resultaat een nieuwe samenwerking op filmgebied in Amsterdam Nieuw West. Oxville Cinema, Pink Nieuw West en Roze in Beeld verzorgen komend jaar een aantal interessante filmvertoningen, waarbij naast de filmvoorstelling een extra activiteit wordt georganiseerd.

Walter van Ruitenbeek, voorzitter van Pink Nieuw West: ‘We zijn erg blij met deze samenwerking. Deze activiteit is een mooie aanvulling op alle activiteiten die we gedurende het gehele jaar door al in Nieuw West organiseren. Belangrijk dat Ana bij deze filmvertoning aanwezig is om met elkaar van gedachten te wisselen over de situatie van LHBT-ers. Deze film is de moeite waard om gezien te worden!”.

Deze samenwerking zal een vervolg hebben op donderdag 5 maart wanneer de Keniaanse film Rafiki wordt vertoond ter ere van internationale vrouwendag.

Meer info op oxville.nl / meervaart.nl en pinknieuwwest.org

De voorstelling is een samenwerking tussen Stichting Oxville, Pink Nieuw-West en Roze in Beeld en mede mogelijk gemaakt door de Meervaart, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds voor Nieuw-West, Bob Angelo Fonds en WECF Georgië en Tbilisi Pride.

FILM: AND THEN WE DANCED...