• Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 'Photographic Paintings'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Britse koningin over Tweede Wereldoorlog vanwege Coronacrisis

  Koningin Elizabeth II is er van overtuigd dat de Britten de nieuwe pandemie van het coronavirus zullen overwinnen als ze even vastberaden de confrontatie aangaan als haar land zich toen talloze andere beproevingen en tragedies heeft meegesleept. Met een beroep op de geest van de Tweede Wereldoorlog drong de Britse vorst er bij de televisie op aan om de vastberadenheid als generaties van het verleden aan te tonen.

In wat pas de vijfde televisietoespraak van haar gedurende de 68 jaar dat zij al op de troon zit liet zij weten dat haar rijk in deze tijd steeds grotere uitdagingen tegemoet moet treden. Echter, "Samen pakken we deze ziekte aan. En ik wil u graag geruststellen want als we verenigd en vastberaden blijven, dan zullen we dit zeker overwinnen." De 93-jarige vorstin sprak vanuit haar huis in Windsor Castle, waar ze verblijft met haar echtgenoot prins Filip die de leeftijd van 98 heeft weten te bereiken.

"Hoewel we al eerder met grote uitdagingen te maken hebben gehad, is dit een geheel andere. Deze keer sluiten we ons aan bij alle naties over de hele wereld in een gemeenschappelijk streven, waarbij we de grote vooruitgang van de wetenschap en ons instinctieve mededogen gebruiken om te genezen. We zullen slagen - en dat succes zal aan ieder van ons toebehoren."

Soms weerklonk tijdens de uitzending de beroemde radiotoespraak die koning George VI in 1939 hield, toen Groot-Brittannië op de rand van de oorlog met Duitsland stond. De toespraak van koningin Elizabeth kwam niet lang nadat ambtenaren zeiden dat het dodental van het virus, bekend als COVID-19, in Groot-Brittannië in de laatste 24 uur met 621 was gestegen tot 4.934. Dat aantal zou zich in de volgende week vermenigvuldigen.

Elizabeth bedankte degenen die thuis bleven en zei dat dit heeft geholpen om anderen te sparen van het lijden en het verdriet dat al door sommige families werd gevoeld. Ze prees de gezondheidswerkers voor hun onbaatzuchtige werk en sprak haar waardering uit voor de "hartverwarmende" verhalen van mensen uit het hele Gemenebest, waarvan zij het hoofd is. De koningin noemde daarbij eveneens speciaal diegenen die voedsel en medicijnen leveren aan de mensen die dit dringend nodig hadden.

De koningin kenmerkte de crisis als "een tijd van ontwrichting in het leven van ons land.". Zij sprak over een verstoring die "verdriet bracht aan sommigen, financiële moeilijkheden aan velen en enorme veranderingen in het dagelijks leven van ons allemaal,"

Het Britse koningshuis bleek eveneens niet immuun voor het virus. De zoon van de koningin tevens haar erfgenaam Prins Charles - nu 71 jaar - is onlangs hersteld na het lijden van milde symptomen van COVID-19.

Premier Boris Johnson behoort nu tot de mensen die zich na een isolement op de intensive care van het ziekenhuis bevindt. Er bestaan grote zorgen over zijn toestand en staatshoofden van verschillende landen waaronder premier Rutte hebben hem laten weten met hem mee te leven en hem van harte beterschap te wensen. Zijn taken worden momenteel overgenomen door de Britse minister van Buitenlandse Zaken,

De Britten zelf kregen alsnog echter het bevel om thuis te blijven, tenzij het essentieel was om uit te gaan. De minister van Volksgezondheid Matt Hancock waarschuwde dat er nog strengere maatregelen genomen zouden kunnen worden als mensen de huidige regels overtreden om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

KONINGIN ELIZABETH: SAMEN PAKKEN  WIJ DEZE ZIEKTE AAN... ALS WIJ VERENIGD EN VASTBERADEN BLIJVEN ZULLEN WIJ DIT ZEKER OVERWINNEN...

AUTEUR: STEFAN J. BOS - BosNewsLife