• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Bonus voor unieke inzet zorgpersoneel

  Zorgmedewerkers die in hun werk direct of indirect de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus hebben ondervonden krijgen een bonus van 1000 euro netto. Hiermee laten de Tweede Kamer en het kabinet hun waardering en dankbaarheid zien voor al het harde werk dat de mensen in de zorg tijdens de coronacrisis hebben verricht.

Het geld is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, schoonmakers en het andere ondersteunend personeel in alle sectoren van de zorg. Dus de verpleeghuiszorg, ziekenhuiszorg, ambulancezorg, gehandicaptenzorg, revalidatiezorg, wijkverpleging, jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en andere zorgsectoren.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport): "Tijdens de coronacrisis hebben zorgprofessionals zich dag en nacht onvermoeibaar ingezet om anderen te helpen. En dat onder ongekende omstandigheden. Nederland kon op hen rekenen. Minister Martin van Rijn (Medische Zorg en Sport): “Met deze bonus laten we vanuit de Tweede Kamer en het kabinet onze waardering zien.

Staatssecretaris Paul Blokhuis: "Voor de volharding, flexibiliteit en professionaliteit van onze zorgmedewerkers mogen we heel dankbaar zijn."

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zorgt er in overleg met zorginstellingen voor dat het geld terechtkomt bij de mensen voor wie het bedoeld is.

Tijdens de zomer wordt verder uitgewerkt hoe de subsidie zo goed, en zo eenvoudig mogelijk kan worden uitgekeerd. Daarbij is het uitgangspunt dat de administratieve last voor zorginstellingen zo laag mogelijk blijft. Het streven is om het loket waar de bonus kan worden aangevraagd uiterlijk 1 oktober te openen.

Het toekennen van deze bonus is zeker een buitengewoon mooie geste die eveneens alom wordt gewaardeerd maar bijna de helft van de Tweede Kamer had een basis-verbetering van de maandelijkse betalingen en een verbetering van de werkomstandigheden van het zorgpersoneel geprefereerd. Op 23 juni sneuvelde in de Tweede Kamer echter een motie waarbij SP en PvdA voorstelden het zorgpersoneel hierin tegemoet te komen.

Naast de te beperkte financiële beloningen willen deze politieke partijen ook de hoge werkdruk onder het zorgpersoneel verminderen. En er bestaan grote bezwaren tegen het inzetten van niet zorgvuldig opgeleide stagiéres bij tekort aan zorgpersoneel. Dit laatste kwam sterk naar voren tijdens de strijd tegen het coronavirus toen men door gebrek aan medewerkers medische studenten daarvoor inzette.  

Veel mensen hebben respect voor het werk van het zorgpersoneel maar de motie om dit onder meer tot uiting te brengen in meer salaris in de Tweede Kamer werd met 71 stemmen voor en 73 stemmen tegen verworpen.  Dat was die motie waarbij voorzitter Lodewijk Asscher van de PvdA zich tot zijn grote spijt in de tijd vergiste en te laat voor de stemming binnenkwam. Gelukkig bleek dit toch geen invloed op de eind-uitslag van de stemming te hebben maar hij liet de Kamervoorzitter wel nog even nadrukkelijk weten dat hij als hij wel gestemd had VÖÖR had gestemd.