• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Milieuschade voorkomen door beter toezicht

  Wist u dat er piepkleine deeltjes plastic uit de grond door de wortels van planten worden opgezogen? Universitair onderzoek heeft uitgewezen dat uw kropje sla ook die minuscule deeltjes kan bevatten. Ook ongezonde grafietregens en ernstige bodemverontreiniging zijn nare voorbeelden van milieuschade die niemand in zijn achtertuin wil hebben.

De afgelopen jaren is er wel veel aan gedaan om uitstoot van schadelijke stoffen naar de bodem, water en lucht te verminderen. Maar nog te vaak zijn er overtredingen die milieu- en gezondheidsschade kunnen geven. Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) vindt dat dit afgelopen moet zijn. "Het is zaak dat we milieu- en gezondheidsschade voorkomen, in plaats van achteraf herstellen. Een cruciaal onderdeel daarvan is het verbeteren van het systeem van milieutoezicht- en handhaving. Onder leiding van Jozias van Aartsen (voormalig minister, voorheen burgemeester van Den Haag) gaat een milieucommissie met deze opdracht aan de slag."

Mevrouw Van Veldhoven: “Ik vind dat we een schoon, veilig en gezond milieu achter moeten laten aan onze kinderen. Dat kunnen we alleen samen. Het vraagt iets van andere landen, (mede)overheden, bedrijven en van onszelf als individu. Wat we hier in Nederland al beter kunnen regelen, is het systeem van milieutoezicht- en handhaving versterken. Zodat we zoveel mogelijk uitstoot van schadelijke stoffen naar bodem, water en lucht voorkomen, in plaats van achteraf moeten herstellen.”

De staatssecretaris wil van de commissie van Aartsen weten hoe het stelsel van handhaving en toezicht eenvoudiger, effectiever en transparanter kan. Begin 2021 worden de eerste resultaten gepresenteerd.

Het proces van milieutoezicht en -handhaving is complex, veel partijen zijn betrokken. Ook de materie is ingewikkeld. Het gaat om gevaarlijke stoffen en industriële processen waar de juiste specialistische kennis voor nodig is, die toezichthouders niet altijd in voldoende mate in huis hebben.

Ook is nu niet altijd duidelijk in hoeverre alle vergunningen bij elkaar de milieukwaliteit voldoende beschermen.

Staatssecretaris Van Veldhoven wil toe naar een goed landelijk overzicht van het totaal aan verleende vergunningen. Dat zal milieuschade zeker kunnen beperken maar dat gedoe van die miniscule deeltjes plastic verwijst weer naar tal van nieuwe uitdagingen waar we het nog heel erg druk mee zullen krijgen vooral in ons kleine landje.Hoe houden we onze grond zo 'schoon' mogelijk?

Dat is de vraag van de dag voor iedereen die beseft dat wij allemaal deel uitmaken van die natuur  en afhankelijk zijn van de staat waarin die zich bevindt. Je bent echt geen naïeve zijden sok als je dat beseft maar eerder een realist die begrijpt waar ons leven basic aan moet voldoen.