• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Kunstenaar Sigurd Thange maakt 'Skulls'

  "In Knokke aan de boulevard ligt gallerie L’art Maniac waar we verrast werden door glamoureuze Skulls een een kleurrijke Marilyn Monroe," verklaart ons de weer op zijn bureau terug gearriveerde reislustige redacteur. Hij is enthousiast. Verbaasd horen wij hem aan want Marilyn Monroe hadden wij dezer dagen niet op zijn eigentijdse bucketlijst verwacht. Is zij niet een tikkeltje te vintage?

"We waren op bezoek bij kunstenaar Sigurd Tanghe die Skulls maakt," legt hij uit. "We werden heel gastvrij ontvangen in Knokke door De Grote Man met een sigaar aan zijn mond zittend aan een directiebureau." Aha... Maar Skulls... Hoe kan je die als inspirerend beschouwen? vraagt onze eindredactie verder. "Ik weet het. Het zijn schedels maar ik vind het woord Skull veel beter klinken dan doodshoofd. En het voelde daar juist als een heel gezellige galerie met huiselijke sfeer. Het stond er vol kunstwerken-in-wording op de grond. Dat maakte mij en de fotograaf meteen heel nieuwsgierig."

Het bleken onderdelen van een kunstwerk van een nieuwe Skull. De kunstenaar Sigurd Thange is gespecialiseerd op dit terrein. Het bijzondere aan zijn Skulls is dat ze met grote precisie via panelen worden opgebouwd want ze zijn drie dimensionaal. Verzamelaars zijn er gek op en De Grote Man is beroemd op zijn gebied."

Sigurd heeft veel praktische en stilistische vaardigheden opgedaan als interieurbouwer. Capaciteiten die hij naadloos voortzet bij het maken van zijn kunstwerken. De sfeer van de vroegere decorbouwer maakt dat de kunstenaar stapsgewijs en perfectionistisch zijn kunstwerk opbouwt. Fase na fase komt het tot stand. Van abstract tot figuratief. Zijn lijfspreuk luidt: Being normal is boring... 

Hij is duidelijk geinspreerd door de pop-art stroming maar heeft dit heel eigentijds opgepakt met de nodige glamour in zijn afwerking. Die glamour blijkt uit een compositie samen met bekende beelden afgewerkt met een flitsende finish die het kunstwerk tot leven brengen.Zijn Skulls komen vooral goed tot hun recht in een interieur met designmeubelen.

Hij komt uit een creatief nest , een oma als beenhouwer en tante met een tekenhand. Zoals hij het zelf uitdrukt: 'uit een familie met verfijnde aderen. ‘ Dat heb je dan wel mee. Sigurd gaat ook regelmatig naar Cannes. Hoogtepunt voor hem was dat daar een prinses uit Swaziland viel voor één van zijn kunstwerken. Dat gaf direct een boost gaf aan zijn faam.Tijdens ons bezoek aan de gallerie zagen we ook nog kunstwerken aan de wand van de zoon van film held Jean Claude van Damme die Sigurd persoonlijk kent.

Sigurd Thange heeft ook een aparte naam. De achternaam Thange schijnt van Noorse oorsprong te zijn. En bij ieder kunstwerk vormt een lakzegel als saillant detail zijn handtekening .
Wie een kunstwerk van hem koopt kan er op rekenen dat Sigurd Thange hoogstpersoonlijk zelf langs komt om het op te hangen. Hij wil dat het op een goede plek hangt zodat het kunstwerk optimaal tot zijn recht komt .

Als je in Knokke bent ga vooral eens kijken bij deze bevlogen en sympathieke jet set kunstenaar. De gallerie L’Art Maniac is vrij toegankelijk aan de Zeedijk 708 te Knokke , BELGIE

AUTEUR: IRVING VORSTER
FOTO: ROBERT PAUL VAN DER VLIET

IRVING VORSTER: WE WERDEN EEN ENORM HARTELIJK ONTVANGEN DOOR DE BELGISCHE KUNSTENAAR SIGURD THANGE DIE SIGAREN ROOKT EN 'SKULLS' MAAKT ...