• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Schokkend en openhartig over Nederlands ex-model

  ALKMAAR – Dit najaar verschijnt bij Pepper Books Close-up, het onthullende verhaal van ex-model Thysia Huisman. In de zomer van 2019 deed Thysia aangifte tegen haar Parijse modellenagent, die haar verkrachtte toen ze 18 jaar oud was. Ze bleek niet de enige. Hij wordt vandaag de dag gezien als de grootste meisjesronselaar voor miljardair Jeffrey Epstein. In een onzichtbaar machtsbolwerk waarin rijke mensen elkaar de hand boven het hoofd houden, is er na de dood van Epstein (augustus 2019) weinig meer gebeurd richting zijn handlangers…

Zoals zo veel jonge meisjes wil Thysia van jongs af aan model worden. Wanneer ze een modellenwedstrijd wint, wordt die droom opeens werkelijkheid. Thysia blijkt een groot talent te hebben en haar carrière neemt een vlucht. Ze raakt in rap tempo bekend met de moordende concurrentie, de nooit aflatende eisen van agenten en fotografen, en de gevaren van een eetstoornis.

Maar wanneer ze op 18-jarige leeftijd door een bekende modellenscout wordt uitgenodigd in zijn huis in Parijs, twijfelt ze geen seconde; hij zal haar pas écht beroemd maken. In Parijs verandert echter alles, voorgoed. Pas ruim twintig jaar later – ná de opkomst van de #MeToo-beweging en de onthullingen rondom de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein, en jaren van therapie – durft Thysia naar buiten te komen met haar bekentenis.

Haar aangrijpende verhaal begint als een sprookje, maar verandert al snel in een nachtmerrie. Thysia Huisman verhuist als kind een aantal keer vanwege het werk van haar vader. Ze woont in Amerika en Zuid-Frankrijk. Haar middelbareschooltijd brengt ze in Leiden door. Na een paar jaar als model te hebben gewerkt, heeft ze er schoon genoeg van.

Ze begint aan een carrière bij de televisie. Niet vóór de camera, maar erachter. Vanaf nu wil zij degene zijn die de touwtjes in handen heeft. Thysia werkt nu alweer meer dan 20 jaar als regisseur en eindredacteur mee aan televisieprogramma’s, als Big Brother, Project Catwalk, Waar is De Mol? en De Reünie.

Ze woont met haar gezin in Amsterdam. Het boek Close-up is haar debuut.

Boek: Close-up
Auteur: Thysia Huisman
Uitgever: Pepper Books

Verschijnt in oktober
inclusief fotokatern

De rechten van dit boek werden verkregen door bemiddeling van Rik Kleuver van literair agentschap Sebes & Bisseling.