• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Metro-Nachtnet naar Amsterdam Zuidoost

  AMSTERDAM - Zaterdag 26 september is de Amsterdamse metro de geluidsstudio van een gloednieuwe podcast over het nachtleven in Amsterdam: van een kijkje in de club- en hiphopscene tot interviews met mensen onderweg naar hun nachtdienst in het AMC of op Schiphol. De ‘Metro Guerilla Podcast’ brengt – op het cadans van metrolijn 54 – live muziek, reportages en persoonlijke verhalen van Amsterdammers en praat met hen over het belang van de nachtmetro voor Amsterdam Zuidoost. Reizigers kunnen tijdens de rit live meeluisteren via silent-disco hoofdtelefoons.

Dit wordt de mobiele podcast belicht in een live talkshow waarom het metro nachtnet veel zou betekenen voor de bewoners van stadsdeel Zuidoost en voor de stad Amsterdam, de zogenoemde 24-uurs metropool. In de raadsvergadering van 26 januari 2020 is besloten dat de metro ‘s nachts zal gaan rijden, maar wanneer de pilot wordt uitgevoerd is nog niet bekend. De podcastmakers vragen hier op een ludieke en informatieve wijze aandacht voor.

“De metro is de aorta van de stad. Maar soms snijdt de metro ook dwars door buurten en wijken heen, als een barrière. Die tegenstelling willen we verminderen door de metro niet alleen als een als vervoerder van mensen van het naar het centrum te zien, maar als gang van de ene huiskamer naar de andere. Door verhalen te vertellen van stop naar stop proberen we, net als de metro, mensen te ontsluiten en te vervoeren." - Elco van der Wilt, HOBU en 11 United

De Metro Guerilla Podcast is een energieke pop-up podcast die meebeweegt op het ritme van de metro. De duur van een rit van Amsterdam Centraal naar Gein, het openen en sluiten van de deuren en de interactie met reizigers: alles heeft invloed op de show. Het concept en de regie is in handen van prijswinnend radio- en podcastmaker Jesper Buursink. Voor zijn podcast Virus Verhalen (Radio Doc voor NPO Radio 1) won hij dit jaar de Zilveren Reissmicrofoon.

“Het zal fantastisch zijn om op het ritme van de metrolijn een podcast te maken. De haltes bepalen de flow van de gesprekken, de muziek en de reportages. We schieten in een korte tijd van 25 minuten tegelijk van Centraal Station door de Bijlmer naar Gein en langs een keur aan belangrijke personages voor het ‘nachtleven’ van Amsterdam. Het nachtleven is breder dan de muziekscene en heeft ook betrekking op iemand die nachtdiensten draait op Schiphol.”zegt- Jesper Buursink, podcastmaker

Te gast in de rijdende show zijn onder andere KC van SMIB, MC Lost van Soultrash, Afrolosjes, Yebo Game en DJ Joenes. Er zijn in de metro live optredens van opkomende muzikale talenten Amaria Kabba en Tisean Imane, van spoken word artiest Sydney Lowell en van hiphop artiest MC Lost. Wie graag de podcast opname live meemaakt, is om 16.00 welkom bij het pop-up park met het ‘Flying Grass Carpet’ voor station Bijlmer ArenA (Hoekenrodeplein). Gasten krijgen daar een symbolisch metrokaartje en een hoofdtelefoon, voordat ze op pad gaan met de podcastmakers.

Toevallige passanten en reizigers kunnen meeluisteren. Achteraf is de Mobiele Omroep Bijlmer-podcast te beluisteren op alle reguliere podcastkanalen en via soundcloud.com/vingernl.
De Metro Guerilla Podcast wordt geproduceerd door MOB - Mobiele Omroep Bijlmer.

MOB is een concept van creatieve studio Vinger.nl en radiomaker Jesper Buursink. De Metro Guerilla Podcast wordt mogelijk gemaakt door HOBU en 11 United.

Zij zijn actief als aanjager in het gebied rondom Holendrecht en Bullewijk en in het ArenA-gebied en de Amsterdamse Poort. HOBU en 11 United wordt gevormd door WeTheCity, Pop-Up City, Vinger.nl en Luciano Latuny. Zij werken samen met lokale pioniers aan tijdelijke én duurzame initiatieven die bijdragen aan kwalitatieve, gemengde stadswijken. Meer informatie is te vinden op hobu.amsterdam en 11united.amsterdam.

Concept en regie: Jesper Buursink | Co-regie en host: Dija Kabba | Co-hosts: Ikael Melchizedek, Sydney Lowell, Elizabeth Guerrero | Engineer: Mitchell van Ommeren | Aftermovie: Sangiorgio 'Dallajee' Blonk | Mogelijk gemaakt door: HOBU en 11 United

METRO-GUERILLA PODCAST VOL VERHALEN VAN STOP NAAR STOP VERZORGD DOOR LOCALE MOBIELE PIONIERS ...

FOTO: ELCO VASN DER WILT